Realizacija programa „Moja prva plata“  u Srednjobanatskom okrugu

Zrenjanin – Moja prva plata

Podelite vest

Na području Srednjobanatskog okruga u  program „Moja prva plata“ za  2022. godinu, nakon četvrte faze realizacije ovog programa, uključilo se 77 poslodavaca u čijim preduzećima će se osposobljavati 125 mladih

Aplicirali su svi privredni subjekti – preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika pravna lica, i javni sektor. Najveća potražnja je bila za administrativnim radnicima, knjigovođama,  prodavcima, magacionerima, kuvarima, konobarima, inženjerima –  mašinstva, elektrotehnike,  tehnologije, grafičkog dizajna, pravnicima, vaspitačima, itd.

front view people having meeting office

Mladi, uključeni u program, tokom 9 meseci, koliko osposobljavanje za rad traje,  obavljaće praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca, kako bi stekli  kompetencije nužne za rad.

Osposobljavanje za rad u kompanijama će se realizovati po utvrđenom programu, uz podršku i nadzor mentora. Za poslodavce je važno da učešćem u programu obezbeđuju kvalitetne kadrove, koji uz teorijska znanja usvojena kroz školovanje imaju znanja i veštine stečene kroz praksu, kao i  kompetencije u skladu sa profesionalnim standardima odgovarajućim kompaniji.

Cilj programa je povećanje zapošljivosti mladih. Program „Moja prva plataˮ obezbeđuje mladima da steknu svoja prva radna iskustva, i time prevaziđu jednu od barijera na tržištu rada, s obzirom da poslodavci obično očekuju da kandidati za posao imaju radno iskustvo.  Stečena znanja, veštine i kompetencije za rad omogućuju im da se zaposle u istoj kompaniji u kojoj su radili, ili kod drugog poslodavca.

NSZ će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 25.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti. Isplata se vrši direktno kandidatima, preko banke „Poštanska štedionica“, koja će, za ove potrebe, otvoriti namenski tekući račun. Pored ovog iznosa koji država subvencioniše, poslodavci mogu kandidatima da uplaćuju dodatna sredstva i povećaju prinadležnost.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022