Potpisan Protokol o saradnji između turističkih organizacija Zrenjanina i Kikinde

Potpisan Protokol o saradnji između turističkih organizacija gradova Zrenjanina i Kikinde - unapređenje saradnje i na nivou dva grada

U prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure i Kikinde Nikole Lukača, danas su u Baroknoj sali Gradske kuće direktori turističkih organizacija dva grada, Zoran Ljubotina Jasmina Milankov potpisali Protokol o saradnji. Na osnovu sadržaja potpisanog dokumenta, ozvaničena je dosadašnja saradnja dva grada u oblasti turizma, zajedničkih nastupa na tržištu i promovisanja manifestacija od značaja za obe sredine, a kako je ovom prilikom rekao gradonačelnik Zrenjanina, u širem smislu to predstavlja unapređenje saradnje između Kikinde i Zrenjanina i nastavak dosadašnjih razvojnih aktivnosti dva grada.

– Obostrano imamo dosta razvojnih projekata i šansi koje nas čekaju u narednom periodu, a posebno bih u tom smislu istakao izgradnju autoputa od Zrenjanina prema Beogradu Novom Sadu i brze saobraćajnice Kikinda-Sombor, koje će doprineti privlačenju ne samo investitora, već i turista i omogućiti organizovanje novih manifestacija i sadržaja u obe sredine. Danas smo ponovo za istim stolom, nedavno smo bili zajedno na skupštini Regionalnog centra za razvoj “Banat”, gde takođe imamo zajedničke razvojne projekte. Verujem da, zbog svojih specifičnosti, kroz današnji Protokol turističku ponudu možemo podići na viši nivo i u što lepšem svetlu predstavljati se i turistima u našoj zemlji i onima van njenih granica – istakao je Simo Salapura i poželeo da ova saradnja bude dugotrajna i donese dobre rezultate i za grad Zrenjanin i za grad Kikindu. 

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač takođe je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja Protokola o saradnji i istakao da su Zrenjanin i Kikinda veliki banatski gradovi naslonjeni jedan na drugi, te da je normalno da sarađuju i međusobno se podržavaju. 
– Mislim da je u ovim multinacionalnim, multikulturalnim i tolerantnim sredinama saradnja svih koji u njima žive nešto što je presudno za napredak i jednog i drugog grada, ali i kompletnog regiona i celog Banata. Podrazumeva se i da razmenjujemo iskustva, dopunjujemo jedni druge i da napredujemo zajednički – kazao je gradonačelnik Lukač i dodao da će nove investicije poboljšati razvojne potencijale gradova, ali da je od presudnog značaja zadržati ljude da žive u ovom regionu. Upravo turizam je jedan od segmenata sa veoma velikim potencijalom. 

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px