Posetili smo PRVU OBLATNIJADU koju je organizovalo Udruženje žena Farkaždina [FOTO]

Farkaždin - 1. Oblatnijada

Danas je u parku u Farkaždinu održana prva OBLATNIJADA  gde se birala najukusnija starinska oblatna i najlepši štand starih ručnih radova, a organizator ove manifestacije je Udruženje žena Farkaždina, osnovano pre samo 2 meseca, predsednica ovog udruženja je Danica Matić, sa kojom smo i razgovarali danas na ovoj manifestaciji:

“Pokušavamo da pokrenemo selo, da ponovo vratimo stare običaje koji su nekada negovani u našem selu i ovo je samo početak, potrudićemo se da ovo bude tradicionalna manifestacija.

Cilj nam je probudimo neko staro vreme kada su se poštovale vrednosti i neke druge stvari koje su sada zaboravljene, da naučimo omladinu tradiciji koju ne smemo zaboraviti,“ rekla nam je Danica.

oblatnijada farkazdin 001
Danica Matić

Ovo mlado Udruženje u Farkaždinu broji trenutno 22 članice, imaju velike planove i ideje kako da ožive Farkaždin i nadaju se da će im se još članica priključiti, a današnju manifestaciju organizovali su uz pomoć meštana koiji su pomogli donacijama, zatim uz podršku Turističke organizacije Zrenjanin, Mesne zajednice Farkaždin, „Friško“ Baranda.

Danas imamo takmičarski deo , biramo najukusnije starinske oblatne, biramo najlepši štand koji je izložen, u žiriju imamo jednog poslastičara iz Zrenjanina, zatim direktorku naše škole i još nekoliko članova iz Zrenjanina. Obezbedili smo nagrade za prva 3 mesta u svim kategorijama, a imaćemo i iznenađenje, nagradu za najmaštovitiji štand,“ kaže Danica.

„Danas imamo goste iz drugih udruženja žena i to iz Tomaševca, Orlovata, Belog blata, Titela, Perleza i Crepaje, zatim imamo goste iz drugih udruženja iz našeg sela, pozvali smo i ljude kojii su rođeni ovde ali više ne žive u Farkaždinu ali su ostavili neki trag.“

Za kraj našeg razgovora Danica Matić nam je obećala da će ovo biti tradicionalna manifestacija i da za sledeću manifestaciju imaju velike planove sa bogatim kulturno-umetničkim programom.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

  1. dobro je da se barem neko selo pokrenulo kako bi se očuvala seoska tradicija pozdrav za farkaždin

  2. U Farkaždinu sam rodjena, jako sam volela da idem kod rodjaka u Farkaždin i uvek mi je bilo lepo. Odrasla sam u Zrenjaninu i slucajno sam se udala, i moj muz je rodjen u Farjazdinui isto odrastao u Zrenjaninu, to je sve bila slucajnost, a zivot nas odveo na tercu stranu i sada zivimo u Kikindi. Pozdrav i podrska svim Farkazdincima.

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022