U Zrenjaninu potpisan protokol o saradnji radi izvršenja vaspitnih naloga

Zrenjanin - Protokol o saradnji

Na evidenciji Centra za socijalni rad u Zrenjaninu tokom 2020. godine bilo je ukupno 105 maloletnika sa problemima u ponašanju i 442 maloletnika u sukobu sa zakonom.

Direktorka Centra za socijalni rad u Zrenjaninu Olivera Lisica istakla je da je uočljiv porast broja predmeta vezanih za maloletnike sa problemima u ponašanju i u sukobu sa zakonom i da će zbog toga aktivnosti Centra i u 2022. godini više biti usmerene ka toj populaciji.

Tim povodom danas je u zrenjaninskoj Gradskoj kući potpisan protokol o saradnji radi izvršenja vaspitnih naloga od strane maloletnika sa Crvenim krstom Zrenjanin, Gerontološkim centrom Zrenjanin i Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite grada Zrenjanina – Most

potpisivanje sporazuma socijala 004
Olivera Lisica

Olivera Lisica je navela da je Centar za socijalni rad grada Zrenjanina do sada potpisao protokole sa preduzećem Čistoća i zelenilo, sa mesnim zajednicama i sa udruženjem građana Zelene šape.

Pojasnila je da Centar za socijalni rad na osnovu pravosnažnog sudskog rešenja kojim je  maloletniku izrečena vaspitna mera posebna obaveza da se bez nadoknade uključi u rad humanitarnih organizacija ili u poslove socijalnog i ekološkog karaktera, upućuje maloletnika u neku ustanovu, javno preduzeće, udruženje gde će obavljati društveno-koristan rad.

Svrha te vaspitne mere jeste da se utiče na razvoj i jačanje lične odgovornosti maloletnika, na vaspitavanje i pravilan razvoj njegove ličnosti, kako bi se obezbedilo njegovo ponovno uključivanje u društvenu zajednicu i mora biti usmerena prvenstveno na uklanjanje štetnih posledica krivičnog dela zbog čijeg činjenja mu je izrečena ta mera.

“Današnjim potpisivanjem maloletni počinioci krivičnih dela će društveno koristan rad obavljati u tim ustanovama sa kojima dobro sarađujemo i po drugim pitanjima jer smo svi u oblasti socijalne zaštite” kazala je Lisica.

Sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević kazala je da, budući da je njihova osnovna misija pomoć čoveku u nevolji, ljudi u Crvenom krstu i ovoga puta žele da pokušaju da pomognu mladim ljudima koji su se našli na stranputici na samom početku svog života.

potpisivanje sporazuma socijala 005
Aleksandra Tanasijević
potpisivanje sporazuma socijala 003
Nevena Montresor

Direktorka centra Most Nevena Montresor kazala je da ono što Centar može da ponudi jeste da maloletnici rade na razvijanju i jačanju svojih odgovornosti i da će se uvek naći neka zaduženja gde će morati da pokažu određeni stepen odgovornosti i zrelosti, a sve u cilju jačanja empatije i društvene odgovornosti.

“Moći će da pomognu deci sa razvojnim poteškoćama u smislu lokomocije, u smislu čak održavanja nekih radionica, održavanju dvorišta ili sličnog, uvek ima posla na kojima mogu biti angažovani” rekla je ona.

Tekst: Ljiljana Stupar

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Први до вести из Зрењанина“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px