Putari izašli na ulice, nastavlja se realizacija ugovora o JPP – prvi ovogodišnji radovi u Artemovoj i Ulici 4. jula

Zrenjanin - Prvi ovogodišnji radovi

Kako je jesenas najavljeno, nakon što je završena obnova Ulice Despota Stefana u Zrenjaninu, u toku su radovi na rehabilitaciji Ulice 4. jula, na teritoriji MZ “Dositej Obradović”. Zajedno sa Artemovom ulicom u naselju “Gradnulica”, ovo su prve ulice na koje su ovih dana izašli putari, nastavljajući tako realizaciju trogodišnjeg Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina. 

Zahvaljujući tom ugovoru i usvojenom dinamičkom planu realizacije, u prethodne dve godine rehabilitovan je velik broj ulica, kako u samom gradu, tako i u naseljenim mestima. Nov asfalt tako su, kao neke od najznačajnih investicija ove vrste, dobile ulice Stevana Knićanina u Knićaninu, Milinka Đorđevića u Stajićevu, Libertatea u Ečki, Đure Jakšića i Radoslava Panića u Perlezu, Gavrilov Makse u Botošu, Kapetana Nalepke u Aradcu, Jankova u Jankovom Mostu, Maršala Tita u Lukinom Selu, Pupinova u Čenti, Save Kovačevića u Banatskom Despotovcu, Birčaninova u Lukićevu, Despota Stefana, Tomićeva, Dunavska, Tot Ištvana, Petra Kovalića u Zrenjaninu... Većina od ovih ulica duža je od kilometra i spadaju među prometne saobraćajnice.

Ulica 4. jula rekonstruiše se “u paketu” s ulicama Despota Stefana i Dr Laze Kostića, čime se obnavlja “prsten” koji obuhvata, uz Pančevačku, tri najprometnije saobraćajnice u okviru naselja “4. jul”. Ulica dobija novu asfaltnu podlogu u celoj dužini od oko 300 metara, dok je u Artemovoj asfaltiranje već završeno. 

Prema odredbama ugovora, radovi na putnoj infrastrukturi obuhvataju redovno i urgentno održavanje puteva i ulica, rehabilitaciju, izgradnju i rekonstrukciju, uz planiranje, projektovanje i izradu tehničke dokumentacije. U roku od tri sezone realizovaće se investicioni radovi na saobraćajnoj infrastrukturi koji bi se, u prethodnim uslovima finansiranja, izvodili u znatno dužem vremenskom periodu. Radove izvode nosioci zajedničke ponude – putarsko preduzeće “Baumeister” Beograd, sa članovima ponude, preduzećima “Sremput” Ruma i “Vojvodina-Bačkaput” Novi Sad.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px