Raul Bartolome Molina, ambasador Kraljevine Španije u Srbiji, posetio Zrenjanin

Zrenjanin - Ambasador Španije

Njegova ekselencija Raul Bartolome Molina, ambasador Kraljevine Španije u Srbiji, posetio je juče Zrenjanin i tom prilikom razgovarao s gradonačelnikom Simom Salapurom, a potom je u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”, zajedno sa svojom porodicom, suprugom i kćerkom, prisustvovao premijernom izvođenju predstave “Dečko iz poslednje klupe”. 

ambasador spanije u zrenjaninu 2
Foto: Grad Zrenjanin

Dolazak na predstavu bio je jedan od povoda posete ambasadora, s obzirom da je autor dramskog komada postavljenog na zrenjaninskoj sceni poznati španski savremeni pisac Huan Majorga, te da je Ambasada Španije u Beogradu omogućila produkciju predstave. 

Prijemu u Gradskoj kući prisustvovale su i profesorka španskog jezika na novosadskom Filozofskom fakultetu dr Bojana Kovačević Petrović, autorka prevoda teksta Huana Majorge, kao i Ivana Kukolj Solarov, producentkinja NP “Toša Jovanović”. 

Tokom prijema ambasadora u Gradskoj kući, gradonačelnik ga je upoznao s istorijom grada i akcentom na boravak španskih doseljenika u 18. veku, s potencijalima Zrenjanina, investicionim planovima, projektima prekogranične saradnje, a bilo je reči i o sportskoj tradiciji grada i obeležavanju titule “Evropski grad sporta 2021”. Gradonačelnik je podsetio na učešće slavnih španskih klubova Reala i Barselone i njihov međusobni finalni meč na košarkaškom turniru u našem gradu, i uručio je ambasadoru simboličan pasoš “Evropskog grada sporta”, kao i umetničku sliku. 

ambasador spanije u zrenjaninu 4
Foto: Grad Zrenjanin

Zahvaljujući se na prijemu tokom boravka u Zrenjaninu, ambasador Raul Bartolome Molina rekao je da je došao u naš grad s određenim informacijama o njemu, ali da je prijatno iznenađen, pre svega arhitekturom i starim zdanjima, posebno zgradama Gradske kuće i pozorišta, koje je posetio.

ambasador spanije u zrenjaninu 5
Foto: Grad Zrenjanin

– Vredelo je doći danas u Zrenjanin, ova poseta je ispunila moja očekivanja i posebno mi je drago što je u ovom pozorištu premijera komada jednog od najznačajnijih španskih pisaca, koji je imperativ, kada je u pitanju savremeno špansko pozorište. Nije uobičajeno da se u srpskim pozorištima izvode savremeni španski pisci. U tom smislu, kao Španac, osećam ponos što u vašem gradu izvodite velikog španskog autora, a s druge strane, mislim i da Zrenjanin takođe treba da bude ponosan što postavlja na scenu jedan od najigranijih komada Huana Majorge – izneo je svoje impresije ambasador Bartolome Molina. 

Tekst i foto: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022