Promocija Nacionalnog modela dualnog obrazovanja na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“

Zrenjanin – TF „Mihajlo Pupin“

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ održana promocija Nacionalnog modela dualnog obrazovanja i okvira kvalifikacija u Republici Srbiji

Gradonačelnik Simo Salapura organizovao je prijem za direktorku Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijelu Grujić koja je posetila naš grad povodom promocije Nacionalnog modela dualnog obrazovanja i okvira kvalifikacija u Republici Srbiji, održane na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“.

promocija dualnog obrazovanja 015
TF "Mihajlo Pupin"
image description

Cilj događaja bio je informisanje učesnika o prednostima dualnog obrazovanja, dosadašnjim iskustvima i postignućima kao i primerima dobre prakse u implementaciji Zakona o dualnom obrazovanju, kao i Zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju. Pored toga, svoja iskustva sa prisutnima podelili su direktori, učenici kao i predstavnici kompanija.

Tokom promocije u prostorijama Tehničkog fakulteta, gradonačelnik je čestitao novom dekanu Milanu Nikoliću na imenovanju i ukazao da ta obrazovna ustanova sledeće godine obeležava 50 godina postojanja i da predstavlja nosioca sistema obrazovanja u Banatu, a samim tim i u Zrenjaninu.

Gradonačelnik je rekao da je Zrenjanin sigurno pravo mesto da se razgovara o temi dualnog obrazovanja posebno imajući u vidu investicije koje dolaze u naš grad, koliko se novih radnih mesta otvara i kakve sve profile i stručnjaka i obučene radne snage zahtevaju i očekuju poslodavci.

Rekao je da ekonomski razvoj iziskuje i vezu sa obrazovnim i privrednim institucijama.

– Zbog toga smatram da ova komunikacija, saradnja i koordinacija između privrede, obrazovanja, lokalnih samouprava i države ima značajnu ulogu u daljem unapređenju i prepoznavanju obostranih potreba – rekao je još gradonačelnik Salapura i zahvalio direktorki Grujić na dolasku.  

Direktorka Grujić kazala je da je poseta Tehničkom fakultetu usledila na inicijativu menadžmenta i studenata.

– Još dok sam bila pomoćnik ministra za dualno obrazovanje birali smo gradove u koji ćemo da dođemo, a ovo je grad koji je prvi želeo da čuje ono što nudi dualno obrazovanje. Danas smo ovde kao jedinstven tim koji se bavi unapređenjem jedne nove platforme koja će u budućnosti obezbediti ne samo osiguranjem kvaliteta obrazovanja, nego i održivost i inovativnost privrede – kazala je ona i istakla da u obrazovnim institucijama leži stub ekonomskog razvoja svake države.

Izvor i opširnije na: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px