PSS Zrenjanin uručena nagrada za značajan doprinos razvoju privredne grane

Zrenjanin - PSS Zrenjanin

Industrijska proizvodnja od januara do avgusta ove godine beleži manji fizički obim u odnosu na isti period 2022. za 3,6 odsto. Spoljnotrgovinska razmena je iznosila 696,7 miliona evra, što je niže za 1,7 posto. Izvoz je bio 350 miliona evra, što je više za 12,1 procenata, a uvoz 46,7 miliona evra i manji je za 12,6 odsto. To je navedeno u izveštaju o poslovanju privrednih subjekata koji je usvojen na sednici Parlamenta Regionalna privredne komore (RPK) Zrenjanin.

– Zadovoljni smo postignutim rezultatima koji su plod više značajnih činilaca. Sve više preduzeća okuplja se oko naših programa. Imamo dobru saradnju sa svim nivoima vlasti – od republičke do lokalne. Prostora za unapređenje i proširenja ima. To se posebno odnosi na područje Grada Zrenjanina gde se, uz najavljene investicije i projekte, stvara mogućnost za poboljšanje svih ekonomskih pokazatelja već u narednih nekoliko godina – ocenio je Predrag Stankov, direktor RPK Zrenjanin.

O investicionim, privrednim i komunalnim poduhvatima na tertitoriji Grada Zrenjanina govorio je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.

Izuzetno je značajan zamah stanogradnje i građevinarstva na našem području. To prati i druge projekte, počev od auto-puta Zrenjanin-Beograd-Novi Sad, do velikih ekoloških poduhvata u koje je samo u ovoj godini uloženo više od milijardu dinara. Snažna privreda je važna potpora našim aktuelnim i dugoročnim planovima razvoj a i stvaranja uslova da Zrenjanin bude još lepše mesto za život – istakao je Santovac.

Njegovo mišljenje dele i privrednici, stalni članovi Parlamenta koji posebno naglašavaju značaj stabilnih uslova poslovanja. Kako navode, to dovodi do otvaranja novih radnih mesta i višeg standarda građana.

– Nažalost, problem je što sada nemamo dovoljno kvalitetne radne snage. U Brodogradilištu u Novom Bečeju uposlili smo kapacitete i 70 radnika. Uz dodatne državne i druge podsticaje mogli bismo da imamo još bolje rezultate – rekao je Milenko Pištinjat, direktor i vlasnik brodogradilišta u Novom Bečeju i firme „Astra šipjard” d.o.o Zrenjanin.

Jedna od izuzetno značajnih oblasti na našem području je poljoprivreda koja poslednjih godina nije ostvarila rezultate srazmerne mogućnostima.

Značajan doprinos razvoju ove privredne grane daje Poljoprvredna stručna služba (PSS) Zrenjanin.

– Činimo sve da doprinesemo unapređenju i modernizaciji poljoprivrede. U 2023. godini smo, osim ostalog, bili angažovani na pomoći farmerima oko primene informacionog sistema „Eagrar. Očekujemo da će rezulati biti vrlo brzo uočljivi, što nas približava nivou Evropske unije – kaže Kristina Salapura, direktorica PSS.

Nakon sednice Parlamenta, uručene su nagrade RPK pojedincima i kolektivima. O tome je odlučivala Komisija za dodelu priznanja čija je predsednica Tatjana Todorović.

Nikola Božović, List Zrenjanin

Foto: Jovan Njegović Drndak – List Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px