Projekat Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin: Kontrola plodnosti zemljišta

Zrenjanin - PSS Zrenjanin

Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin DOO (PSS) počela je realizaciju projekta „Unapređenje biljne poljoprivredne proizvodnje kroz kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta i praćenje sprovođenja preporuka i saveta”. Realizuje se po Konkursu za raspodelu podsticaja za unapređenje sistema kreiranja i prenosa znanja kroz razvoj tehničko-tehnoloških, primenjenih, razvojnih i inovativnih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2024. godini. 

Finansira ga Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja. Realizacija traje godinu dana.

Projekat obuhvata određivanje osnovnih parametara kontrole plodnosti za minimum 1.500 napisanih saveta poljoprivrednim proizvođačima. Pružanje preporuka na osnovu dobijenih rezultata ispitivanja i praćenje njihovog sprovođenja na planiranim skupovima.

Cilj projekta je utvrđivanje kontrole plodnosti zemljišta i praćenje primene dobijenih saveta. Za utvrđivanje plodnosti obaviće se uzorkovanje i određivanje agrohemijskih parametara na parcelama. Na osnovu rezultata ispitivanja biće dati saveti za primenu mineralnih đubriva i obaviće se edukacija poljoprivrednih proizvođača. Osim toga, uz saradnju sa poljoprivrednicima na skupovima (predavanjima), proveravaće se primena dobijenih saveta.

Projektni tim PSS Zrenjanin

Izvor i opširnije: psszr.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px