Program Kluba za stara i odrasla lica posvećen Draganu Stojniću pod nazivom “Po tebi se naša mladost poznaje”

Zrenjanin – Klub za stara i odrasla lica

Prigodan i interesantan program pripremila je juče, 09.03.2023. godine, socijalna radnica Slavica Bogdanović pod nazivom “Po tebi se naša mladost poznaje”.

Svoj peti samostalni program u Klubu posvetila je Draganu Stojniću, legendarnom pevaču i šansonijeru, kojeg tačno 20 godina nema više među nama i čiji su koncerti povodom 8. marta u Domu sindikata u Beogradu ostali zapamćeni.

U prijatnoj, opuštenoj atmosferi,  brojnu publiku je pozdravila rukovodioc Kluba Danica Đorđević, osvrnuvši se na plodan rad naših slikarki čije su slike bile izložene po zidovima sale.

Najpre je dala reč Miri Draganov koja već godinama uspešno vodi likovnu sekciju i koja je kao posebnu aktivnost istakla likovnu koloniju i radionicu oslikavanja na svili u ovom Klubu 15.03.2022. sa 25 učesnika.

Pored brojnih slikarki iz ovog kluba, učešće su uzele i gošće iz GC i Klubova iz Pančeva, Subotice i Novog Sada.

Nakon toga, autorka Slavica Bogdanović je objasnila koncepciju programa, izrazivši posebnu zahvalnost orkestru i solistima na trudu i predanom angažovanju u pripremi muzičkih numera, koje sve izvorno pripadaju njihovoj mladosti.

U pratnji orkestra ovog kluba koji su činili izvanredni, iskusni harmonikaši Vasilije Marijanu i Svetislav Nikolić, uz Zorana Kavalića na gitari, uspešno su nastupili solisti: Nikola Brakus, Vlastimir Momirov, Milena Radlovački, Milena Petrović, Rosa Marjanović, Margit Kucora i Slavica Popov.

Otpočelo se pesmom “Jedan čovek i jedna žena”, da bi se nastavilo sa hitovima “Vino i gitare”, “Ja to znam”, “Život kojim živim”, “Biće dana” , “Ide ide život”, “Jedna stara violina”…

Između pojedinih muzičkih numera tekla je predivna priča Slavice Bogdanović o životnom putu velikog pevača i boema.

Svi nastupi su pozdravljani burnim aplauzima, naročito na kraju programa, kada je Vlastimir Momirov u posebnom štimungu, zajedno sa ostalim izvođačima, otpevao pesmu koja je proslavila Dragana Stojnića,  francuski evrovizijski hit iz 1963 godine “Bila je tako lijepa”…

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px