U PSS Zrenjanin vanredno stanje. U toku je obnova gazdinstava – svi zaposleni pomažu banatskim poljoprivrednicima!

PSS Zrenjanin – Obnova gazdinstava u toku

Od 20.03.2023. svi poljoprivredni proizvođači mogu da ažuriraju podatke i obnove status svojih poljoprivrednih gazdinstava u elektronskom registru poljoprivrednih gazdinstava ( erpg.eagrar.gov.rs ) što je naredni korak za korišćenje sistema eAgrar.

Ekipa portala volimzrenjanin.com obišla je danas upravnu zgradu Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin.

Osim prepunog parkinga (i velikog broj automobila u ulici Petra Drapšina) na prvom spratu zatičemo i dosta poljoprivrednika koji uredno čekaju svoj red kako bi im neko od zaposlenih pomogao za registraciju tj za obnovu gazdinstva.

U svim kancelarijama je kao u košnici ali sve funkcioniše po utvrđenim pravilima.

pss zrenjanin 004
Obnova gazdinstava u PSS Zrenjanin
pss zrenjanin 016
Kristina Salapura, direktorka PSS Zrenjanin

I direktorka PSS Zrenjanin, Kristina Salapura podjednako učestvuje u radu, zatičemo je u kancelariji sa dve sugrađanke i samo na krtako je za portal volimzrenjanin.com rekla:

„Kao što možete da vidite, sve raspložive kapacitete smo upotrebili i radimo bez prestanka i subotom i nedeljom od 7 do 15 časova kako bi pomogli našim poljoprivrednicima. Sa jučerašnjim danom, dakle sa utorkom, 785 poljoprivrednih gazdinstava odnosno poljoprivrednih proizvođača je prošlo kroz službu i moram reći da je veliki broj njih dobio samo uputstva šta treba da urade i to je mahom mlađa populacija vlasnika poljoprivrednih gazdinstava koji uspešno rukuju ovom tehnikom tj računarina i pametnim telefonima.“

„Osnovni problem je što su poljoprivredni proizvođači povezali da ako su dobili ID za parametre da je time posao završen a zapravo nije tako. Svi oni moraju da dođu, da se obnovi gazdinstvo, da se unesu i provere njhovi podaci kroz sistem eAgrar i sve to se radi elektronski. Napominjem da veliki broj proizvođača sve to radi od kuće a oni koji ne znaju ili imaju poteškoća dolaze kod nas.“

„U prošloj godini je na teritoriji Zrenjanina bilo registrovano oko 6000 gazdinstava a oko 2500 gazdinstava je uzelo svoj ID dok nismo počeli sa obnovom. Mi i sada izdajemo parametre i za to nema roka a obnova gazdinstva treba da se završi što pre zbog njih samih kako bi mogli da konkurišu za subvencije i premije za mleko koje će biti objavljene već 1. aprila ove godine i sve to će se raditi elektronski preko portala gde će postojati rubrika E PODSTICAJI. Tamo će svako moći da uđe i podnese svoj zahtev.

Dakle NIKO NE DOBIJA PO AUTOMATIZMU kao predhodne 3 godine!“ zaključila je Kristina Salapura, direktorka Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin.

Iz PSS-a pozivaju sve poljoprivredne proizvođače koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.

Poljoprivredna stručna služba podseća proizvođače da ukoliko im je potrebna dodatna podrška mogu doći svakog dana od 7 do 15 časova u prostorije službe, Petra Drapšina 15 ili neka pozovu broj telefona 0800106107.

PSS Zrenjanin doo

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px