Program Kulturnog centra Zrenjanina do 9.3.2022. Filmovi, koncerti, tribine, radionice…

Zrenjanin – Kulturni centar

Podelite vest

SREDA, 2. MART TRIBINA „KAKO DA VASPITAVAMO BEZ KRITIKOVANjA“ 18h

U Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 2. marta biće održana tribina „Kako da vaspitavamo bez kritikovanja“. Na tribini govori Biljana Grbović, diplomirani pedagog, predsednica udruženja „Matica“ i autorka knjige o roditeljstvu „Volim što sam rodila baš tebe, baš takvu, takvog“. Predavanje je namenjeno prvenstveno roditeljima kao i svima koji se bave vaspitnim radom sa decom. Tribina ima za cilj da osnaži roditelje kao ličnosti kako bi bili u stanju da deci pruže kako ljubav i prihvatanje tako i disciplinu i čvrste granice.
-Moderator tribine je Đorđo Prstojević.

PETAK, 4. MART BIOSKOP KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

Projekcija tinejdžerskog filma „Leto kada sam naučila da letim“
U petak, 4. marta na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra Zrenjanina je domaći igrani film „Leto kada sam naučila sa letim“ koji je ekranizacija istoimene knjige Jasminke Petrović. Projekcija ove tinejdžerske filmske priče zakazana je u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije. Cena karte je 250 dinara.

Glumci: Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević
Režiser: Radivoje Andrić
Dvanaestogodišnja Sofija (Klara Hrvanović) mašta o kampovanju sa ekipom i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da letovanje provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom (Olga Odanović) i luckastom baba-tetkom Luce (Snježana Sinovčić). Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je ‘’pa ka o’’, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga babinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane porodične tajne.Sa novim prijateljstvima, simpatijama i avanturom, Sofija dobija svoje letovanje iz snova, ali i mnogo više nego što je mogla da izmašta.

Film: “Leto kad sam naučila da letim” /ArtVista/ 20 č./250 din.

SUBOTA, 5. MART DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

U subotu, 5. marta u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održaće se logopedska radionica za predškolski uzrast sa Donom Podunavac.
Podsetnik – U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

NEDELJA, 6. MART - BIOSKOPSKI MATINE OD 11 I OD 16h

U okviru filmskog matinea Kulturnog centra u nedelju, 6. marta prikazuje se dečji animirani film “Jakari i veličanstveno pero”. Film je sinhronizovan na srpski jezik i prikazuje u dva termina, od 11 i od 16 časova.
Karte se prodaju na biletranici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po popularnoj ceni od 250 dinara.

Jakari, najmlađi pripadnik Sijuksa indijanskog naroda sam kreće u potragu za Malim Gromom, ponijem za koga kažu da je neukrotiv. Na tom putovanju, na kom se po prvi put u životu nalazi potpuno sam, posećuje ga Veliki orao, totemska životinja koja mu daruje veličanstveno pero, kao i neverovatnu veštinu – da razgovara sa životinjama. Putujući daleko od kuće i zadirući duboko na teritoriju strašnih lovaca, Jakari i Mali Grom započinju veliku avanturu.

Ovo putovanje kroz zadivljujuće pejzaže, stvoriće neraskidivo prijateljstvo između Sijuki dečaka i ponija koji trči poput vetra.

Film: “Jakari i veličanstveno pero”/ MCF / 11h & 16h / 250 din.

UTORAK, 8. MART - OSMOMARTOVSKA TRIBINA

Tribina „Drugačiji pogled na Osmi  mart“ biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 8. marta sa početkom u 18 časova. Na tribini govore Ankica Dostanić, sociološkinja i  Milica Lupšor iz udruženja za radna prava žena „Roza“. Moderator tribine je Đorđo Prstojević.

UTORAK, 8. MART - KONCERT ZRENjANINSOG KAMERNOG ORKESTRA 20h

Drugi koncert u sezoni Zrenjaninske filharmonije/Zrenjaninskog kamernog orkestra biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak,  8. marta sa početkom u 20 časova povodom Međunarodnog dana žena a kako se  navodi od strane organizatora, «organizuje se kao poklon koncert našim damama». Publika će imati priliku da uživa u specifičnom spoju tradicionalne i klasične muzike koju će sa zrenjaninskim orkestrom izvesti Bojana i Nikola Peković, pobednici globalnog televizijskog šou programa “Ja imam talenat” 2012. godine. Koncert će biti održan pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Kulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski” i Grada Zrenjanina.

Ulaz je slobodan a  besplatne karte koje su potrebne za ulaz na koncert dele se na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Informacije o besplatnim ulaznicama: 023/566-712.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022