Održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka ispred zrenjaninskog fakulteta

Zrenjanin – Ministarstvo odbrane

Podelite vest

Kao što je i najavljeno pre 2 nedelje na portalu volimzrenjanin.com, juče je ispred Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem za junski uputni rok na koju se okupio veliki broj srednjoškolaca i budućih studenata.

vojska srbije zrenjanin 001
Promocija ispred fakulteta
vojska srbije zrenjanin 001a
Promocija ispred fakulteta

Na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije i na vojno stručno osposobljavanje sa rezervne oficire mogu se prijaviti kandidati muškog i ženskog pola koji u tekućoj godini navršavaju od 19 do 30 godina života. Opšti uslovi za kandidata su da je državljanin Republike Srbije, da je ocenjen sposobnim za vojnu službu, itd.

Pored opštih, kandidat za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire mora ispunjavati i sledeće uslove: da ima završene osnovne akademske studije, odnosno osnovne strukovne studije od značaja za Vojsku Srbije; da ispunjava uslove propisane za regrute i da ne postoji bezbednosni rizik.

Dobrovoljnim služenjem vojnog roka ostvaruje se mogućnost zaposlenja u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane, reference od značaja prilikom zapošljavanja u MUP-u, agencijama za obezbeđenje i uopšte kod drugih poslodavaca, itd.

Služenje vojnog roka traje 6 meseci i realizuje se u centrima za osnovnu i specijalističku obuku (po 1,5 meseci) i u jednicama Vojske Srbije 3 meseca.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Zrenjanin, Gundulićeva bb, i na telefone 023/53-260, 561-251 ili na sajtu vojske Srbije (www.mog.gov.rs).

vojska srbije zrenjanin 001b
Promocija ispred fakulteta

Nakon razgovora sa momcima i devojkama i upoznavanja sa osnovnim uslovima za prijem na dobrovoljno služenje vojnog roka, potpukovnik Vlastimir Radivojević je za portal volimzrenjanin.com rekao:

„Na dobrovoljno služenje vojnog roka mogu da se prijave žene i muškarci državljani Republike Srbije od 19 do 30 godina starosti. Prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem se podnosi Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, u ovom slučaju u Zrenjaninu, koji obuhvata teritorijalnu nadležnost Srednjebanatskog upravnog okruga opštine Zrenjanin, Novi Bečej, Sečanj, Žitište i Nova Crnja.

vojska srbije zrenjanin 007
Potpukovnik, Vlastimir Radivojević

Prijava se može podneti preko portala eUprava i preko javnih preduzeća pošta Srbije, odnosno u njihovim ekspoziturama. Takođe je pojednostavljena i ubrzana procedura prijema kandidata u profesionalnu službu. Novčana primanja vojnika na dobrovoljno služenje vojnog roka trenutno iznose oko 38.000 dinara dok slušaoci kursa za rezervne oficire imaju primanja oko 40.000 dinara.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px