Promocija Nacionalnog modela dualnog obrazovanja na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“

Zrenjanin – TF „Mihajlo Pupin“

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ održana promocija Nacionalnog modela dualnog obrazovanja i okvira kvalifikacija u Republici Srbiji

Gradonačelnik Simo Salapura organizovao je prijem za direktorku Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijelu Grujić koja je posetila naš grad povodom promocije Nacionalnog modela dualnog obrazovanja i okvira kvalifikacija u Republici Srbiji, održane na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“.

promocija dualnog obrazovanja 015
TF "Mihajlo Pupin"
image description

Cilj događaja bio je informisanje učesnika o prednostima dualnog obrazovanja, dosadašnjim iskustvima i postignućima kao i primerima dobre prakse u implementaciji Zakona o dualnom obrazovanju, kao i Zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju. Pored toga, svoja iskustva sa prisutnima podelili su direktori, učenici kao i predstavnici kompanija.

Tokom promocije u prostorijama Tehničkog fakulteta, gradonačelnik je čestitao novom dekanu Milanu Nikoliću na imenovanju i ukazao da ta obrazovna ustanova sledeće godine obeležava 50 godina postojanja i da predstavlja nosioca sistema obrazovanja u Banatu, a samim tim i u Zrenjaninu.

Gradonačelnik je rekao da je Zrenjanin sigurno pravo mesto da se razgovara o temi dualnog obrazovanja posebno imajući u vidu investicije koje dolaze u naš grad, koliko se novih radnih mesta otvara i kakve sve profile i stručnjaka i obučene radne snage zahtevaju i očekuju poslodavci.

Rekao je da ekonomski razvoj iziskuje i vezu sa obrazovnim i privrednim institucijama.

– Zbog toga smatram da ova komunikacija, saradnja i koordinacija između privrede, obrazovanja, lokalnih samouprava i države ima značajnu ulogu u daljem unapređenju i prepoznavanju obostranih potreba – rekao je još gradonačelnik Salapura i zahvalio direktorki Grujić na dolasku.  

Direktorka Grujić kazala je da je poseta Tehničkom fakultetu usledila na inicijativu menadžmenta i studenata.

– Još dok sam bila pomoćnik ministra za dualno obrazovanje birali smo gradove u koji ćemo da dođemo, a ovo je grad koji je prvi želeo da čuje ono što nudi dualno obrazovanje. Danas smo ovde kao jedinstven tim koji se bavi unapređenjem jedne nove platforme koja će u budućnosti obezbediti ne samo osiguranjem kvaliteta obrazovanja, nego i održivost i inovativnost privrede – kazala je ona i istakla da u obrazovnim institucijama leži stub ekonomskog razvoja svake države.

Izvor i opširnije na: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022