31. jula u Gradskoj bašti, promocija knjige Stanislave Matejin „Kofer prepun snova“

31.jula u 17h u Gradskoj bašti u Zrenjaninu Stanislava Matejin promovisaće svoju knjigu „Kofer prepun snova“

Stanislava Matejin

Osim autorke knjige o knjizi će govoriti i gosti Dušica Mitić i Saša Radošević Domazetović, profesori srpskog jezika i književnosti.

Stanislava Matejin rođena je u Zrenjaninu, 11. oktobra 1987. godine a odrasla u porodičnoj kući u Aradcu. Osnovnu školu „Bratstvo“ u Aradcu završila je kao Vukovac.

Nakon završene osnovne škole, upisuje srednju Medicinsku školu (smer Farmaceutski tehničar) u Zrenjaninu koju takođe završava kao Vukovac i đak razreda.

Medicinski fakultet je završila u Novom Sadu u roku i, nakon diplomiranja, vraća se u svoj grad i započinje svoju karijeru.

kofer pun snova 01
Kofer prepun snova - Stanislava Matejin
kofer pun snova 05
Kofer prepun snova - Stanislava Matejin

Za to vreme, nostrifikovala je svoju doktorsku diplomu, radi već 3 godine u Teksaškom medicinskom centru, najvećem medicinskom centru na svetu, na Institutu za transplantaciju srca. Uporedo upisuje i školu u Hjustonu, u cilju usavršavanja u oblasti medicinskih nauka. Stanislava ima mnogo planova koji su tek na putu svojih ostvarenja. 

Stanislava je oduvek bila obožavalac hirurgije, ali joj tadašnje okolnosti nisu to dozvoljavale. Najpre se zapošljava u Staračkom Domu u Zrenjaninu, gde kao lekar opšte prakse radi 2 i po godine. 2015. godine odlazi u Ameriku, Hjuston, gde i dan danas živi.

kofer pun snova 06
Kofer prepun snova - Stanislava Matejin

„Odabrani put nije nimalo lak, otuda i nastaju stranice knjige "Kofer prepun snova". U pitanju je moj skromni prvenac, ali prepun toplih emocija i zahvalnosti upućenoj pre svega svojoj porodici i svima koji su pomogli ostvarenju mojih snova. Ujedno je i moja autobiografska karta, nostalgična ispovest nekoga ko je izuzetno i neraskidivo vezan za svoju domovinu, ali i motivaciona poruka mladim ljudima koji su na nekim svojim počecima. Knjiga širi nesebičnu ljubav, toplinu, i veru da se snovi ostvaruju ako smo spremni da se žrtvujemo za njih. Deo iz mog "koferčeta" kaže: "Za sve što čovek voli mora mnogo da se žrtvuje. Obično je za najbolje stvari potrebno podneti najveće žrtve. Koliko daješ, toliko dobijaš. Prosto." Sigurna sam da će se mnogi pronaći u mojim redovima, a neki će se naći u nekim budućim knjigama. Jer zadnja stranica ove knjige samo je početak nekog novog poglavlja. “

Gosti promocije su i udruženje „Suncokret“ Zrenjanin i Udruženje paraplegičara Banata.

„Suština je u snovima. U težnji. Lepo ih je imati čak i ako je kofer prepun. Ne smeta.“

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px