U naselju Ruža Šulman kompletna zamena toplovodne mreže, grad izdvaja 40 miliona dinara!

Zrenjanin - Rekonstrukcija vrelovoda

Gradonačelnik Simo Salapura obišao je danas, zajedno sa svojim saradnicima – pomoćnikom Rajkom Kapelanom i zamenikom Sašom Santovcem radove na rekonstrukciji trase vrelovoda u naselju „Ruža Šulman“.

Tom prilikom razgovarao je i sa direktorom JKP „Gradska toplana“ Žarkom Đuričićem koji ga je upoznao sa dinamikom radova i planovima tog preduzeća u narednom periodu.
Gradonačelnik je rekao da ukupna ulaganja u zamenu toplovodne mreže, sredstvima javno komunalnog preduzeća „Gradska toplana“ u 2022. i 2023. godini iznose približno 40 miliona dinara.

– Ukupno će biti zamenjen kilometar i po toplovodne mreže, naime, jedan deo biće zamenjen, dok će u na pojedinim mestima biti izgrađena nova toplovodna mreža. Posebno nas raduje što ćemo tokom jeseni imati priključenje četiri objekta kolektivnog stanovanja sa preko sto pedeset stanova na toplovodnu mrežu, a to pokazuje da je „Gradska Toplana“ siguran snabdevač toplotnom energijom – objasnio je gradonačelnik.

Ocenio je da se, nakon nepopularnih, ali neophodnih povećanja cena grejanja u našem gradu, sistem stabilizovao i da se sada, uz još jednu manju investiciju u naselju „Ruža Šulman“, završava kompletna zamena toplovodne mreže.

-Istakao bih i da smo prošle godine imali plan konsolidacije javnog preduzeća, kako bi mogli sopstvenim sredstvima da realizuju nove investicije, i ono  to sada radi. Kada sam rekao da imamo 150 novih priključaka, to umnogome doprinosi boljem funkcionisanju preduzeća, a javljaju se i novi investitori koji grade zgrade koje će takođe biti priključene na sistem daljinskog grejanja. Ipak, moramo razgovarati i o tome da na tržištu imamo najavljeno korigovanje cena na gore, i struje i energenata, zato razgovaramo i o tome kako i na koji način, u najmanjoj meri, povećati cenu grejanja, a ostati na dobrom nivou usluge prema krajnjim korisnicima – rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.

Izvor i opširnije zrenjanin.rs: tekst Ljiljana Stupar, foto Marijan Mahalup

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022