Raspisan javni poziv za podršku preduzetništvu mladih – grad daje 3 miliona bespovratno!

Zrenjanin – Podrška preduzetništvu

Podelite vest

Gradonačelnik po prvi put raspisao javni poziv za podršku preduzetništvu mladih – veliki ekonomski potencijal i izvor novih zapošljavanja

Gradonačelnik Zrenjanina raspisao je juče javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina za 2022. godinu, što je mera finansijske podrške koja se po prvi put realizuje. Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog Programa iznose 3.000.000,00 dinara. 

U javnom pozivu, objavljenom na internet prezentaciji Grada Zrenjanina, detaljno su navedeni uslovi koje zainteresovani moraju ispunjavati, kao i dokumentacija koju je potrebno dostaviti uz prijavu. 
 
Između ostalog, pravo na podnošenje prijava imaju mikro i mali privredni subjekti i preduzetnici, fizička lica do 35 godina starosti (rođeni 1987. godine ili mlađi), registrovani na teritoriji Grada Zrenjanina, sa vlasničkim ili većinskim udelom (minimum 51%) u privrednom subjektu. 
 

Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina/opreme u tekućoj godini, nabavku repromaterijala, uređenje poslovnog/proizvodnog prostora i obezbeđenje sredstava za pokrivanje dela troškova za zakup zatvorenog i uređenog poslovnog/proizvodnog prostora. Finansijska pomoć se dodeljuje korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 200.000,00 din za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. septembra 2020. godine.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pozvao je sve zainteresovane koji ispunjavaju uslove da se prijave na konkurs. Ocenio je ovu meru podrške kao još jedan korak ka osnaživanju preduzetništva u celini i stvaranju ambijenta za nova zapošljavanja. Rekao je i da Program dodele bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina za 2022. godinu kao prioritet ima podršku upravo omladinskom preduzetništvu. 

– Prošle godine smo prvi put uveli meru podrške ženskom preduzetništvu i već ovogodišnjim budžetom udvostručili sredstva za tu namenu, koja sada iznose pet miliona dinara.

simo sa decom 027

Razmatrajući sugestije i potrebe, u okviru mera za unapređenje preduzetništva u lokalu, sada sam raspisao i javni poziv za još jednu kategoriju preduzetnika, onih koji čine veliki ekonomski potencijal – do 35 godina starosti. Njihov entuzijazam, energija i preduzetničke ideje pokretačka su snaga razvoja privrede i društva – istakao je gradonačelnik i dodao da je opšti cilj ovog programa sistemsko unapređenje preduzetništva među mladima. 

– Ova sredstva predstavljaju direktnu podršku realizaciji njihovih preduzetničkih ideja u prvim fazama poslovanja, dok je krajnji cilj koji želimo da postignemo povećanje svesti o važnosti omladinskog preduzetništva, kao i ostvarivanje značajnije uloge mladih preduzetnika na tržištu rada, kroz razvoj njihovog poslovanja, zapošljavanje većeg broja ljudi i ostvarivanje većih i održivih prihoda – prokomentarisao je gradonačelnik Simo Salapura objavljivanje javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih.
 
Javni poziv je objavljen na sajtu Grada Zrenjanina, stranici “Oglasi i konkursi” http://www.zrenjanin.rs/sr/e-uprava/oglasi-i-konkursi, a otvoren je trideset dana od oglašavanja. 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px