Rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman

Zrenjanin - JKP "Vodovod i kanalizacija"

U okviru prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, u toku su radovi na rekostrukciji kompletne vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman u ukupnoj dužini od 2,5 km. Ukupna vrednost radova je 60,7 miliona dinara, a sredstva su obezbedili Grad Zrenjanin i Pokrajina.

Vodovodna mreža u gradu je u proseku stara više od 30 godina i činjenica je da je neophodna njena rekonstrukcija, odnosno zamena. Glavni problem starosti mreže su kvarovi na istoj, koji prouzrokuju prekide vodosnabdevanja i uvećavaju troškove održavanja.

Dakle, u pitanju je zamena kompletne vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman u dužini od oko 2,5 km. Pored postavljanja novih polietilenskih cevi visoke gustine, biće urađeni novi šahtovi kako bi se izmestili vodomeri van objekata, kao i rekonstruisani postojeći šahtovi na zelenim površinama, a uradiće se i novi priključci za sve objekte.

rekonstrukcija mreze ruze sulman vik zr vodovod zrenjanin 4
Radovi u naselju "Ruže Šulman"

Stručne službe JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin pripremile su tehničku dokumentaciju za Prvu fazu rekonstrukcije gradske vodovodne mreže koja uključuje 5 lokacija gde je vodovodna mreža najstarija, odnosno starija od 50 godina – Ruže Šulman, Mala Amerika, Centar, Karađorđev park i deo Šumice u ukupnoj dužini od oko 20 km.

Grad Zrenjanin je zajedno sa Pokrajinom obezbedio sredstva za rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman. U pitanju je 60,7 miliona dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio 40 miliona, a Grad Zrenjanin preostalih 20,7 miliona dinara.

Ono što je ključno da će se izgradnjom nove vodovodne mreže obezbediti veći kvalitet vodosnabdevanja koji se ogleda u eliminisanju kvarova na mreži, kojih je, samo primera radi, u proteklih 2 nedelje bilo sedam u Ruže Šulman, obezbediće se nesmetano vodosnabdevanje dovoljnim količinama vode i stabilnog pritiska, a biće eliminisana u potpunosti i mogućnost degradacije vode u mreži. Izmeštanje vodomera izvan objekata omogućiće lakše očitavanje istih, kao i lakši pristup ekipama preduzeća u slučaju otklanjanja eventualnih kvarova.

Nakon postupka javne nabavke posao rekonstrukcije mreže je dobila firma Enerdži LTD iz Novog Sada. Radovi su počeli 03. decembra i planirano je da traju narednih 100 dana, naravno ukoliko to vremenski uslovi budu omogućili.

rekonstrukcija mreze ruze sulman vik zr vodovod zrenjanin 3
Radovi u naselju "Ruže Šulman"
rekonstrukcija mreze ruze sulman vik zr vodovod zrenjanin 2
Radovi u naselju "Ruže Šulman"
rekonstrukcija mreze ruze sulman vik zr vodovod zrenjanin 5
Radovi u naselju "Ruže Šulman"

…Stoji u saopštenju službe informisanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Izvođač radova će obaveštavati JKP „Vodovod i kanalizacija“ o svim prekidima vodosnabdevanja zbog potreba izvođenja radova, kako bi građani blagovremeno bili obavešteni posredstvom sajta preduzeća i medija o istim...

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022