Nastavak rekonstrukcije trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića – gradonačelnik obišao završne radove na još jednoj deonici

Zrenjanin - Rekonstrukcija trotoara na Bagljašu

Rekonstrukcija trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića, u naselju “Bagljaš”, nastavljena je na desnoj strani bulevara između ulica Stražilovske i Zdravka Čelara i ti su radovi u završnoj fazi. Uporedo je urađen nov trotoar i na delu Stražilovske ulice, uz hram Vaznesenja Gospodnjeg. Završetku radova prisustvovao je juče i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, koji je izrazio zadovoljstvo što je uređen još jedan deo pešačke staze, u okviru planirane rekonstrukcije duž celog bulevara.

„Završavamo još jednu fazu izgradnje trotoara u naselju „Bagljaš“, nakon što smo u prethodne dve faze uradili obe strane bulevara, od nadvožnjaka do Stražilovske ulice, ukupne površine oko 5.000 kvadratnih metara. Mislim da će i ovaj deo staze, kao i ono što je do sada urađeno, dodatno ulepšati izuzetno prometan Bulevar Veljka Vlahovića, ali i doprineti većoj bezbednosti pešaka.

Frekventna biciklistička staza takođe je jasno odvojena od trotoara“, kazao je gradonačelnik i pomenuo još neke aktuelne investicije u najvećem gradskom naselju.

„U prethodnom periodu radilo se na asfaltiranju ulica Slobodana Penezića, Dušana Vasiljeva, a predstoje radovi u Žabaljskoj i Mošorinskoj, takođe na asfaltiranju. Sve to će, verujem, doprineti poboljšanju uslova života stanovnika Bagljaša“, istakao je gradonačelnik Salapura.

Radovi su u ovoj fazi izvedeni u dužini od oko 350 metara, po istom principu kao i u prve dve faze – širina staze je četiri metra, trotoar je proširen do biciklističke staze, popločavanje je izvršeno behatonom, izvršene su nivelacije sa saobraćajnicama, odnosno ulazima na parking-mesta, a posebno su urađeni ivičnjaci oko drvoreda platana koji je sada, praktično, postao deo trotoara.

Ivičnjacima je takođe odvojen i deo trotoara uz parking-prostor, a behaton ploče su postavljene i na mestima gde će se nalaziti klupe.

Popločavanje je završeno u potpunosti i preostalo je još da se urede i očiste okolne površine, što će biti urađeno tokom ove nedelje. Radove je izvelo zrenjaninsko preduzeće „Eko gradnja“.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022