Zrenjaninu 11,5 miliona dinara za projekte unapređenja energetske efikasnosti

Zrenjanin - NIS “Zajednici - zajedno”

Gradu Zrenjaninu opredeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 11,5 miliona dinara za pet projekata unapređenja energetske efikasnosti, u okviru konkursa NIS “Zajednici – zajedno”. Kako bi odgovorila na potrebe zajednice čiji je deo, kompanija NIS je u 2021. godini podržala 29 projekata u oblasti ekologije i zaštite životne sredine u ukupnoj vrednosti od 107,5 miliona dinara.

Projekti će biti realizovani u 12 gradova i opština – osim u Zrenjaninu još u Beogradu, Novom Sadu, Požarevcu, Nišu, Čačku, Pančevu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu i Žitištu, a usmereni su na zamenu kotlova, smanjenje zagađenja, unapređenje energetske efikasnosti, solarnu energiju i uređenje javnih parkovskih površina.

Na teritoriji Grada Zrenjanina projekti će biti realizovani u Narodnom muzeju, Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Rusanda” u Melencima, kao i u tri osnovne škole u naseljenim mestima – Lukićevu, Elemiru i Čenti. Kompanija NIS na ovaj način podržava i prepoznaje aktivnosti koje Grad Zrenjanin realizuje u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, prateći “Zelenu agendu” Republike Srbije.    

1. Narodni muzej Zrenjanin 2.000.000,00 din.

Zamena rasvete energetski efikasnim LED osvetljenjem u prostoru stalne postavke, administrativnom delu i depoima, čime se ostvaruju uštede u potrošnji električne energije i u velikoj meri štiti muzejska građa smanjenjem emisije toplote.

2. OŠ “Branko Ćopić” Lukićevo 2.000.000,00 din.

Zamena dotrajalih prozora i vrata na objektu, čime škola postaje znatno energetski efikasnija u odnosu na postojeće stanje.

3. OŠ “Svetozar Marković Toza” Elemir 3.000.000,00 din.

Zamena postojećeg dotrajalog gasnog kotla i sanacija toplovodne mreže od gasne kotlarnice do toplotne podstanice, u cilju efikasnije grejanja objekta škole i smanjenja toplotnih gubitaka.

4. Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Rusanda” Melenci 2.500.000,00 din.

Zamena dotrajalih prozora PVC profilima i zamena osvetljenja novim energetski efikasnijim LED osvetljenjem u tri paviljona bolnice.

5. OŠ “Branko Radičević” Čenta 2.000.000,00 din.

Zamena prozora, svetlarnika i ulaznih vrata novim PVC profilima, čime se smanjuje potrošnja mazuta u grejnoj sezoni.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022