Zrenjaninu dodeljeno 16, 7 miliona dinara za razvoj usluga socijalne zaštite

Beograd – Zrenjaninu 16,7 miliona

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković potpisao je juče, u Palati Srbija u Beogradu,  ugovore sa predstavnicima 146 jedinica lokalnih samouprava širom Srbije, među kojima i sa gradonačelnikom Simom Salapurom, kojim će biti omogućen transfer namenskih sredstava za oblast socijalne zaštite, u ukupnom iznosu od 600 miliona dinara,

Gradu Zrenjaninu u narednim danima za odobrene namenske transfere za razvoj usluga socijalne zaštite na godišnjem nivou biti preusmereno 16,7 miliona dinara. 

selakovic ugovori bgd 000

Ministar Selaković izrazio je uverenje da će ta sredstva poboljšati funkcionisanje sistema socijalne zaštite na lokalnom nivou, što za Vladu Srbije i ministarstvo ostaje jedan od ključnih prioriteta, budući da se na taj način zadovoljavaju potrebe najšireg broja građana i ukazao da je to novac koji se namenski transferiše gradovima i opštinama za potrebe određenih usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou, kao što su geronto domaćice, usluge ličnih pratilaca, personalnih asistenata.

Napominjući da su to samo neke od usluga koje lokalne samouprave  pružaju korisnicima, Selaković je objasnio da pružanje određene usluge zavisi od licence koju neka opština ima, kao i mogućnosti da određenu vrstu usluge organizuje na svojoj teritoriji.

selakovic ugovori bgd 003

– Svakom ministarstvu, a posebno Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, jedinice lokalnih samouprava su apsolutno prioritetni i ključni partneri.

Uveren sam da ćemo u ovoj godini i u narednom periodu poboljšati kvalitet pružanja usluga socijalne zaštite, ali i učiniti efikasnijim sprovođenje propisa u oblasti boračko invalidske zaštite, sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja, a sve u korist i za bolji životni standard naših građana – kazao je Selaković.

Ministar je nakon dodele ugovora, naglasio da je sa predsednicima gradova i opština razgovarao o pitanjima, koja su, kako je rekao, problematična za sprovođenje velikog broja propisa iz delokruga nadležnosti Ministarstva, i najavio naredni susret u maju mesecu,  koji će biti organizovan sa Stalnom konferencijom gradova i opština.
On je ujedno zahvalio predstavnicima gradova i opština na dosadašnjem radu i izrazio očekivanje da će u saradnji sa ministarstvom zajednički u narednom periodu doprineti još kvalitetnijem pružanju usluga socijalne zaštite. 

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px