Počela rekonstrukcija vodovodne mreže u delu naselja Šumica

Zrenjanin – Vodovod

Podelite vest

Zamenom postojeće vodovodne mreže u Prizrenskoj ulici počinju radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u delu naselja Šumica, čime se nastavlja realizacija projekta „Prva faze rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu“.

U ponedeljak 11. jula JKP „Vodovod i kanalizacija“ započelo je radove na zameni postojeće vodovodne mreže novom u Prizrenskoj ulici u gradskom naselju Šumica.

Pomenuti radovi predstavljaju početak rekonstrukcije vodovodne mreže u delu naselja Šumica u okviru koje će biti izgrađeno oko 3,5 kilometara nove vodovodne mreže i to u 7 ulica: Prizrenska (od Prvomajske do Topličine), Topličina (od Gomeksa do 6. maja), 6. maja (od Topličine do Strelišne), Loznička (od Topličine do Šabačke), Šabačka, Valjevska i Strelišna (od Prizrenske do 6.maja).

Pored 3,5 km nove vodovodne mreže od polietilenskih cevi u naselju Šumica biće zamenjeno i oko 5 km vodovodnih priključaka, koji vode od glavnog uličnog voda do šahtova korisnika, za nešto više od 300 objekata.

Takođe, biće ugrađeni sekcioni zatvarači na krakovima mreže što će omogućiti da u budućnosti prilikom intervencija ne dolazi do isključenja kompletnog naselja, već samo onog dela u neposrednoj blizini kvara, kao i više od 20 podzemnih hidranata za efikasnije ispiranje vodovodne mreže i za gašenje mogućih požara.

rekonstrukcija vodovodne mreze vodovod zrenjanin vik zr 6

Zamenom cevi koje su stare više od 50 godina značajno će se unaprediti sistem vodosnabdevanja – eliminisaće se gubici vode u mreži i mogućnost degradacije vode tokom prolaska kroz istu, i obezbediće se dovoljne količine vode stabilnog pritiska u mreži.

Ovim radovima se nastavlja realizacija projekta „Prva faza rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu“, koja pored naselja Ruža Šulman gde je izgrađeno 2,5 km nove vodovodne mreže, obuhvata i zamenu vodovodne mreže u još četiri gradska naselja Šumica, Karađorđev trg, Centar i Mala Amerika u ukupnoj dužini od 19 kilometara.

rekonstrukcija vodovodne mreze vodovod zrenjanin vik zr 9

Sredstva za radove u Šumici i preostala tri naselja, kao i za izgradnju 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži za daljinsko merenje protoka i detekciju gubitaka u mreži, u iznosu od 425 miliona dinara obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, a na osnovu zajedničkog apliciranja Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Planirano je da radovi u Prizrenskoj ulici traju 30 radnih dana, a na kojoj lokaciji će po završetku istih uslediti nastavak radova javnost će blagovremeno biti obaveštena.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ apeluje na stanovnike Prizrenske ulice da tokom izvođenja radova motorna vozila ne parkiraju u blizini iskopa kako bi se isti nesmetano odvijali stoji u saopštenjukojepotpisuje mr Siniša Gajin, dipl.inž.men. rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px