Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin počela obuku poljoprivrednika za eAgrar

Zrenjanin – Počela obuka za eAgrar

Podelite vest

Dobar odziv u Mihajlovu: PSS Zrenjanin danas počela s obukama i pružanjem pomoći za pristup platformi eAgrar

Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin, u skladu s najavljenim rasporedom, počela je danas u Mihajlovu s programom obuka i predavanja za poljoprivrednike, u cilju pomoći za pristupanje internet platformi eAgrar. Predstavnici PSS u Mihajlovu borave od 8 do 15 časova, a uz poljoprivredne proizvođače iz tog mesta, u mesnu kancelariju dolaze i iz susednog Jankovog mosta. Do 11 časova, uz stručnu pomoć, uspešnu registraciju obavilo je dvadesetak zainteresovanih, a iz Poljoprivredne stručne službe kažu da je za obavljanje neophodne procedure potrebno do deset minuta.

Kako se i očekivalo, mlađi poljoprivrednici, vičniji savremenim tehnologijama, brže usvajaju i prihvataju instrukcije i savete, dok je onim nešto starijim potrebno više vremena, uz detaljnija pojašnjenja.

Ukoliko tokom današnjeg boravka predstavnika PSS u tom selu ne bude dovoljno termina za sve poljoprivrednike koji se jave, obuka će se ponoviti, što će biti slučaj i u drugim naseljenim mestima.    

e agrar mihajlovo 000

U Mihajlovu je posao dobro organizovan u prostorijama mesne zajednice, i u redu je čekalo desetak meštana. Po rečima Flaman Ištvana, sekretara MZ Mihajlovo, odziv poljoprivrednika je dobar, a ovu vrstu pomoći od strane PSS Zrenjanin ocenjuje kao veoma korisnu.  

– Očekujemo da će uvođenje eAgrara doprineti i smanjenju “papirologije”, uštedi u vremenu i puno pomoći poljoprivrednicima, posebno kada se budu davale subvencije. S druge strane, mislimo da će nam se stariji poljoprivrednici obraćati za pomoć, jer nisu toliko informisani i nemaju prakse u radu s “pametnim telefonima” i lap-topovima. Zato nam znači i današnje prisustvo Poljoprivredne stručne službe na terenu, jer meštani imaju više poverenja da završe ovaj posao koji je država predvidela, odnosno da se registruju na platformu eAgrar – ističe sekretar MZ Mihajlovo. 

Nakon Mihajlova, predstavnici PSS Zrenjanin sutra nastavljaju s edukacijom i pružanjem pomoći poljoprivrednicima, a sledeća mesna zajednica po redu je Klek.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022