Promocija fotomonografije „Reke života”

Zrenjanin - Predrag Kostin Pike

Promocija fotomonografije pod naslovom „Reke života” fotografa prirode, Predraga Kostina, održana je u utorak, 14. decembra, u foajeu zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”. Podršku projektu koji veliča prirodu i njene lepote pružila je kompanija Gomex, čije je nastojanje da kroz društveno odgovoran rad da svoj doprinos zajednici i ukaže na značaj očuvanja životne sredine, što je jedna od gorućih tema u svetu, ali i kod nas.

U toploj atmosferi, na promociji je uz autora govorio i dr Oliver Fojkar, ispred Zavoda za zaštitu prirode Vojvodine, kao i Geza Farkaš, proslavljeni vajldlajf fotograf. Sam autor je naglasio da je monografija nastala iz njegove velike želje da svim ljudima, na najlepši mogući način, približi temu životne sredine i skriveni svet koji živi u našoj okolini.

Geza Farkaš se osvrnuo na veoma visoke umetničke i tehničke domete koji se prepoznaju u svakoj od objavljenih fotografija. Takođe je istakao ogromno posvećenje i odricanje autora koje je bilo neophodno da bi se došlo do ovakvog odabira radova. Po mišljenju dr Fojkara, ovo je remek-delo prirodnjačke literature, koje se pored promotivnog, estetskog i umetničkog karaktera, ističe i bitnom edukativnom veličinom. Monografija nam donosi mnoštvo potpuno neotkrivenih činjenica o živom svetu koji obitava u našoj neposrednoj blizini, u kojima i najupućeniji stručnjaci otkrivaju nove informacije.

Opšte saglasje na kraju promocije upućuje na naslov ovog velelepnog dela (Reke života), koji nosi višeslojnu poruku svakom čitaocu – da se zapita šta to propuštamo u svojim prebrzim životima, šta imamo u svom najbližem okruženju i da li dovoljno vodimo računa o tome šta ćemo ostaviti svojim pokolenjima.

Nastavak ovog projekta očekuje se u vidu izložbi koje će imati humanitarni karakter.

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Први до вести из Зрењанина“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px