Radio-klub Zrenjanin izložbom u Narodnom muzeju Zrenjanin obeležio 90 godina postojanja

Zrenjanin - Narodni muzej Zrenjanin

Izložba pod nazivom „90 godina postojanja Radio-kluba Zrenjanin” svečano je otvorena sinoć u posebnom delu Malog salona Narodnog muzeja Zrenjanin.

Autori izložbe su bili članovi Radio-kluba „Zrenjanin“, a nadležni kustos iz Narodnog muzeja Zrenjanin je Lazar Sretenović, istoričar.

Posetioci izložbe su mogli da se upoznaju sa istorijom Radio-kluba, ali i radio-amaterizmom, uz izložbene eksponate kao što su radio-oprema, plakete, diplome i pehari, QSL kartice, fotografije i dr. Pored toga su imali priliku da vide i pojedine radio-amaterske veštine i tehnike u praksi. Izložba će trajati do 4. novembra 2023. godine.

Radio-klub u Zrenjaninu osnovan je još daleke 1933. godine i od tada pa do danas ispisao je burnu istoriju. Bio je ugašen tokom Drugog svetskog rata, pa ponovo aktiviran nakon njegovog završetka. Od nastanka pa do danas brojni građani Zrenjanina, njegove okoline, pa i drugih gradova bili su ili su još uvek njegovi članovi. Danas, Radio-klub „Zrenjanin”, koji se nalazi na adresi Kej 2. oktobra 19, ima brojno članstvo od oko 50 aktivnih članova.

Radio-klub je udruženje građana sa cilјem širenja i razvijanja tehničke kulture i obrazovanja građana, naročito dece i omladine, na polјu telekomunikacija i elektronike.

“Mi smo Radio-klub koji ima oko 50 članova, manje ili više aktivnih u toku godine, a trudimo se i da širimo naše članstvo. Ja sam u kubu oko 10 godina, a predsednik sam od 2018. godine.

U okviru naših aktivnosti, imamo 4 sekcije, Prijemno-predajnu, Radio-goniometrijsku, Konstruktorsku i Računarsku. Mi smo registrovani kao udruženje koje se bavi širenjem tehničke kulture, elektrotehnike, komunikacije i elektronike, i prvenstveno smo fokusirani na rad mladih. Kao takav klub, naše aktivnosti uglavnom finansiramo iz članarina, ali i iz donacija i projekata kojima konkurišemo kod Grada Zrenjanina, Ministarstva odbrane, a istakao bih i kompaniju Levi9, koja nam povremeno donira i opremu.

Mi uz svoje aktivnosti podižemo neko tehničko znanje koje u današnje vreme manje zastupljeno kod dece i omladine, a s druge strane preko je potrebno, što se tiče razvoja tehnologije i privrede.”, rekao je Dalibor Dobrilović, predsednik Radio-kluba Zrenjanin.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px