Raul Bartolome Molina, ambasador Kraljevine Španije u Srbiji, posetio Zrenjanin

Zrenjanin - Ambasador Španije

Njegova ekselencija Raul Bartolome Molina, ambasador Kraljevine Španije u Srbiji, posetio je juče Zrenjanin i tom prilikom razgovarao s gradonačelnikom Simom Salapurom, a potom je u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”, zajedno sa svojom porodicom, suprugom i kćerkom, prisustvovao premijernom izvođenju predstave “Dečko iz poslednje klupe”. 

ambasador spanije u zrenjaninu 2
Foto: Grad Zrenjanin

Dolazak na predstavu bio je jedan od povoda posete ambasadora, s obzirom da je autor dramskog komada postavljenog na zrenjaninskoj sceni poznati španski savremeni pisac Huan Majorga, te da je Ambasada Španije u Beogradu omogućila produkciju predstave. 

Prijemu u Gradskoj kući prisustvovale su i profesorka španskog jezika na novosadskom Filozofskom fakultetu dr Bojana Kovačević Petrović, autorka prevoda teksta Huana Majorge, kao i Ivana Kukolj Solarov, producentkinja NP “Toša Jovanović”. 

Tokom prijema ambasadora u Gradskoj kući, gradonačelnik ga je upoznao s istorijom grada i akcentom na boravak španskih doseljenika u 18. veku, s potencijalima Zrenjanina, investicionim planovima, projektima prekogranične saradnje, a bilo je reči i o sportskoj tradiciji grada i obeležavanju titule “Evropski grad sporta 2021”. Gradonačelnik je podsetio na učešće slavnih španskih klubova Reala i Barselone i njihov međusobni finalni meč na košarkaškom turniru u našem gradu, i uručio je ambasadoru simboličan pasoš “Evropskog grada sporta”, kao i umetničku sliku. 

ambasador spanije u zrenjaninu 4
Foto: Grad Zrenjanin

Zahvaljujući se na prijemu tokom boravka u Zrenjaninu, ambasador Raul Bartolome Molina rekao je da je došao u naš grad s određenim informacijama o njemu, ali da je prijatno iznenađen, pre svega arhitekturom i starim zdanjima, posebno zgradama Gradske kuće i pozorišta, koje je posetio.

ambasador spanije u zrenjaninu 5
Foto: Grad Zrenjanin

– Vredelo je doći danas u Zrenjanin, ova poseta je ispunila moja očekivanja i posebno mi je drago što je u ovom pozorištu premijera komada jednog od najznačajnijih španskih pisaca, koji je imperativ, kada je u pitanju savremeno špansko pozorište. Nije uobičajeno da se u srpskim pozorištima izvode savremeni španski pisci. U tom smislu, kao Španac, osećam ponos što u vašem gradu izvodite velikog španskog autora, a s druge strane, mislim i da Zrenjanin takođe treba da bude ponosan što postavlja na scenu jedan od najigranijih komada Huana Majorge – izneo je svoje impresije ambasador Bartolome Molina. 

Tekst i foto: Grad Zrenjanin

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px