Radovi na aradačkom i državnom putu kod zone “Jugoistok”: pripreme za asfaltiranje

Zrenjanin – Nova asfaltiranja

Podelite vest

Dve trenutno najveće investicije na teritoriji Grada Zrenjanina, kada je u pitanju obnova putne infrastrukture, jesu radovi na aradačkom putu i na državnom putu IB reda br. 13, na deonici od Novog groblja do industrijske zone “Jugoistok”.

Na obe lokacije, pred uskršnje praznike, u toku su bile pripreme za asfaltiranje, s tim što je u blizini zone “Jugoistok” deo novog asfalta već ugrađen, a pripreme se vrše kod raskrsnice na prvom ulazu u zonu.

Saobraćajnica od raskrsnice raskrsnice s državnim putem Zrenjanin – Novi Sad do ulaska u naseljeno mesto Aradac obnavlja se u potpunosti i radovi se izvode na dužini od dva kilometra.

Uklonjen je dotrajao asfalt i pripremljena nova kolovozna podloga, a pred praznike su radovi izvedeni na samom ulazu u selu. Sledi ugradnja novog asfalta, a do završetka radova saobraćaj ka selu se preusmerava preko naredne raskrsnice, 3,3 kilometra severnije.

Vrednost ove investicije iznosi 102 miliona dinara i praktično će se do Aradca ubuduće stizati potpuno novim putem. Radove na rehabilitaciji izvodi preduzeće “Vojput” iz Subotice.

Putari i mehanizacija preduzeća “Štrabag” angažovani su na završetku poteza od Novog groblja do zone “Jugoistok”, a najviše posla je trenutno na proširenju raskrsnice kod ulaza u zonu, u blizini pogona preduzeća “Alpin”.

Izvođač radova saopštio je da je rok za završetak radova produžen i očekuje se da oni budu završeni u narednih nekoliko dana.

Pristup vozilima omogućen je do groblja, a tranzitni saobraćaj se preusmerava preko ulica Šećeranski put i Pančevačke.

Ovi radovi, zajedno sa završenim u Ulici Nikole Pašića, deo su projekta rehabilitacije 8,7 kilometara državnog puta na deonici kroz grad, od Žitnog trga u Zrenjaninu do Ečke, odnosno ukrštanja s putevima za Lukićevo i Orlovat. Investitor je Javno preduzeće “Putevi Srbije”, u pitanju je investicija vredna 614 miliona dinara, a deo sredstava obezbeđen je na osnovu zajma od Evropske investicione banke za troškove Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji.

Izvor: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022