Program Kulturnog centra Zrenjanina do 20. jula 2023.

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Izložba skulptura Tomislava Todorovića „Skulptura u staklu, vodi, vazduhu, svetlosti“

Izložba „Skulptura u staklu, vodi, vazduhu, svetlosti“ Tomislava Todorovića dobitnika prve nagrade prošlogodišnjeg 17. Međunarodnog likovnog konkursa „30X30“ biće otvorena u Malom salonu zrenjaninskog Narodnog muzeja u četvrtak, 13. jula u 19 časova. Autor navodi da ova izložba skulptura za svoje postulate ima providnost, fluid vode, vazduha, svetlosti. Oni su po svojoj građi krhki, a dovoljni da opstanu u vremenu i prostoru…

O autoru – Tomislav Todorović je diplomirao vajarstvo 1972. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, 1974. godine završio je i poslediplomske studije. Od 1988. bavi se pedagošškim radom a od 1998. zaposlen je na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, prvo kao docent, a potom i kao redovni profesor. Samostalno izlaže od 1974. godine. Izlagao je na 25 samostalnih i preko 500 kolektivnih izložbi u zemlji, bivšoj Jugoslaviji i inostranstvu (Poljska, Švedska, SAD i dr.). Učestvovao je u radu 43 umetničke kolonije i simpozijuma u zemlji i širom Evrope. Dobitnik je više od 24 nagrada za skulpturu i crtež. Izveo je skulpture u slobodnom prostoru, njegova dela čuvaju mnoge muzejsko-galerijske ustanove kao i privatne i javne kolekcije u zemlji i inostranstvu.

Skulptorski radovi Tomislava Todorovića predstaviće se publici do 27. jula.

Likovni konkurs 30X30 raspisuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Izložbu organizuje Kulturni centar Zrenjanina  u saradnji sa zrenjaninskim Narodnim muzejom.

Izložba „Kaligrafski gest – izložba eksperimentalne kaligrafije“ slikarke Isidore Jovčić

Otvaranje izložbe „Kaligrafski gest – izložba eksperimentalne kaligrafije“ likovne umetnice Isidore Jovčić biće otvorena u Velikom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 20. jula u 19 časova. U svom radu kroz znak i rukopis autorka navodi da u slikarstvo uvodi tenziju između slučajnosti i namere. Iako je rukopis već sam po sebi individualno kretanje, ujedinjenjem spontanosti i kontrole pokušava da stvori  vlastiti (likovni) jezik koji kroz kodirane (likovne) poruke komunicira sa publikom.  Zrenjaninskoj publici do 1. avgusta predstaviće  se 17 slika nastalih u periodu od  2021.  do 2022. godine.

Kraći biografski zapis – Isidora Jovčić, srpska je akademska umetnica slikarstva savremene umetnosti 21. veka.

Pripada mlađoj generaciji slikara ekspresionizma, enformela, i akcionog slikarstva. Njeno stručno zvanje je diplomirani dizajner i master likovni umetnik , rođena je 26. 2. 1993. godine u Knjaževcu . Završila je srednju stručnu Umetničku skolu u Nišu pod nazivom ’’Škola za umetnost i dizajn’’, na smeru Grafički dizajn, 2012 godine. Diplomirala je na ’’Filološko umetničkom fakultetu’’ u Kragujevcu, odsek Grafički dizajn u klasi profesora Aleksandra Zarića, 2016. masterirala je takođe na ’’Filološko umetničkom fakultetu’’ u Kragujevcu, odsek Likovne umetnosti – modul slikarstvo, u klasi mentora profesora Aleksandra Zarića, sa radnom tezom pod nazivom ’’Transformacija tela’’, 2019. Svoje školovanje nastavlja i upisuje se 2019. godine na doktorskim studijama na ’Fakultetu primenjenih umetnosti’’ u Beogradu. Trenutno je na trećoj godini studija, u pratnji mentora Ivana Grubanova i komentora Miroslava Lazovića. Svoje pisane naučno – istraživačke radove pisala je na temu apstraktnog akcionog slikarstva kao i kritiku američkog apstraktnog ekspresionizma. Trenutni umetnički rad joj se zasniva na gestualnim apstraktnim formama tela u kombinaciji sa savremenim kaligrafskim izrazom…

Više o izložbenom konceptu,  napisanom od strane autorke,  pročitajte na www.kczr.org

Manifestacija – Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti 2023.

Manifestacija „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti“, sedma po redu,  ove godine se održava od subote,  10. juna do nedelje, 27.avgusta. Svakog dana posetioci će  imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu koji će se održavati  u Gradskoj bašti. 

Predviđena je organizacija  70 programa. 

Ponedeljak, petak i subota rezervisani su za  muzičke večeri, utorkom su vinske i pivske priče i degustacije uz muziku, sredom su zakazani multimedijalni programi, četvrtkom programi za decu koji se završavaju projekcijom dečjih  filmova a filmovi za najmlađe organizvaće se i nedeljom u večernjem terminu. Programi su besplatni, većina počinje  u 20 časova osim dečijih koji su od 18 č.  i filmske projekcije, nedeljom  od 21 sat. Organizatori su Kulturni centar Zrenjanina, IP Media 023 i Turistička organizacija a pokrovitelj je Grad Zrenjanin.  

PROGRAM MANIFESTACIJE

10.7. (ponedeljak) –  20 č. –  Kocert Miroslav Mile Dojkov, violinista, popularna umetnička muzika, evergrin, starogradska romansa, džez

  1. 7. (utorak) – 20 časova –  Hobi proizvođač – rakije i likeri „Živković“ Čurug  i trio „Hand Made“
  2. 7. (sreda) – 20 časova – Umetničko veče Glorija Njolf sa prijateljima
  3. 7. (četrvtak) – 18 č. –  Radionica Gradske biblioteke “ Moj prijatelj i ja“ sa Tanjom Ćirić

                              19 č. –  Radionica centra “ Todorović“ sa defektologom i psihoterapeutom Tanjom  Todorović

                               20 č. –  Pozorišna predstava za decu „Iza sedam brda“ – Teatar „Zvezdica“

                               21 č. –  Crtani film : „Najbolji rođendan“

  1. 7. (petak) – 20 časova – Koncert Milica Dosković, vokalna solistkinja
  2. 7. (subota) – 20 časova –  Koncert „Bid Bend“ Gagić i prijatelji
  3. 7. (nedelja) – 19 časova – Koncert klasične muzike Miodrag Đorđević, umetnik na harmonici iz Kragujevca   – 21 č. –  Film: „Čuvena invazija medveda na Siciliju“ 
  4. 7. (ponedeljak) – 20č. –   Kocert Miroslav Mile Dojkov, violinista , popularna umetnička muzika, evergrin, starogradska romansa, džez
  5. 7. (utorak) – 20 č. –  Vinsko veče uz muziku tria  „Hand Made“
  6. 7. (sreda) – 20 č.  –  Umetničko i zabavno veče Ervin Gazdag sa prijateljima
  7. 7. (četvrtak) – 18 č. – Kreativna radionica „Sovice mudrice“

                                  19 č.  „Sanjalište“  radionica telesne muzike dečijeg centra “ Smajli“

                                21 č. –  Crtani film

Korzo fest 2023.

U petak, 7. jula 2023. počela je zrenjaninska letnja manifestacija “KORZO FEST”. Ovogodišnji “Korzo fest” organizuje se do 29. jula svakog petka i subote, u večernjim satima od 19 do 24h u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Programi su prilagođeni svim uzrastima. Za najmlađe, programi će počinjati u 19 časova. Deca će imati priliku da učestvuju u raznim edukativnim radionicama, gledaju i uživaju u pozorišnim predstavama, animacijama i plesu. Koncerti bendova različitih muzičkih žanrova održavaće se od 21:30h na bini kod Vodotornja.

Organizatori manifestacije su: Kulturni centar Zrenjanina i Turistička organizacija grada Zrenjanina. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin. Prijatelji manifestacije su PerSu marketi.

Pozivamo sve sugrađane da posete manifestaciju i uživaju u besplatnim zabavnim, umetničkim i edukativnim programima u centru grada.

Program manifestacije Korzo fest u narednom periodu

PETAK 14. JUL
19 č. ROBNA KUĆA – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANjA VIORELA FLORE“
19 č. ROBNA KUĆA – RADIONICA STARIH ZANATA „JANjINE STAKLENE ISKRE“
19 č. ROBNA KUĆA – RADIONICA KERAMIKE
19 č. ROBNA KUĆA – RADIONICA ZA DECU „SOVICE MUDRICE“
19:30 č. VODOTORANj – PLESNI STUDIO „FREE DANCE“
19:50. č VODOTORANj – PLESNI STUDIO „Golden Way“
21:30. č. VODOTORANj – MUZIČKI KONCERT DEJAN CUKIĆ
SUBOTA 15. JUL
19 č. ROBNA KUĆA – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANjA VIORELA FLORE“
19 č. ROBNA KUĆA – RADIONICA STARIH ZANATA „JANjINE STAKLENE ISKRE“
19 č. ROBNA KUĆA – RADIONICA KERAMIKE
19 č. ROBNA KUĆA – LjUBITELjI ŽIVOTINjA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKATIVNA
RADIONICA I ŠTAND
19:30. č. VODOTORANj – PREDSTAVA ZA DECU – JOVAN CARAN
21:30. č. VODOTORANj – MUZIČKI KONCERT GRUPA ZANA

Peskultura

U okviru letnje manifestacije „Peskultura“ koja se održava na zrenjaninskom kupalištu „Peskara“ i koja je usmerena na veliki broj dečjih radionica koje će se realizovati u toku ovog meseca za posetioce kupališta u nedelju, 16. jula od 10.30 č. održaće se radionica „U vodi bezbedni“  na kojoj će se pomoću instruktora kluba Tec Sidemount Divers savladavati veštine i znanja vezana za plivanje i ronjenje. U 11.15 č. na programu je radionica „Priča o spondilus školjki“.

Organizator programa je  Kulturni centar u saradnji sa gradskom Turističkom organizacijom a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022