U organizaciji agencije USAID i Privredne komore Srbije, u Zrenjaninu održana prva konferencija za ponuđače u javnim nabavkama

Zrenjanin - USAID

Uz podršku Projekta za unapređenje javnih nabavki Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Privredne komore Srbije, Grad Zrenjanin je 22. marta organizovao prvu konferenciju sa ponuđačima u javnim nabavkama. Konferencija predstavlja deo inovativnog pristupa za unapređenje postupaka javnih nabavki kroz otvoren dijalog, razmenu mišljenja i iskustava između Grada kao naručioca i ponuđača koji učestvuju ili planiraju da učestvuju u nadmetanju za javne nabavke koje Grad raspisuje.

Događaju je prisustvovalo 40 učesnika, predstavnika privatnog sektora, drugih naručilaca u javnim nabavkama na lokalnom nivou i zainteresovanih profesionalnih udruženja.

Pozdravljajući učesnike skupa, načelnik Gradske uprave Nenad Domjeskov istakao je da je oblast javnih nabavki važna i aktuelna tema i sastavni deo svakodnevnih poslova i radnih aktivnosti zaposlenih u Gradskoj upravi, preduzećima i ustanovama.

“To je i posao suočen s brojnim izazovima, slobodno mogu da kažem i problemima, zahtevima koje nije uvek lako ispuniti ili predvideti, situacijama koje često iziskuju i dodatne informacije ili konsultacije. Upravo iz  tih razloga potrebne su ovakve edukacije, razmena iskustva, novi pristupi problematici, sve ono što postupke javnih nabavki može poboljšati i unaprediti”, kazao je on i zahvalio se na saradnji agenciji USAID, koja je dugi niz godina prisutna u Srbiji, i u gradu Zrenjaninu, na velikom broju različitih projekata, na različitim vrstama pomoći i edukacija.

Predstavnici Gradske uprave predstavili su plan javnih nabavki za ovu godinu i nove projekte koji će se tek naći u planu u toku godine. Prezentovali su stanje u oblasti nabavki u prethodnoj godini, sa naglaskom na one nabavke u kojima je konkurencija bila niska (primljena je samo jedna ili nijedna ponuda) i pozvali ponuđače iz Zrenjanina da se u većoj meri interesuju i podnose ponude za nabavke koje Grad raspisuje.

Razgovaralo se i o unapređenju komunikacije i otklanjanju prepreka u konkretnim javnim nabavkama, u različitim fazama postupaka (planiranju, istraživanju tržišta, proceni vrednosti, postavljanju pitanja ponuđača, dostavljanju ponuda, dopunama ponuda, dodeli i realizaciji ugovora). Osim otklanjanja prepreka i boljeg razumevanja javnih nabavki, cilj konferencije je i povećanje konkurentnosti i jačanje poverenja ponuđača u sistem javnih nabavki. Sa druge strane, Gradu kao naručiocu je važno da kroz ovaj vid dijaloga bolje razume lokalno tržište i mogućnosti i očekivanja koje imaju dobavljači roba, usluga i radova, a sve u cilju boljih usluga i dobara koje Grad nabavlja za građane.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px