Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin počela obuku poljoprivrednika za eAgrar

Zrenjanin – Počela obuka za eAgrar

Podelite vest

Dobar odziv u Mihajlovu: PSS Zrenjanin danas počela s obukama i pružanjem pomoći za pristup platformi eAgrar

Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin, u skladu s najavljenim rasporedom, počela je danas u Mihajlovu s programom obuka i predavanja za poljoprivrednike, u cilju pomoći za pristupanje internet platformi eAgrar. Predstavnici PSS u Mihajlovu borave od 8 do 15 časova, a uz poljoprivredne proizvođače iz tog mesta, u mesnu kancelariju dolaze i iz susednog Jankovog mosta. Do 11 časova, uz stručnu pomoć, uspešnu registraciju obavilo je dvadesetak zainteresovanih, a iz Poljoprivredne stručne službe kažu da je za obavljanje neophodne procedure potrebno do deset minuta.

Kako se i očekivalo, mlađi poljoprivrednici, vičniji savremenim tehnologijama, brže usvajaju i prihvataju instrukcije i savete, dok je onim nešto starijim potrebno više vremena, uz detaljnija pojašnjenja.

Ukoliko tokom današnjeg boravka predstavnika PSS u tom selu ne bude dovoljno termina za sve poljoprivrednike koji se jave, obuka će se ponoviti, što će biti slučaj i u drugim naseljenim mestima.    

e agrar mihajlovo 000

U Mihajlovu je posao dobro organizovan u prostorijama mesne zajednice, i u redu je čekalo desetak meštana. Po rečima Flaman Ištvana, sekretara MZ Mihajlovo, odziv poljoprivrednika je dobar, a ovu vrstu pomoći od strane PSS Zrenjanin ocenjuje kao veoma korisnu.  

– Očekujemo da će uvođenje eAgrara doprineti i smanjenju “papirologije”, uštedi u vremenu i puno pomoći poljoprivrednicima, posebno kada se budu davale subvencije. S druge strane, mislimo da će nam se stariji poljoprivrednici obraćati za pomoć, jer nisu toliko informisani i nemaju prakse u radu s “pametnim telefonima” i lap-topovima. Zato nam znači i današnje prisustvo Poljoprivredne stručne službe na terenu, jer meštani imaju više poverenja da završe ovaj posao koji je država predvidela, odnosno da se registruju na platformu eAgrar – ističe sekretar MZ Mihajlovo. 

Nakon Mihajlova, predstavnici PSS Zrenjanin sutra nastavljaju s edukacijom i pružanjem pomoći poljoprivrednicima, a sledeća mesna zajednica po redu je Klek.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px