Radovi na aradačkom i državnom putu kod zone “Jugoistok”: pripreme za asfaltiranje

Zrenjanin – Nova asfaltiranja

Podelite vest

Dve trenutno najveće investicije na teritoriji Grada Zrenjanina, kada je u pitanju obnova putne infrastrukture, jesu radovi na aradačkom putu i na državnom putu IB reda br. 13, na deonici od Novog groblja do industrijske zone “Jugoistok”.

Na obe lokacije, pred uskršnje praznike, u toku su bile pripreme za asfaltiranje, s tim što je u blizini zone “Jugoistok” deo novog asfalta već ugrađen, a pripreme se vrše kod raskrsnice na prvom ulazu u zonu.

Saobraćajnica od raskrsnice raskrsnice s državnim putem Zrenjanin – Novi Sad do ulaska u naseljeno mesto Aradac obnavlja se u potpunosti i radovi se izvode na dužini od dva kilometra.

Uklonjen je dotrajao asfalt i pripremljena nova kolovozna podloga, a pred praznike su radovi izvedeni na samom ulazu u selu. Sledi ugradnja novog asfalta, a do završetka radova saobraćaj ka selu se preusmerava preko naredne raskrsnice, 3,3 kilometra severnije.

Vrednost ove investicije iznosi 102 miliona dinara i praktično će se do Aradca ubuduće stizati potpuno novim putem. Radove na rehabilitaciji izvodi preduzeće “Vojput” iz Subotice.

Putari i mehanizacija preduzeća “Štrabag” angažovani su na završetku poteza od Novog groblja do zone “Jugoistok”, a najviše posla je trenutno na proširenju raskrsnice kod ulaza u zonu, u blizini pogona preduzeća “Alpin”.

Izvođač radova saopštio je da je rok za završetak radova produžen i očekuje se da oni budu završeni u narednih nekoliko dana.

Pristup vozilima omogućen je do groblja, a tranzitni saobraćaj se preusmerava preko ulica Šećeranski put i Pančevačke.

Ovi radovi, zajedno sa završenim u Ulici Nikole Pašića, deo su projekta rehabilitacije 8,7 kilometara državnog puta na deonici kroz grad, od Žitnog trga u Zrenjaninu do Ečke, odnosno ukrštanja s putevima za Lukićevo i Orlovat. Investitor je Javno preduzeće “Putevi Srbije”, u pitanju je investicija vredna 614 miliona dinara, a deo sredstava obezbeđen je na osnovu zajma od Evropske investicione banke za troškove Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji.

Izvor: Grad Zrenjanin

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px