Rotari klub Zrenjanin donirao zrenjaninskim bolnicama aparate i opremu u vrednosti od skoro 200 hiljada dolara

Zrenjanin - Donacija vredna 200 hiljada dolara

Rotari klub Zrenjanin donirao zrenjaninskim bolnicama aparate i opremu u vrednosti od skoro 200 hiljada dolara – važna podrška zdravstvenim ustanovama

Zrenjaninski Rotari klub, kroz global grant rotari klubova i donacije, obezbedio je skoro 200 hiljada dolara finansijskih sredstava za humanitarnu pomoć – nabavku aparata i medicinske opreme za dve zrenjaninske bolnice – Opštu bolnicu “Đorđe Joanović” i Plućnu bolnicu “Dr Vasa Savić”. Tim povodom, danas je u Gradskoj kući promovisana donacija i upričen prijem za predstavnike Rotari kluba i zdravstvenih ustanova koje su dobile pomoć.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura zahvalio se zrenjaninskom Rotari klubu na vrednoj donaciji, ali i na svim njihovim dosadašnjim aktivnostima u kojima se prepoznaju društvena odgovornost i briga za lokalnu zajednicu. Pozvao ih je i da daju doprinos programima koje grad priprema u okviru projekta Nacionalne prestonice kulture naredne godine.

Predsednik Rotari kluba Zrenjanin Jovan Momirski pomenuo je neke od akcija realizovanih u prethodnom periodu.

“Započeli smo akciju uređenja spomen-bisti u Aleji velikana u Karađorđevom parku, obezbedili smo donaciju za Sigurnu kuću i korisnike, donirali smo m-bot robotiće i dronove osnovnim školama i organizovali takmičenje u njihovom korišćenju, a u saradnji sa JKP “Čistoća i zelenilo” započeli smo formiranje novog parka u Ulici Uroša Predića u Zrenjaninu. Aktuelna donacija bolnicama vredna je 192 hiljade dolara. Rotari klub će se truditi i u narednom periodu da pomaže lokalnoj zajednici”, rekao je Momirski.

Učesnici u projektu humanitarne pomoći bolnicama su rotari klubovi iz Zrenjanina i Kolorada (SAD), Rotari fondacija i Projekat C.U.R.E., uz saradnike “Medicinski instrumenti i tehnologije” Novi Sad i ISCO International Zrenjanin. Bolnicama su uručena 4 električna bolesnička kreveta, 24 kreveta za intenzivnu negu, 2+2 klinička monitora za intenzivnu negu, inkubator, dvoja kolica – nosila i drugi manji medicinski instrumenti i pribor.

Direktorka Plućne bolnice “Dr Vasa Savić” dr Ivana Cvetićanin Zogović izrazila je zahvalnost na donaciji, u ime obe zdravstvene ustanove, i istakla da su svaka sredstva za nabavku opreme dobrodošla. Pomenula je i radove u toj bolnici, na obnovi zgrade.

“Pri kraju smo radova u okviru prve faze, čiji je predviđeni rok za završetak 31. maj, ali mislim da će biti okončani i ranije. Trenutno se izvode radovi na sanaciji krova, molerski radovi, zamena krovnih prozora, izolaterski radovi”, kazala je dr Cvetićanin Zogović.

tekst: zrenjanin.rs foto: volimzrenjanin.com

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px