Program Kulturnog centra Zrenjanina do 28. Januara 2022.

TRIBINA „OPASNOSTI SAVREMENOG DRUŠTVA“ - Utorak, 18. januar – 18 časova

„Opasnosti savremenog društva“ naziv je tribine koja će se održati u utorak, 18. januara u Kulturnom centru Zrenjanina. Predavač je Vlada Arsić, novinar, pisac, jedan od najčitanijih domaćih autora i licencirani predavač MUP-a na temu pedofilije, narkomanije, trgovine ljudima i internet predatora. Moderator tribine je Đorđo Prstojević, urednik programa.
Tribina počinje u 18 časova.

PLIVANjE ZA ČASNI KRST - Sreda, 19. januar

U sredu, 19. januara na Jezeru kod Kulturnog centra Zrenjanina biće održana gradska manifestacija „Plivanje za Časni krst“.  Program počinje u 12 časova. Organizatori trinaestog plivanja su Grad Zrenjanin, Srpska pravoslavna crkvena opština i zrenjaninski Kulturni centar. Manifestacijom se obeležava hrišćanski praznik – Bogojavljenje.

ONLAJN DEČJI PROGRAM - Svake subote u 10 časova fejsbuk strana Kulturnog centra

Svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečji onlajn program. Program se organizuje sa osnovnim ciljem sagledavanja velikog broja pitanja i pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koji su važni za razvoj deteta i pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. Radionice su kreativne i edukativne i pored savladavanja niza veština pružaju i saznanja iz raznih oblasti života, komunikacije, istorije grada, zdravlja i opšte kulture.
– U subotu, 22. januara na programu je radionica profesora Siniše Garčeva «Kako raspolagati novcem».

IZLOŽBA JEVREJSKE OPŠTINE SOMBOR „TRAGOVI U 30 SLIKA“ I PREDSTAVLjANjE ANTIRATNE DRAME „PORAJMOS“ Ponedeljak, 24. januar- 17 časova

U Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 24. januara u organizaciji zrenjaninske Jevrejske opštine a u saradnji sa Kulturnim centrom otvara se izložba Jevrejske opštine Sombor „Tragovi u 30 slika“. Nakon otvaranja u Velikoj sali održaće se i projekcija kratkometražne antiratne drame “Porajmos” koja je urađena u režiji Gorčina Stojanovića. Program počinje u 17 časova.
Projekciji filma i izložbi prisustvovaće Dušan Jović, producent i scenarista i predsednica JO Sombor – Sandra Papo-Fišer.

IZLOŽBA ZORANA RAJŠIĆA - POST K'O VID - od 25. januara do 22. februara 2022. - Otvaranje u utorak, 25. januara u 19 časova

Izložba Zorana Rajšića „Post K’o Vid“ otvara se u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 25. januara. Izložba je deo istoimenog projekta, nastala je u toku pandemije iz umetnikovog iskustva izolacije i potrebe za komunikacijom. Projekat – izložba, prema rečima autora, je prvi korak ka obnavljanju prekinutih kontakata i vraćanja u uobičajenu svakodnevicu. Izložbu čine 23 likovne kompozicije iz serije „Poruke bez reči“ izvedene u tehnici lavirani tuš i dopisnice sa motivima pet likovnih kompozicija koje će posetioci moći da adresiraju i putem njih šalju poruke svojim dragim osobama…
– U toku predstavljanja ovog likovnog projekta biće izvedena dva performansa. Prvi na samom otvaranju a drugi u toku trajanja izložbe – 10. februara.
– Program otvaranja počinje u 19 časova a uživo, može da se prati i na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina.
– Izložba je otvorena do 22. februara svakog dana od 8 do 20 časova.

VIDIMO SE U BIOSKOPU! BIOSKOPSKI MATINE U KULTURNOM CENTRU ZRENjANINA

U Kulturnom centru – Matine –
Novina u odnosu na prethodni period u Kulturnom centru Zrenjanina je uvođenje prikazivanja dečjih igranih i animaranih filmova u nedeljnim jutarnjim satima, pod popularnim nazivom – matine, sa početkom u 11 časova. Ovog januara počinjemo.
Istog dana, isti dečji film prikazivaće se i u popodnevnim satima od 16 časova.

Nedelja, 23. januar – dečji film „Enkanto: Magični svet“/Encanto
Velika sala KCZR– dva termina: od 11 i od 16 časova
Najnovija diznijeva avantura donosi priču o neobičnoj porodici Madrigali koja živi skriveno u magičnoj kući u planinama Kolumbije i šarmantnom mestu zvanom Enkanto. Svi članovi porodice poseduju dar – magičnu moć, osim Mirabele koja, kada joj se najbliži nađu u opasnosti, postaje poslednja nada i rešenje za čaroliju …
Film u trajanju od 110 minuta i sinhronizovan je na srpski jezik.
Cena ulaznice je 250 dinara.
Vidimo se u bioskopu!

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022