31. jula u Gradskoj bašti, promocija knjige Stanislave Matejin „Kofer prepun snova“

31.jula u 17h u Gradskoj bašti u Zrenjaninu Stanislava Matejin promovisaće svoju knjigu „Kofer prepun snova“

Stanislava Matejin

Osim autorke knjige o knjizi će govoriti i gosti Dušica Mitić i Saša Radošević Domazetović, profesori srpskog jezika i književnosti.

Stanislava Matejin rođena je u Zrenjaninu, 11. oktobra 1987. godine a odrasla u porodičnoj kući u Aradcu. Osnovnu školu „Bratstvo“ u Aradcu završila je kao Vukovac.

Nakon završene osnovne škole, upisuje srednju Medicinsku školu (smer Farmaceutski tehničar) u Zrenjaninu koju takođe završava kao Vukovac i đak razreda.

Medicinski fakultet je završila u Novom Sadu u roku i, nakon diplomiranja, vraća se u svoj grad i započinje svoju karijeru.

kofer pun snova 01
Kofer prepun snova - Stanislava Matejin
kofer pun snova 05
Kofer prepun snova - Stanislava Matejin

Za to vreme, nostrifikovala je svoju doktorsku diplomu, radi već 3 godine u Teksaškom medicinskom centru, najvećem medicinskom centru na svetu, na Institutu za transplantaciju srca. Uporedo upisuje i školu u Hjustonu, u cilju usavršavanja u oblasti medicinskih nauka. Stanislava ima mnogo planova koji su tek na putu svojih ostvarenja. 

Stanislava je oduvek bila obožavalac hirurgije, ali joj tadašnje okolnosti nisu to dozvoljavale. Najpre se zapošljava u Staračkom Domu u Zrenjaninu, gde kao lekar opšte prakse radi 2 i po godine. 2015. godine odlazi u Ameriku, Hjuston, gde i dan danas živi.

kofer pun snova 06
Kofer prepun snova - Stanislava Matejin

„Odabrani put nije nimalo lak, otuda i nastaju stranice knjige "Kofer prepun snova". U pitanju je moj skromni prvenac, ali prepun toplih emocija i zahvalnosti upućenoj pre svega svojoj porodici i svima koji su pomogli ostvarenju mojih snova. Ujedno je i moja autobiografska karta, nostalgična ispovest nekoga ko je izuzetno i neraskidivo vezan za svoju domovinu, ali i motivaciona poruka mladim ljudima koji su na nekim svojim počecima. Knjiga širi nesebičnu ljubav, toplinu, i veru da se snovi ostvaruju ako smo spremni da se žrtvujemo za njih. Deo iz mog "koferčeta" kaže: "Za sve što čovek voli mora mnogo da se žrtvuje. Obično je za najbolje stvari potrebno podneti najveće žrtve. Koliko daješ, toliko dobijaš. Prosto." Sigurna sam da će se mnogi pronaći u mojim redovima, a neki će se naći u nekim budućim knjigama. Jer zadnja stranica ove knjige samo je početak nekog novog poglavlja. “

Stanislava Matejin

Gosti promocije su i udruženje „Suncokret“ Zrenjanin i Udruženje paraplegičara Banata.

„Suština je u snovima. U težnji. Lepo ih je imati čak i ako je kofer prepun. Ne smeta.“

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022