Program Kulturnog centra Zrenjanina do 24. februara 2022.

Zrenjanin – Kulturni centar

DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA Fejsbuk strana Kulturnog centra – 10 časova Subota, 19. februar

Svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečji onlajn program. Program se organizuje sa osnovnim ciljem sagledavanja velikog broja pitanja i pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koji su važni za razvoj deteta i pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. Radionice su kreativne i edukativne i pored savladavanja niza veština pružaju i saznanja iz raznih oblasti života, komunikacije, istorije grada, zdravlja i opšte kulture.

U subotu, 19. februara na programu je  radionica robotike i programiranja,  mogućnostima njihove  primene i uticaja na svakodnevni život.

BIOSKOPSKI MATINE Velika sala Kulturnog centra – nedelja, 20. februar dva termina prikazivanja: od 11 i od 16 časova

U okviru filmskog matinea Kulturnog centra u nedelju, 20. februara prikazuje se dečji animirani film „Moje slatko čudovište“. Ova bajkovita priča namenjena je celoj porodici. Film je sinhronizovana na srpski jezik i prikazuje u dva termina od 11 i od 16 časova. Karte se prodaju na biletranici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po popularnoj ceni od 250 dinara.

Nekada davno, iza sedam mora i iza sedam gora živela je neobična princeza Barbara koja je želela malo više od uobičajenog života jedne princeze u kraljevstvu. Buntovni duh je doveo do još neobičnijeg prijateljstva sa čudovištem.

Režija: Viktor Glukhushin, Maksim Volko
Scenario: Aleksandr Arkhipov, Dmitriy Novoselov
Sinhronizacija uloga: Bojana Radovanović, Marko Kon, Nemanja Mihajlović, Vukan Vujović, Aleksandar Stojanović, Marta Mijatović, Dejana Radaković, Jovana Pantić, Stevan Matić, Nemanja Simić.

BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA

Kulturni centar Zrenjanina Nedelja, 20. februar. U nedelju, 20. februara od 10 do 14 časova u  Kulturnom  centru  biće održana BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

TRIBINA „ZNAČAJ VERONAUKE“ - Utorak, 22. februar – 18 časova

U Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 22. februara biće održana tribina pod nazivom „Značaj veronauke“. O značaju veronauke kao izbornog predmeta u obrazovnom sistemu Republike Srbije govoriće protonamesnik Branislav Petrović, sveštenik pri Uspenskon hramu u Zrenjaninu  i Čipak Čaba, referent za veronauku Zrenjaninske biskupije.

Moderator tribine je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina. Tribina počinje u 18 časova.

IZLOŽBA „ANTOLOGIJA BUDUĆIH SNOVA“ SENKE VLAHOVIĆ od 24. februara do 8. marta

U Kulturnom centru Zrenjanina  od 24. februara do 8. marta predstaviće se  ilustracije Senke Vlahović  u okviru celine „Antologija budućih snova“. Izložbu čine 22 ilustracije iz istoimene knjige koje je autorka napisala, ilustrovala i dizajnirala. Senkino stvaralaštvo  spaja više tehnika približavajući se svakom pojedincu sa ambicijom stvaranja kompleksnog  umetničkog doživljaja u okviru teme koja se nalazi u krugu umetnikovog interesovanja.  Ilustracije,  kojima  u ovom slučaju posvećujemo više pažnje, nastale su kombinovanom tehnikom crnog tuša i crvene akrilne boje  u slobodnim jednostavnim potezima i čistim stilizovanim linijama sa lazurnim prelivima crnog tuša i guste crvene paste  i uz minimalnu digitalnu obradu. Na ilustracijama su rukom ispisani, kao stihovi, delovi teksta iz knjige koja će se takođe kao eksponat naći u izložbenom salonu Kulturnog centra.

Izložbu otvaramo u četvrtak, 24. februara u 19 časova a otvaranje će se prenositi i uživo na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina.

O autorki:

Senka Vlahović (1985, Novi Sad) je vizuelna umetnica, ilustratorka i dizajnerka knjiga, i autorka stručnih knjiga i tekstova o ilustraciji. Na Grafičkom odseku Visoke tehničke škole u Novom Sadu diplomirala je primenjenu fotografiju, gde je i specijalizirala ilustraciju knjige. Master rad na temu «Video-ilustracija knjige» odbranila je na Akademiji umetnosti u Beogradu. Autorka je sedam knjiga: četiri stručne knjige u oblasti ilustracije (na srpskom i engleskom) i tri umetničke knjige u kojima je objedinila autorski tekst, ilustraciju i dizajn.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022