Pogledajte šta nas očekuje u zrenjaninskom Kulturnom centru narednih 10 dana!

Zrenjanin - Kulturni centar

Performans nataše milojević – „Jače, da osetim da sam živa“ – Kulturni centar Zrenjanina Četvrtak, 10. februar – 19 časova

U Kulturnom centru Zrenjanina u toku je predstavljanje izložbene celine „Post K’o Vid“ likovnog umetnika  Zorana Rajšića. U sklopu izložbe u četvrtak,  10. februara, u 19 časova biće izveden performans  multimedijalne autorke Nataše Milojević pod nazivom „Jače, da osetim da sam živa“ koji iako nastao kao zasebna celina povezuje Zoranovu i Natašinu priču kroz  razmišljanja o pandemiji, savremenom društvu, ljudskoj svakodnevici i njihovom uticaju na osećanja svakog pojedinca.

Performas „Jače, da osetim da sam živa“ preispituje letargiju savremenog društva i izazove koji bi podstakli pojedinca da izađe iz stanja letargije i uradi nešto za sebe i svet u kom živi. Performans se bavi društvenom svakodnevicom u kojoj se većina stvari odvija po navici i ustaljenom rutinom, u ovakvom društvu nestaje ljudska potreba za napredovanjem, iskrenošću prema sebi i drugima i gubi se svaka zainteresovanost za prevazilaženjem sopstvenih granica.

performans jace, da osetim da sam ziva

Umetnica ispituje motive i razloge koji bi nju samu mogli da nateraju da pomeri svoje granice i postigne više – nađe razloge za život. Ona istažuje šta je čini živom i šta za nju znači osećaj živosti.

U susret Danu zaljubljenih bioskopska projekcija filma: „Ti si taj“ Petak, 11. i subota, 12.  februar

U susret danu zaljubljenih u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina prikazuju se romantična komedija „Ti si taj“. Film se prikazuje u petak, 11. i subotu, 12. februara u dva termina od 18 o od 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po popularnoj ceni od 250 dinara.

Glimci: Jennifer Lopez, John Bradley, Maluma, Owen Wilson, Sarah Silverman, Režija: Kat Coiro,Žanr: Romantična komedija

Prepun originalnih pesama Dženifer Lopez i globalne latino muzičke zvezde Malume, TI SI TAJ predstavlja Lopezovu u ulozi muzičke superzvezde Ket Valdez i Ovena Vilsona kao Čarlija Gilberta, nastavnika matematike – dvoje potpunih stranaca koji pristaju da se venčaju, a tek potom se zbližavaju. Nesvakidašnja romansa o dvoje različitih ljudi koji traže nešto stvarno u svetu gde se vrednost zasniva na lajkovima i pratiocima, TI SI TAJ je moderna ljubavna priča o slavnim ličnostima, braku i društvenim mrežama.

Dečji program Kulturnog centra Zrenjanina – Fejsbuk strana Kulturnog centra – 10 časova Subota, 12. februar

Svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečji onlajn program. Program se organizuje sa osnovnim ciljem sagledavanja velikog broja pitanja i pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koji su važni za razvoj deteta i pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. Radionice su kreativne i edukativne i pored savladavanja niza veština pružaju i saznanja iz raznih oblasti života, komunikacije, istorije grada, zdravlja i opšte kulture.

U subotu, 12. februara na programu je radionica „Hedonizam u umetnosti“.

U okviru aktuelne muzejske izložbe  „Merak mi je“  koja se bavi  i na određen način interpretira  fenomen hedonizma u delima iz Zbirke likovne umetnosti zrenjaninskog  Narodnog muzeja, učesnici će nakon predstavljanja izložbe kroz radionicu  iskazati svoj doživljaj i razumevanje hedonizma.

Krčmarica Mirandolina – Kulturni centar Zrenjanina – Nedelja, 13. februar – 20 časova

Hit predstava „Krčmarica Mirandolina“ sa Andrijom Miloševićem i Katarinom Žutić u glavnim ulogama biće izvedena u Kulturnom centru Zrenjanina u nedelju, 13. februara sa početkom u 20 časova.

Reditelj ove predstave, o neodoljivoj krčmarici koja osvaja, manipuliše i određuje sudbine brojnih muškaraca, je Jug Radivojević.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra  svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1200 dinara.

Informacije o prodaji karata: – 023/566-712 – 063/562783

krcmarica mirandolina plakat2
Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022