Razvojna agencija Vojvodine i Grad Zrenjanin nastavljaju saradnju, zajedno na međunarodnim sajmovima u 2023.

Zrenjanin – Razvojna agencija Vojvodine

Gradonačelnici osam vojvođanskih gradova – Novog Sada, Subotice, Sombora, Sremske Mitrovice, Kikinde, Pančeva, Vršca i Zrenjanina potpisali su novembra 2017. godine sporazum o saradnji sa Pokrajinskom vladom, odnosno Razvojnom agencijom Vojvodine (RAV), kojim je definisan zajednički nastup na međunarodnim sajmovima i predstavljanje potencijala tih gradova na objedinjenim štandovima Republike Srbije – regiona Vojvodina. 
 
Od tada je realizovano više takvih predstavljanja potencijala gradova i pokrajine u celini, a saradnja u toj i drugim oblastima se nastavlja i u ovoj godini, o čemu je danas gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, razgovarao s direktorom RAV Darkom Bulješevićem i Oliverom Kovačević, direktorkom Sektora za promociju RAV. Sastanku su prisustvovali i pomoćnica gradonačelnika Cica VučkovićJovan Vukanović i Olivera Radić, ispred Odseka za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave. 

Sektor za promociju Razvojne agencije Vojvodine promoviše Vojvodinu kao idealnu investicionu lokaciju, sve njene postojeće resurse i potencijale, sa ciljem da je stavi u fokus stranim i domaćim investitorima i da njene vrednosti i potencijali budu što bolje pozicionirani na velikoj investicionoj mapi Evrope, pa i sveta. Govoreći o današnjem sastanku, Olivera Kovačević istakla je da saradnja između RAV i Grada Zrenjanina obuhvata mnogo više od saradnje na sajmovima.

– Tu je i saradnja na investicionim projektima, a zajedničko učešće na sajmovima je poseban projekat, koji realizujemo godinama unazad i danas smo s gradonačelnikom razgovarali o obnovi tog sporazuma. Naš kalendar za predstojeći period obuhvata nastupe na tri sajma, od kojih je najznačajniji Sajam nekretnina i investicija “Expo Real” u Minhenu – objasnila je Kovačević i dodala da se preostali sajmovi odnose na agrobiznis sektor, a da je Grad Zrenjanin najaktivniji kada je u pitanju sajam investicija i nekretnina, u oktobru svake godine. 

– Suština tih zajedničkih nastupa i izlaganja jeste animiranje stručne publike, s obzirom da se na ovom sajmu pojavljuju isključivo potencijalni investitori, advokatske kancelarije, konsultanti, ljudi koji su direktno uključeni u investicione projekte i kao donosioci odluka. Važna je i promocija gradova, regiona i država, gde na jednom mestu možete da razgovarate s čelnicima najvećih gradova i regiona, širom Evrope i pojedinih delova sveta. “Expo Real” jedan je od tri najveća globalna sajma u ovom sektoru. Dogovorili smo se s gradonačelnikom i o nastupu u ovoj godini, koji ćemo unaprediti, zajednički pripremati sastanke i prezentaciju regiona Vojvodine u celini – rekla je direktorka Sektora za promociju RAV nakon današnjeg sastanka u Zrenjaninu.
 
Nastupe na agrobiznis sajmovima – jedan iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje, drugi iz oblasti prerađivačke industrije – takođe je ocenila kao značajne potencijale s kojima Razvojna agencija Vojvodine može da se pojavi na svetskom tržištu. 

Razvojna agencija Vojvodine osnovana je pod okriljem Pokrajinske vlade, sa ciljem da pruža podršku sprovođenju razvojne, poljoprivredne i politike ruralnog razvoja Vojvodine. Aktivnosti sprovodi kroz četiri sektora, a usluge realizuje kroz podršku investicijama, programima finansiranja i edukacije, podršku domaćem izvozu i poslovnim inkubatorima.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px