Radno vreme Narodnog muzeja Zrenjanin tokom manifestacije „Dani piva“ 2023

Zrenjanin - Narodni muzej Zrenjanina

Tokom ovogodišnjih „Dana piva“ izložbeni saloni i stalna postavka Narodnog muzeja Zrenjanin imaće izmenjeno radno vreme. Izložbeni saloni Muzeja radnim danima tokom leta rade dvokratno (od 9 do 13 i od 17 do  21h), a izmene se odnose na vikend. Saloni će u subotu i nedelju (12. i 13. avgust) biti otvoreni od 17 do 21 sat.

Stalna postavka će radnim danima biti dostupna u uobičajenom radnom vremenu (8:30-19h), dok će tokom vikenda biti zatvorena.

Podsećamo da je u Salonu aktuelna izložba „O fabrikama i rad­nicima” koju su priredili Muzej Jugoslavije i Muzej nauke i tehnike i koju posetioci Narodnog muzeja Zrenjanin mogu pogledati do kraja avgusta. Publika može da se upozna sa industrijalizacijom na teritoriji današnje Srbije od njenih početaka do danas kroz pet industrijskih lokaliteta: rudnika u Boru i Majdanpeku, tekstilne industrije u Leskovcu, Elektronske industrije Niš, Kombinata Servo Mihalj u Zrenjaninu i Vojno-tehničkog zavoda u Kragujevcu.

Postavka je jednim delom posvećena i Industrijsko-polјoprivrednom kombinatu Servo Mihalј i privredno-ekonomskim razvoju Zrenjanina tokom druge polovine dvadesetog veka. Kombinat Servo Mihalј je osnovan 1953. godine, a kao ekonomsko-društvena kategorija postojao je skoro četiri decenije. Ukupno 35 raznorodnih ekonomskih subjekata činilo je Kombinat tokom njegovih zlatnih godina u sedmoj i osmoj deceniji dvadesetog veka. U trenucima pre raspada SFRJ, Kombinat je zapošlјavo 16.500 lјudi, čineći kičmu industrijske i polјoprivredne proizvodnje u Banatu. U vlasništvu Kombinata nalazilo se i 16.500 hektara zemlјe, a tokom 1987. godine finansijski obim proizvodnje premašio je vrednost od milijardu dolara.

U Malom salonu posetioci će moći da pogledaju izložbu „Skulptura u staklu, vodi, vazduhu, svetlosti“ Tomislava Todorovića koja se završava 13. avgusta. Tomislav Todorović, dobitnik je prve nagrade prošlogodišnjeg 17. Međunarodnog likovnog konkursa „30×30“, i tim povodom je i otvorena postavka u zrenjaninskom muzeju. Izložba obuhvata dvadesetak radova izrađenih od stakla, metala i drveta, i po rečima autora za svoje postulate ima providnost, fluid vode, vazduha i svetlosti.

Ulaz je besplatan. Dobro došli!

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022