Prvi Vojvođanski festival u kuvanju ovčijeg paprikaša 11. Juna

Zrenjanin – Vojvođanski ovčiji paprikaš

Podelite vest

Ekipa portala volimzrenjanin.com, je otišla u posetu Andrašu Takaču i Greguš Jožefu.

Imajući u vidu da njih dvojica uvek spremaju nešto zanimljivo, nije bilo sumnje da će i ovog puta biti tako.

“Ovo će biti prvi festival ovakve vrste, koji će se održati kod restorana “Malo jezero” na peskari. Mi smo odlučili da organizujemo takmičenje u kuvanju “perkelta” odnosno gulaša. Želeli smo da nešto promenimo, i da ipak bude specifičnije jelo.

gregus jozef i andras takac 001
Andraš Takač i Greguš V Jožef

Pored samog jela u propozicijama će biti i zahtev, da se servirá i propratni deo. Da li će to biti neka salata ili nešto drugo, pustićemo takmičare da odluče. Da na jednoj tacni bude kompletna prezentacija. Potrudićemo se da žiri bude internacionalan, kako bi što bolje ocenili takmičare”, naglasio je Greguš Jožef.

“Očekujemo i znatan broj takmičara iz inostranstva, i danas sam kontaktirao određeni broj. Pored toga zadužio sam nekoliko osoba da kontaktiraju još ljudi, kako bi bili što brojniji.

gregus jozef i andras takac 004
Greguš V Jožef

Dogovarao sam i određeni broj sponzorstava, a nadam se da će nam se još mnogi pridružiti. Organizovaćemo i izložbu kolača, za koju će biti zadužena Rožika Molnar. Rožika će pozvati 10 – 15 aktiva žena iz okoline. Pored toga ideja je i da se organizuje i izbor za najlepši šešir”, predstavio je Jožef.

Propozicije: Plaćaće se kotizacija. Mesto i meso obezbeđuju organizatori, a željene začine i dodatke donose takmičari. Potrebno je poneti i plinsku bocu, pošto će kuvati isključivo na plin.

Obezbeđene su i prigodne nagrade, posebni pokloni, kao i zahvalnice.

gregus jozef i andras takac 005
Prava domaćinska kuća, Greguš V Jožef-a
gregus jozef i andras takac 007
Prava domaćinska kuća, Greguš V Jožef-a

Organizatori Greguš i Andraš su članovi Banatske kapetanije vitezova.

To je asocijacija sa sedištem u Budimpešti, koja obuhvata kuvare amatere, ili kako sami kažu profesionalce. Pored Zrenjanina, postoji još jedan ogranak u Čantaviru. Greguš Jožef je sertifikovani sudija za takmičenja u kuvanju, pravljenju kolača i razna jela. Nosi čin kapetana Banatske kapetanije. Otvoreni su za prijem novih članova.

Sve potrebne informacije o takmičenju, kotizaciji i propozicijama možete dobiti na broj telefona 063/460-745 a rok za prijave 09.jun.2022. godine

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px