Rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman

Zrenjanin - JKP "Vodovod i kanalizacija"

U okviru prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, u toku su radovi na rekostrukciji kompletne vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman u ukupnoj dužini od 2,5 km. Ukupna vrednost radova je 60,7 miliona dinara, a sredstva su obezbedili Grad Zrenjanin i Pokrajina.

Vodovodna mreža u gradu je u proseku stara više od 30 godina i činjenica je da je neophodna njena rekonstrukcija, odnosno zamena. Glavni problem starosti mreže su kvarovi na istoj, koji prouzrokuju prekide vodosnabdevanja i uvećavaju troškove održavanja.

Dakle, u pitanju je zamena kompletne vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman u dužini od oko 2,5 km. Pored postavljanja novih polietilenskih cevi visoke gustine, biće urađeni novi šahtovi kako bi se izmestili vodomeri van objekata, kao i rekonstruisani postojeći šahtovi na zelenim površinama, a uradiće se i novi priključci za sve objekte.

rekonstrukcija mreze ruze sulman vik zr vodovod zrenjanin 4
Radovi u naselju "Ruže Šulman"

Stručne službe JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin pripremile su tehničku dokumentaciju za Prvu fazu rekonstrukcije gradske vodovodne mreže koja uključuje 5 lokacija gde je vodovodna mreža najstarija, odnosno starija od 50 godina – Ruže Šulman, Mala Amerika, Centar, Karađorđev park i deo Šumice u ukupnoj dužini od oko 20 km.

Grad Zrenjanin je zajedno sa Pokrajinom obezbedio sredstva za rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman. U pitanju je 60,7 miliona dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio 40 miliona, a Grad Zrenjanin preostalih 20,7 miliona dinara.

Ono što je ključno da će se izgradnjom nove vodovodne mreže obezbediti veći kvalitet vodosnabdevanja koji se ogleda u eliminisanju kvarova na mreži, kojih je, samo primera radi, u proteklih 2 nedelje bilo sedam u Ruže Šulman, obezbediće se nesmetano vodosnabdevanje dovoljnim količinama vode i stabilnog pritiska, a biće eliminisana u potpunosti i mogućnost degradacije vode u mreži. Izmeštanje vodomera izvan objekata omogućiće lakše očitavanje istih, kao i lakši pristup ekipama preduzeća u slučaju otklanjanja eventualnih kvarova.

Nakon postupka javne nabavke posao rekonstrukcije mreže je dobila firma Enerdži LTD iz Novog Sada. Radovi su počeli 03. decembra i planirano je da traju narednih 100 dana, naravno ukoliko to vremenski uslovi budu omogućili.

rekonstrukcija mreze ruze sulman vik zr vodovod zrenjanin 3
Radovi u naselju "Ruže Šulman"
rekonstrukcija mreze ruze sulman vik zr vodovod zrenjanin 2
Radovi u naselju "Ruže Šulman"
rekonstrukcija mreze ruze sulman vik zr vodovod zrenjanin 5
Radovi u naselju "Ruže Šulman"

…Stoji u saopštenju službe informisanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Izvođač radova će obaveštavati JKP „Vodovod i kanalizacija“ o svim prekidima vodosnabdevanja zbog potreba izvođenja radova, kako bi građani blagovremeno bili obavešteni posredstvom sajta preduzeća i medija o istim...

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px