Program kulturnog centra Zrenjanina za Januar 2022.

Zrenjanin - Kulturni centar

Veliki novogodišnji koncert zrenjaninske filharmonije i stefana milenkovića

Kulturni centar Zrenjanina – nedelja, 9. januar 2022.
Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije i violiniste Stefana Milenkovića biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina u nedelju, 9. januara u 20 časova.
Tradicionalna novogodišnja praksa Zrenjaninske filharmonije u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Kulturnim centrom publici će se i ovaj put upriličiti izuzetan muzički događaj.
Nastupom muzičara dirigovaće Mikica Jevtić.
Informacije o prodaji karata na 023/566-712.

Onlajn dečji program - svake subote u 10 časova fejsbuk strana Kulturnog centra

Svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečji onlajn program. Program se organizuje sa osnovnim ciljem sagledavanja velikog broja pitanja i pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koji su važni za razvoj deteta i pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. Radionice su kreativne i edukativne i pored savladavanja niza veština pružaju i saznanja iz raznih oblasti života, komunikacije, istorije grada, zdravlja i opšte kulture.

Subota, 1. januar – Novogodišnja predstava „Da li i gusari dobijaju paketiće?“ Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju – „Cekom“
Subota, 8. januar – Radionica umetničkog studija „Kolorino“ koju će voditi Sanela Dunđerski.
Subota, 15. januar – Radionica robotike. Ovo je prva u nizu radionica programiranja i robotike za namlađe. Upoznavanje sa mikro: bit kompjuterčićem i mikro: MaQueen robotom, mogućnostima njihove primene i programiranja.
Subota, 22. januar – „Kako raspolagati novcem?“ Radionica profesora Siniše Garčeva
Subota, 29. januar – Radionica: „Čitanjac sa bibliotekarima“

Zrenjaninska premijera mini serijala „iskušenije“ sreda, 12. januar – 18 časova

Nakon decembarske, novosadske, premijere u sredu, 12. januara u zrenjaninskom Kulturnom centru u 18 časova, publici će se premijerno predstaviti prva epizoda mini serijala „Iskušenije“ filmskog udruženja „Oreol Tim“. Režiju i scenario mini serijala potpisuje Gvozden Bosić. Ulaz na projekciju je besplatan.

Tribina „opasnosti savremenog društva“ Utorak, 18. januar – 18 časova

„Opasnosti savremenog društva“ naziv je tribine koja će se održati u utorak, 18. januara u Kulturnom centru Zrenjanina. Predavač je Vlada Arsić, novinar, pisac, jedan od najčitanijih domaćih autora i licencirani predavač MUP-a na temu pedofilije, narkomanije, trgovine ljudima i internet predatora. Moderator tribine je Đorđo Prstojević, urednik programa.
Tribina počinje u 18 časova.

Izložba Zorana Rajšića Post k'o vid od 25. januara do 22. februara 2022.

Izložba Zorana Rajšića „Post K’o Vid“ otvara se u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 25. januara 19h. Izložba je deo istoimenog projekta, nastala je u toku pandemije iz umetnikovog iskustva izolacije i potrebe za komunikacijom. Projekat – izložba, prema rečima autora, je prvi korak ka obnavljanju prekinutih kontakata i vraćanja u uobičajenu svakodnevicu. Izložbu čine 23 likovne kompozicije iz serije „Poruke bez reči“ izvedene u tehnici lavirani tuš i dopisnice sa motivima pet likovnih kompozicija koje će posetioci moći da adresiraju i putem njih šalju poruke svojim dragim osobama…

Novi projekat Oreol Tim-a „Iskušenije“ predstavlja prvu epizodu mini- serijala sa vremenom zbivanja u 2. veku naše ere, ali i u drugoj dimenziji, gde važe drugačija pravila.
Režija i scenario: Bosić Gvozden (poreklom iz Zrenjanina)

Predviđeni raspored projekcija:

Od petka, 14. do nedelje, 16. januara – film: „Zlatni dečko“ – prikazivanje u dva termina od 18 i od 20 časova – Velika sala KCZR
Domaći igrani film „Zlatni dečko» urađen je u režiji Ognjena Jankovića, po scenariju Alekse i Vuka Ršumovića i samog reditelja.
Žanr: Drama, triler.

Igraju: Denis Murić. Igor Benčina, Andrija Kuzmanović, Petar Strugar i dr.

U Kulturnom centru – Matine – Novina u odnosu na prethodni period je uvođenje prikazivanja dečjih igranih i animaranih filmova u nedeljnim jutarnjim satima, pod popularnim nazivom – matine, sa početkom u 11 časova. Samo uz i za zrenjaninsku publiku ukoliko postoji interesovanje za navedeni termin voleli bi da i ta bioskopska praksa, ponovo, zaživi u Zrenjaninu. Ovog januara počinjemo. Istog dana, isti dečji film prikazivaće se i u popodnevnim satima od 16 časova.

Nedelja, 16. januar – dečji film: „Kliford veliki crveni pas“/Clifford the Big Red Dog
Velika sala KCZR– dva termina: od 11 i od 16 časova. Žanr: komedija, avantura, animirani u trajanju od 97 minuta
Film je sinhronizovan na srpski jezik.

Nedelja, 23. januar – dečji film „Enkanto: Magični svet“/Encanto

Velika sala KCZR– dva termina: od 11 i od 16 časova
Najnovija diznijeva avantura donosi priču o neobičnoj porodici Madrigali koja živi skriveno u magičnoj kući u planinama Kolumbije i šarmantnom mestu zvanom Enkanto. Svi članovi porodice poseduju dar – magičnu moć, osim Mirabele koja, kada joj se najbliži nađu u opasnosti, postaje poslednja nada i rešenje za čaroliju …
Film u trajanju od 110 minuta
Film je sinhronizovan na srpski jezik.

Nedelja, 30. januar – dečji animirani film „Čarolija meseca“/ Moonbound
Velika sala KCZR– dva termina: od 11 i od 16 časova

Kako se navodi film je zasnovan na jednoj od najpopularnijih nemačkih knjiga za decu „Putovanje na Mesec malog Petra“ – animacija donosi priču o malom Pitu koji kreće na očaravajuće putovanje zajedno sa junskom bubom, gospodinom Zumzemom i Sendmenom, kako bi spasio svoju malu sestru, koju je oteo zli čovek Mesec.
Film u trajanju od 85 minuta
Film je sinhronizovan na srpski jezik.

Vidimo se u bioskopu!

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022