Program Kulturnog centra Zrenjanina do 30. marta 2023.

Zrenjanin – Kulturni centar

Promocija knjige pesama Veselina Mandarina

Promocija prve zbirke pesama Veselina Mandarina „Večnost je kriva“  biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 20. marta u 19 časova

Poezija Mandarina okrenuta je ka ljubavi kao osnovnoj poetskoj temi i  kako se navodi,  autobiografska je i intimna  a lirski subjekt nalikuje romantičarskim idealima.

Knjiga je objavljena u okviru izdavačke produkcije Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa a do sada,  promovisana je u Beogradu, Iđošu i Kikindi.

Izložba Maje Poljak Petrović „Pustinjska ruža“

Izložba „Pustinjska ruža“ Maje Poljak Petrović dobitnice druge nagrade prošlogodišnjeg 17. Međunarodnog likovnog konkursa „30X30“ biće otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 23. marta u 19 časova. Radovi su  nastali  u proteklih 20 godina tokom autorkinog života u dve zemlje – Srbiji i Ujedninjenim Arapskim Emiratima.

Inspirisani su našim podnebljem, pašnjacima a nastali su u kombinaciji sa pustinjskim okruženjem. Njihova likovna simbioza publici će se predstaviti na 20  slika i crteža, koji će biti izloženi do 4. aprila.

Biografski zapis

Maja Poljak Petrović rođena je 1977. godine u Pančevu. Diplomirala je na slikarskom odseku Fakulteta Likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Gordana Nikolića. Primljena je za redovnog člana ULUS-a, 2006. godine. U statusu samostalnog umetnika je od 2021. godine. Izlagala je samostalno dvanaest puta. Izlagala je  na velikom broju grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Izlagala je samostalno na sajmu umetnosti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dečji program Kulturnog centra Zrenjanina

U subotu, 25.  marta u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održaće se radionica „Pokret“ u saradnji sa dramskim studiom „Cekom“.

Podsetnik – U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

Pokrovitelji programa su: Grad Zrenjanin, „Persu marketi“ i prodavnica sportske opreme i rekvizita „Ajron“ (Iron.)

Plesna predstava „Zalutali u lagumima“

Plesna predstava ,,Zalutali u lagumima“ biće izvedena u subotu,  25. marta u Kulturnom centru Zrenjanina sa početkom u 20 časova. Predstava je okupila mlade talentovane plesačice, sa kojima su koreografkinje sarađivale u istraživanju unutrašnjeg sveta pojedinca i odnosa prema spoljnom svetu.

Nastala je prema ideji i konceptu novosadske koreografkinje Aleksandre Ketig, a koreografiju i režiju potpisuju pored nje, još četiri mlade koreografkinje: Aleksandra Čavić, Nina Putnik, Tatjana Dimović i Kristina Kljajević. Predstavu izvode mlade igračice: Tatjana Dimović, Alisa Dinjaški, Kristina Kljajević, Sara Aleka Milošević, Simona Pavlović, Nina Putnik, Eleonora Savić, Tara Tomić, Aleksandra Čavić. Muzika u predstavi je delo znamenitog kompozitora Mitra Subotića Sube, za  dizajn svetla i tehničku produkciju zaslužan je Stefan Milošević, a za ton Vukašin Vojvodić.

Producentkinje predstave su Ena Entina Gucunski Nakić i Aleksandra Čavić.

Predstava je  nastala kroz projekat “Lagumi” u organizaciji Novosadske sekcije Međunarodnog saveta za igru CID-UNESKO, koja se bavi unapređenjem položaja umetničke igre kroz produkciju plesnih predstava i edukaciju mladih igrača i koreografa.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, Ministarstva kulture Republike Srbije i Fondacije Mitar Subotić SUBA.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 500 dinara.

Predstava „One stvari“

Zbog velikog interesovanja, nakon februaraskog izvođenja, predstava „One Stvari“ vrlo aktuelna edukativna priča o životnim i seksualnim problemima bračnih partnera, protkana vrhunskim humorom koji fantastično dočarava Dragoljub Mićko Ljubičić biće ponovo izvedena u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 4. aprila sa početkom u 20 časova.

O predstavi se navodi sledeće:

„Predstava igra već celu deceniju sa velikim uspehom i imali smo priliku da upoznamo pozorišne posetioce koji su predstavu gledali i po 7 puta, dok su 2-3 gledanja sasvim normalna pojava.

Sam Dr.Agoljub o predstavi kaže: Kabare-seminar „ONE STVARI“ jeste predstava, ali je mnogo više – terapija. I to uspešna terapija, jer moja publika, odnosno moji „pacijenti“ posle završetka izlaze zadovoljni i nasmejani iz ordinacije… pardon, iz sale.“

O predstavi detaljnije pogledati na linku.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznica, u zavisnosti od mesta sedenja, je 1200 i 1400 dinara.

Video najava: 

Bioskopke projekcije Kulturnog centra Zrenjanina

Filmski matine – Dečji animirani film: „Bamzi i veštičina ćerka“

U okviru filmskog matinea u nedelju, 26. marta na programu je dečji animirani film „Bamzi i veštičina ćerka“. Projekcija počinje u 11 časova.

O filmu:

„Kada zlikovac Krosus sazna da se veliko blago krije u brani, na sve načine će pokušati da sruši branu i dokopa se zlata, ali Bamzi, najjači meda na svetu, je tu da mu pokvari zli plan. Služeći se prevarama i zamkama Krosus uspeva da nagovori veštičinu ćerku Lovu da začara Bamzija, ali ni sam ne sluti da će ovaj put Bamzi imati pomoć.“

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Film „Tar“

Psihološka drama „Tar“/Tár  koju kao režiser, scenarista i producent potpisuje kvalitetni autor Tod Fild sa Kejt Blanšet u glavnoj ulozi za koju je odnela i pobedu u kategoriji glavnih glumaca na festivalu u Veneciji, prikazuje se u bioskopu Kulturnog centra u nedelju, 26. marta u 20 časova.

O filmu:

„Film TÁR predstavlja nam međunarodni svet klasične muzike u čijem centru se nalazi Lidija Tar. Ona se smatra jednim od najvećih živih kompozitora/dirigenata i prva je žena glavni dirigent velikog nemačkog orkestra. Radnja filma je smeštena u visoki svet klasične muzike i prati Lidiju Tar (Blanšet), veoma poštovanu dirigentkinju i kompozitorku. Upoznajemo je na vrhuncu karijere dok priprema predstavljanje svojih memoara i dugo očekivano izvođenje Malerove Pete simfonije uživo u Berlinu. Tokom narednih nedelja njen život počinje da se raspliće kada javnost otkrije lice koje je skrivala iza profesionalne fasade – ono što dobijamo je ispitivanje moći, njenog uticaja i trajnosti u današnjem društvu.“

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

U bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina

Film: „Munje opet“

Nakon 20 godina ljubitelje kultnog ostvarenja „Munje“ u režiji Radivoja Andrića a po scenariju Srđana Anđelića publici se predstavlja nastavak pod nazivom „Munje opet“ (Munje O5). Glavnu glumačku ekipu kao i u prvom delu čine Boris Milivojević, Sergej Trifunović, Nikola Đuričko i Maja Mandžuka uz neka nova imena poput Jelisavete Seke Sablić i mlade glumice Ivane Zečević.

Film se prikazuje u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 30. i petak, 31. marta  i u  subotu, 1. aprila u 20 časova.

„Prošle su godine, a kod Popa i Mareta sve je isto: nema devojaka, nema keša, nema ni doživljaja. Kao i uvek, ne razumeju se sa svetom i novom muzikom koja vlada. Gojko cveta, kralj je Beča i uspešni muzički producent. Upravo je izbacio novi hit pevačice Mile Sile. Međutim, deo pesme je „pozajmljen“ od školskih drugara. Istovremeno velikodušni Gojko organizuje proslavu godišnjice mature u Beču jer velika većina odeljenja živi po svetu. Zna se ko jedini nije pozvan! Stare rane se ne zaboravljaju. Pop i Mare, bledi kao kreč, moraju u Beč. Na putu će sresti mlade šampione hemije i razne koloritne osobe/spodobe, među kojima i bivšu razrednu Smilju Torturu.“ Neka avantura počne, opet!

Izložba fotografija „DNK refleksija“

U Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 30. marta u 19 časova biće otvorena izložba fotografija  „DNK Refleksija“, Alberta Kečkeša. Izložba je deo fotografsko, naučnog i edukativnog projekta sa ciljem podizanja svesti o psima mešancima. Tema se predstavlja putem 20 delova, trodimenzionalnih setova od po dve fotografije. Alebert Kečkeš se bavi fotografijom   od 2013. godine, fotografiše životinje, autorova uža specijalnost je fotografija pasa.

O izložbi autor navodi sledeće:

„Fotografsko, nučno, edukativni projekat koji se bavi istraživanjem DNK pasa mešanaca u čijem DNK materijalu je utvrđena procentualna zastupljenost pasa čistih rasa. Svi rezultati testiranja su prikazani na jednoj strani fotografije a druga strana fotografije prikazuje sam portret psa koji je ušao u program testiranja. Cilj izložbe fotografija pasa „DNK Refleksija“ je podizanje svesti o psima mešancima. Svi psi koji su ušli u program testiranja su iz prihvatilišta za napuštene pse sa teritorije Vojvodine.“

O autoru:

„Albert Kečkeš se fotografijom bavi od 2013. Fotografiše životinje, uža specijanost je fotografija pasa. Iza sebe ima dve samostalne izložbe fotografije pasa: „Humanizacija pasa“ (2020) i „DNK Refleksija“ (2022). Osvajao je nagrade na nekoliko fotografskih konkursa, izdvajamo 2. mesto na fotografskom konkursu lista „Zrenjanin“ (2016). Fotografije su mu objavljene u nekoliko svetskih časopisa izdvajamo:  Nacionalna geografija, Peeps, Estetika UK…“

Izložba je dostupna javnosti do 18. aprila svakog dana od 8 do 20 časova.

Više o izložbi možete pročitati u recenziji Ivana Ristovića, istoričara umetnosti i kustosa Galerije Matice srpske na www.kczr.org

Tribina „Ishrana dece sa autizmom“

Tribina pod nazivom „Ishrana dece sa autizmom“  koja će se baviti problemima ishrane prvenstveno dece a i svih ostalih koji imaju neki oblik autizma, njihovoj pravilnoj ishrani i drugim specifičnim potrebama  održaće se u utorak, 28. marta u Kulturnom centru Zrenjanina. Govornici su: dr Milica Jačevski – lekar, Miloš Vojnović – defektolog OSŠ „9. maj“ i Sonja Zahorec predsednica udruženja za pomoć osobama sa autizmom „Plavi krug“. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina.

Program počinje u 18 časova.

O tribini

Tribina o problemima ishrane prvenstveno dece a i svih ostalih koji imaju neki oblik autizma , njihovoj pravilnoj ishrani i drugim specifičnim potrebama sa kojima se suočavaju roditelji i staratelji osoba sa autizmom,  biće tema o kojoj će govoriti dr Milica Jačevski lekar saradnik Saveza udruženja za pomoć osobama sa autizmom iz Beograda, Miloš Vojnović – defektolog i Sonja Zahorec predsednica udruženja za pomoć osobama sa autizmom „ Plavi krug “ iz Zrenjanina.

Organizatori tribine su Kulturni centar Zrenjanina, Klub nastavnika i roditelja Osnovne i srednje škole „9. maj“ i Udruženje za pomoć osobama sa autizmom Srednjobanatskog okruga „ Plavi krug “.

Tribina se organizuje u susret  Svetskom danu autizma koji se obeležava 2. aprila.

Pozorišna komedija „Šećer je sitan osim kad je kocka“

Pozorišna komedija „Šećer je sitan osim kad je kocka“ biće izvedena u utorak, 28. marta u 20 časova na Velikoj sceni zrenjaninskog Kulturnog centra. Predstava je urađena po istoimenom komadu i u režiji  Nikole Pejakovića a glumačku ekipu čine Andrija Milošević, Aleksandra Tomić, Sloboda Mićalović i Viktor Savić.  Reč je o komičnoj priči o  bračnim odnosima u kojoj publika lako može da prepozna i svoju svakodnevicu  prateći priču,  deo  iz života jednog bračnog para  i njihove turbulentne odnose sa prijateljima, kumovima, komšija kao i međusobne partnerske svađe i mirenja. Predstava je prepuna glumačkih bravura i detalja koji će vas nasmejati do suza.

Predstava počinje u 20 časova.

Karata više nema u prodaji. Predstava je rasprodata.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px