Prva nagrada za omladinski hor Muzičke škole “Josif Marinković” Zrenjanin

Zrenjanin – Muzička škola “Josif Marinković”

Omladinski mešoviti hor srednje Muzičke škole “Josif Marinković” nastupio je u nedelju 2. aprila na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije i osvojio Prvu – prvu nagradu u svojoj kategoriji. Utiske sa takmičenja prenela nam je dirigent hora Zorica Kozlovački.

“ Izuzetno sam srećna što je hor naše škole nastupio na ovom takmičenju najvišeg republičkog ranga, pred međunarodnim žirijem. Zbog svima poznatih razloga takmičenje se pet godina nije održavalo te smo moje kolege iz drugih škola i ja praktično počeli iz početka.

S obzirom da ova generacija učenika nikada nije nastupala na takmičenju ja sam prezadovoljna sa našim nastupom, njihovim trudom i zalaganjem i naravno osvojenom nagradom. Nastupilo je 14 horova muzičkih škola Srbije koji su takođe osvojili vredne nagrade na kojima im čestitamo.

republicko 3
Foto: MŠ “Josif Marinković”

Naš hor ima dugu i uspešnu tradiciju takmičenja i vrednu kolekciju od preko 50 osvojenih nagrada u zemlji i inostranstvu.

republicko 4
Foto: MŠ “Josif Marinković”

Na takmičenju smo nastupili u kategoriji 2C – kamerni horovi sa stilski raznovrsnim programom. Jacob Arcadelt – Il bianco e dolce cigno, Pavel Česnokov – Tebe poem i Ruth Morris Gray – Benedictus za koju smo imali izvrsnog klavirskog saradnika Valadimira Gabriela Lovasa koji je učenik IV razreda naše srednje muzičke škole. Uživam u radu sa njima, izuzetno su talentovani, posvećeni i spremni da daju svoj maksimum. U planu nam je još jedno takmičenje sledećeg meseca, nastup na Horskom festival Slobodan Bursać i koncertu škole, tako  da će i naša publika imati priliku da nas čuje i da osvojimo još neku vrednu nagradu. Zahvaljujemo se prof.Đorđu Miladinoviću, koji je išao u pratnji hora, na slikama i snimcima”

U horu su pevala 22 učenika naše muzičke škole:

Sopran: Blanka Hajnal, Vaskrsija Kovačević, Milica Stanisavljev, Helena Bibić, Vasilija Zoric,  Anđela Bugar, Anastasija Pajic
Alt: Ružica Sekulin, Isidora Prodanović, Anđela Ralbovski, Danica Momirov, Katarina Lungulov, Teodora Medić
Tenor: Aleksandar Žegarac, Lazar Adamov, Nikola Stojković, Dario Mihaljević
Bas: Vladimir Gabriel Lovas, Luka Radin, Vladimir Aleksić, Vladan Kulinović, Vuk Simić

republicko 2
Foto: MŠ “Josif Marinković”

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022