Prva beba rođena u Zrenjaninu u 2023. godini devojčica Tabita Cirok, ČESTITAMO !

Zrenjanin – Prva beba u 2023.

Podelite vest

Prvog dana nove godine, tradicionalno, gradonačelnik Simo Salapura posetio je Ginekološko-akušersko odeljenje Opšte bolnice “Đorđe Joanović”

čestitao direktoru i dežurnom osoblju, kao i svim porodiljama na odeljenju, Novu 2023. godinu, i uručio poklone Grada Zrenjanina – pakete s opremom i kozmetikom za bebe, a prvorođenoj bebi i auto-sedište, koje će i drugim bebama biti uručeno na zajedničkoj svečanosti u Gradskoj kući, tokom proleća.

dsc 4896
Prva beba u 2023. Tabita Cirok

Prva beba rođena u Novoj godini u zrenjaninskom porodilištu je devojčica Tabita Cirok,  rođena u 7:50 časova, teška 3,450 kg i 52 centimetra dugačka. Majka Dijana, iz Zrenjanina, dobro se oseća, zadovoljna je uslovima i pažnjom u porodilištu. 

Do 11 časova rođene su tri bebe, a zajedno s onim rođenim u poslednjim danima prošle godine, trenutno ih je u porodilištu 19.

Gradonačelnik je istakao da dolazak  na svet i rađanje novog života predstavlja najlepši povod za početak nove godine i da, kao i uvek, koristi priliku da 1. januara poseti naše porodilište. Ovom prilikom podsetio je na brojne mere populacione politike koje Grad Zrenjanin preduzima, ali i mere podrške roditeljstvu, od rođenja deteta, sve do školskog i studentskog doba. 

„Obišli smo sve majke i bebe, podelili prigodne poklone, razgovarali s majkama i čuli od njih da su zadovoljne uslovima koje ovde imaju, ali se mi trudimo da, kroz naše mere podsticaja i pronatalitetne politike, unapredimo položaj majki u našoj lokalnoj zajednici. Novčana sredstva koja izdvajamo obuhvataju period od pre rođenja – podršku rađanju i roditeljstvu – pa preko samog rođenja deteta, dakle za prvo, drugo i ostale rođene bebe, zatim kroz periode predškolskog, školskog, sve do studentskog uzrasta, u vidu regresiranog boravka u vrtićima, školskih udžbenika i pribora, stipendija, prevoza i raznih drugih davanja, i u ukupnom zbiru ta sredstva su u protekloj godini dostigla 700 miliona dinara“, rekao je gradonačelnik i najavio program koji će se realizovati u ovoj godini.

„Program kompanije NIS – Zajednici zajedno tiče se unapređenja mera pronatalitetne politike i reproduktivnog zdravlja na teritoriji našeg grada i vredan je 12,5 miliona dinara. Između ostalog, Opšta bolnica dobiće još jedan 3D ultrazvučni aparat, čime će biti maksimalno opremljena kada je u pitanju dijagnostika za naše porodilje“, naveo je Salapura.

Dodao je i da se mora pomenuti podatak koji nije baš prijatan, a koji govori da je u prethodnoj godini u Zrenjaninu rođeno preko 100 beba manje u odnosu na 2021. godinu. 

„O tome moramo razmišljati sistemski, počev od lokalne zajednice i stvaranja još boljih uslova za ostvarenje roditeljstva, ali i uz podršku države u celini, kako bi taj negativan trend mogao biti prekinut“, kazao je gradonačelnik Zrenjanina.

Izvori opširnije: zrenjanin.rs , tekst Miodrag Grubački

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

  1. predivne slike iz porodilišta u zrenjaninu sa posetom gradonačelnika čestitke prvorodjenoj bebi bebice kao deda mraz i deda mrazice pa zar treba lepša slika da ode iz zrenjanina za nešto najvrednije što život može da pruži a to su naša deca radjajte se ljudi to je sreća cestitke srećnim roditeljima

  2. Sramota, civilna lica ulaze u prostor gde su novorodjene bebe i ne nose masku i ugrozavaju zivote novih pridoslica grada Zrenjanina, Medju njima je i zena visokog funkcionere SNS koja je i9 navodno zdravstveni radnik, verovatno sa kupljenom diplomom. Da li ce neko odgovarati za ovaj nemar?

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022