U toku su radovi na adaptaciji ambulante u MZ “Sava Kovačević”, s ciljem preseljenja sadašnje KOVID ambulante, investicija od 5 miliona dinara 

Zrenjanin - MZ Sava Kovačević

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura obišao je danas radove na adaptaciji objekta na uglu ulica Mostarske i Radnoti Mikloša, na teritoriji Mesne zajednice “Sava Kovačević”, u koji je predviđeno da se preseli sadašnja KOVID ambulanta, smeštena u zdravstvenoj stanici u Baranjskoj ulici, naselju “Zeleno polje”.

Objekat nekadašnje ambulante u MZ “Sava Kovačević” nije u upotrebi nekoliko godina, te će se ovim radovima postići dvostruki efekat: adaptacijom će biti ponovo u funkciji, a ono što je u ovom trenutku još važnije, ambulanta u naselju “Zeleno polje” ponovo će biti dostupna građanima tog dela Zrenjanina.

Izbijanjem pandemije, 2020. godine, ambulanta u Baranjskoj je postala KOVID centar, a kako njegovo ukidanje nije u nadležnosti grada, jedina mogućnost bila je izmeštanje u prikladniji prostor, shodno značajno smanjenom broju inficiranih i trenutnim potrebama Doma zdravlja.   

Planirano je da radovi budu završeni do 20. septembra. Uz gradonačelnika, radove su danas obišli i direktor Doma zdravlja Zrenjanin dr Milan Miljuš, kao i predstavnici mesnih zajednica “Sava Kovačević” i “Zeleno polje” i izvođača radova, preduzeća “Mont” iz Zrenjanina.

Gradonačelnik Salapura rekao je da se, na osnovu inicijative Mesne zajednice „Zeleno polje“ i sugestija velikog broja građana iz te mesne zajednice u kojoj živi osam hiljada stanovnika, nakon nakon tri godine od uvođenja vandrednog stanja i situacije sa kovidom, matična zdravstvena ambulanta vraća u MZ „Zeleno polje“.

“Očekujemo do kraja septembra da matična ambulanta na “Zelenom polju” počne da radi. Nalazimo se ovde u nekadašnjim prostorijama ambulante u Mesnoj zajednici „Sava Kovaćević“, gde renoviramo prostor u kome će biti smešten Respiratorni centar i nadam se da će to unaprediti rad Doma zdravlja, ali pre svega da će korisnicima pružiti bolje zdravstvene usluge kada je u pitanju ta zdravstvena ustanova”, istakao je gradonačelnik i dodao da u adaptaciju ovog objekta grad ulaže 5 miliona dinara.

“Osim toga, mi smo, kroz minuli rebalans budžeta za rekonstrukciju domova zdravlja na teritoriji grada Zrenjanina izdvojili još 10 miliona dinara za hitne, urgentne popravke. Naravno, to nije dovoljno, ali ćemo se u narednom periodu truditi i da zajedno sa Pokrajinskom vladom i sa Republikom iznađemo dodatna sredstva za poboljšanje uslova u zdravstvenim ambulantama u gradu Zrenjaninu”, kazao je gradonačelnik.

Direktor Doma zdravlja Zrenjanin izrazio je nadu da renovirana ambulanta neće raditi kao KOVID ambulanta, već kao Respiratorni centar, odnosno da neće više biti obima posla kakav je bio tokom prethodne dve i po do tri godine.

“U situaciji smo da dobijemo još jedan objekat u sklopu Doma zdravlja i veliku zahvalnost upućujemo lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom, i to ne samo na materijalnoj potpori nego sveukupnoj, koju su iskazali prilikom rešavanja ovog problema”, rekao je dr Miljuš i u svoje lično ime zahvalio i svojim komšijama, stanovnicima “Zelenog polja” koji su, kako je naveo, pokazali veliko strpljenje, kao i zaposlenim u Domu zdravlja, koji podneli najveći teret tokom pandemije koronavirusa.

Članica Saveta MZ “Zeleno polje” Natalija Stojadinov Radović je, u ime svojih sugrađana iz tog naselja, izrazila zadovoljstvo što će osnovne zdravstvene usluge ponovo moći da dobiju u svojoj matičnoj ambulanti.

“U protekle dve ipo godine građani su morali da odlaze u centar grada, objekat stare Specijalističke ambulante, gde su preneti zdravstveni kartoni i gde su radili njihovi izabrani lekari, što je mnogima predstavljalo problem. Savet mesne zajednice, u saradnji s Gradom Zrenjaninom i Domom zdravlja, izašao je u susret brojnim zahtevima građana za izmeštanje KOVID ambulante i svi zajedno radujemo se povratku rada naše ambulante na režim pre epidemije”, kazala je ona. 

Izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Да Зрењанин постане Европска престоница културе“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px