Saopštenje Vodovoda: Rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Mala Amerika

Zrenjanin – JKP „Vodovod i kanalizacija“

Zamenom postojeće vodovodne mreže novom u naselju Mala Amerika nastavlja se realizacija Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže. Do sada su radovi završeni u naselju Ruža Šulman, Šumica, pri kraju su na Karađorđevom trgu i preostalo je da se izvrše u Centru.

U toku su radovi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin na zameni vodovodne mreže u naselju Mala Amerika koja je stara više od 50 godina.

U okviru pomenutih radova biće izgrađeno oko 6,4 kilometara nove vodovodne mreže i to u 12 ulica: Narodne omladine, Zmaj Jovina, Skadarska, Kej 2. oktobar, Rade Končara, Tamiška, Carice Milice, Đorđa Stratimirovića, Stevice Jovanovića, Jovana Popovića, Gundulićeva i Đure Đakovića.

Trenutno se radovi odvijaju na potezu ulica Narodne omladine – Zmaj Jovina, a o daljim lokacijama građani će blagovremeno biti obavešteni, kao i o eventualnim zatvaranjima pojedinih ulica za kretanje motornih vozila ili prekida vodosnabdevanja zbog potreba izvođenja radova.

Pored izgradnje 6,4 km nove vodovodne mreže od polietilenskih cevi u naselju Mala Amerika biće izgrađeno i oko 8 km vodovodnih priključaka, koji vode od glavnog uličnog voda do šahtova korisnika, za oko 600 objekata, a izvršiće se i zamena svih vodomera novim.

Takođe, biće ugrađeni sekcioni zatvarači na krakovima mreže što će omogućiti da u budućnosti prilikom intervencija ne dolazi do isključenja kompletnog naselja, već samo onog dela u neposrednoj blizini mesta kvara, kao i podzemni hidranti za efikasnije ispiranje vodovodne mreže i za gašenje mogućih požara.

Nakon završetka radova raskopane površine biće vraćene u prvobitno stanje, i to kada se izvrši provera rada nove mreže i kada stručne službe procene da to neće ugroziti bezbednost cevi.

Iako je planirano da radovi traju do kraja februara naredne godine, ukoliko nas vremenske prilike budu poslužile, očekivanja su da radovi budu završeni do nove godine.

Zamenom cevi značajno će se unaprediti sistem vodosnabdevanja – eliminisaće se gubici vode u mreži i mogućnost degradacije vode tokom prolaska kroz istu, eliminisaće se kvarovi na mreži i obezbediće se dovoljne količine vode stabilnog pritiska.

Ovim radovima se nastavlja realizacija Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže koja obuhvata zamenu iste u 5 gradskih naselja u ukupnoj dužini od 19 kilometara. Do sada su završeni radovi u naseljima Ruža Šulman (2,5 km nove vodovodne mreže), Šumica (3,5 km), pri kraju su na Karađorđevom trgu (3,6 km) i ostalo je da se izvrše u Centru.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa Gradom Zrenjaninom, sredstva za realizaciju Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže obezbeđena su od strane grada, pokrajinskih i republičkih institucija.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px