Rotary klubovi ujedinjeni. Održana tradicionalna akcija „Kamp Mojca“

Zrenjanin – Rotary klub

Podelite vest

Rotary je svetska humanitarna, neprofitna organizacija koja okuplja uspešne lidere iz različitih delatnosti, koji imaju visoke moralne i etičke standarde i koji svojim delovanjem doprinose razvoju svoje lokalne zajednice kroz promovisanje visokih moralnih vrednosti, služenja, podsticanju dobre volje, mira i razumevanja u svetu.

Svaki Rotary klub deluje u okviru svoje lokalne zajednice, a aktivnosti Rotary klubova su naveliko poznate.

Rotary klub Zrenjanin je osnovan 1937. godine, kada je nosio naziv Rotary klub Petrovgrad, i funkcionisao je do početka II svetskog rata. Aktivnosti kluba su se nastavile 90-ih godina prošlog veka, a klub je formalno reosnovan novembra 1998. godine. Zrenjaninski Rotary klub deluje u skladu sa principima Rotary porodice.

Pored mnogobrojnih akcija na koje je naš Klub ponosan, postoje neke koje se izdvajaju od ostalih. Kroz mnogobrojne projekte, Rotary klubovi se međusobno povezuju i umrežavaju kako bi ujedinili resurse, energiju i ideje, i zajedno pravili velika dela. Tako je Rotary klub Zrenjanin (distrikt 2483) sa svojim bratskim i kumovskim klubovima Zagorje Kum (distrikt 1912), Brčko 1938, Doboj (distrikt 1910) i Ulcinj (distrikt 2483) udružio i sproveo u delo veliki projekat koji traje već duži niz godina.

Ova akcija se sprovodi od 2013. godine. Cilj akcije je da se svake godine najuspešnijoj deci iz zajednica u kojima deluje svaki klub omogućava boravak u letnjem omladinskom kampu Mojca, Dolenske toplice, u Sloveniji, a troškove prevoza i borakva dece u kampu u potpunosti snose Rotary klubovi koji učestvuju u akciji.

Ovaj projekat ,5 klubova iz 4 različite zemlje i 4 različita Distrikta, nailazi na veliku podršku kako ostalih klubova tako i lokalne zajednice.

U saradnji sa aktivom direktora osnovnih škola i načelnicom školske uprave za Banat, Snežanom Oluški Vlačić, od mnogobrojnih prijava, pažljivo se biraju najuspešnija deca, koja su svojim znanjem i zaslugama zaslužli da budu poslati u ovaj kamp. Ove godine poseta kampu je realizovana od 01.-09. jula. Pored dece sa naših prostora, istovremeno su u kampu boravila su i deca iz drugih delova Evrope.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px