Promocija fotomonografije „Reke života”

Zrenjanin - Predrag Kostin Pike

Promocija fotomonografije pod naslovom „Reke života” fotografa prirode, Predraga Kostina, održana je u utorak, 14. decembra, u foajeu zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”. Podršku projektu koji veliča prirodu i njene lepote pružila je kompanija Gomex, čije je nastojanje da kroz društveno odgovoran rad da svoj doprinos zajednici i ukaže na značaj očuvanja životne sredine, što je jedna od gorućih tema u svetu, ali i kod nas.

U toploj atmosferi, na promociji je uz autora govorio i dr Oliver Fojkar, ispred Zavoda za zaštitu prirode Vojvodine, kao i Geza Farkaš, proslavljeni vajldlajf fotograf. Sam autor je naglasio da je monografija nastala iz njegove velike želje da svim ljudima, na najlepši mogući način, približi temu životne sredine i skriveni svet koji živi u našoj okolini.

Geza Farkaš se osvrnuo na veoma visoke umetničke i tehničke domete koji se prepoznaju u svakoj od objavljenih fotografija. Takođe je istakao ogromno posvećenje i odricanje autora koje je bilo neophodno da bi se došlo do ovakvog odabira radova. Po mišljenju dr Fojkara, ovo je remek-delo prirodnjačke literature, koje se pored promotivnog, estetskog i umetničkog karaktera, ističe i bitnom edukativnom veličinom. Monografija nam donosi mnoštvo potpuno neotkrivenih činjenica o živom svetu koji obitava u našoj neposrednoj blizini, u kojima i najupućeniji stručnjaci otkrivaju nove informacije.

Opšte saglasje na kraju promocije upućuje na naslov ovog velelepnog dela (Reke života), koji nosi višeslojnu poruku svakom čitaocu – da se zapita šta to propuštamo u svojim prebrzim životima, šta imamo u svom najbližem okruženju i da li dovoljno vodimo računa o tome šta ćemo ostaviti svojim pokolenjima.

Nastavak ovog projekta očekuje se u vidu izložbi koje će imati humanitarni karakter.

Grad Zrenjanin je sufinansirao projekat „Prvi do vesti iz Zrenjanina“ a stavovi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022