Održan prvi Mihajlovo fest – Seoski mađarski svinjokolj – Falusi magyar disznotor

Zrenjanin - Mihajlovo fest

Ekipa portala volimzrenjanin.com, posetila je prvo izdanje manifestacije “Mihajlovo fest” koja se organizuje na teritoriji Mihajlova.

Kako nam je rekao jedan od organizatora i predsednik fudbalskog kluba MSK “Mihajlovo”, Makan Jožef, povod ove manifestacije je, pored dobrog druženja, da se dokaže omladini i deci da ima života i na selu, i da ne treba uvek da se beži u grad jer život na selu može biti podjednako lep i u njemu ima budućnosti čak i u sportu.

mihajlovo fest 2021 001
Seoski mađarski svinjokolj - Mihajlovo 2021
mihajlovo fest 2021 017
Predsednik fudbalskog kluba MSK “Mihajlovo”, Makan Jožef

Pohvalili su se kako se prvi tim fudbalskog kluba takmiči u A ligi, a drugu godinu za redom imaju i takozvane “petliće”, a svi članovi kluba su iz Mihajlova.

Tradicionalni svinjokoljski paprikaš je, kako kažu, osmišljen kao nešto novo, što ni jedno okolno selo do sad nije organizovalo. Uz svinjokolj je takođe organizovana degustacija rakije, a do sad je donešeno preko 120 uzoraka iz cele Srbije.

Iako je se ova manifestacija održava po prvi put, zanimljivo je da se za takmičenje u kuvanju kotlića prijavilo čak 38 ekipa, a učesnici dolaze kako iz MIhajlova tako i iz okolinih sela.

Satnica za ovaj događaj je izgledala ovako:

Okupljanje učesnika bilo je zakazano za 7 sati, a već u 7.30 je usledilo klanje svinja na tradicionalan način. Podela mesa za kotliće je bila u 11.30 sati, a potpala vatre je bila u 12 sati, kada je i počelo kuvanje svinjokoljskog paprikaša. Kuvari su imali vremena da svoj paprikaš skuvaju do 16 časova kada je bilo ocenjivanje kako i kotlića tako i rakija. Tačnije, manifestacija je započela tradicionalnim jutarnim prljenjem svinje na slami.

mihajlovo fest 2021 003
Seoski mađarski svinjokolj - Mihajlovo 2021

Manifestacija imala i humanitarni karakter

Ova manifestacija je imala i humanitarni karakter. Posetioci su mogli da kupe i probaju paprikaš i rakiju, a sav novac od prodaje je bio namenjen za Taru. Takođe, za takmičare su obezbeđene i vredne nagrade, za prva tri mesta, za najbolju ekipu i za najmlađu ekipu. Pored mnogobrojnih sponzora, ovu manifestaciju je podržao i Grad Zrenjanin.

mihajlovo fest 2021 027
Seoski mađarski svinjokolj - Mihajlovo 2021
Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022