Program Kulturnog centra Zrenjanina do 20. jula 2023.

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Izložba skulptura Tomislava Todorovića „Skulptura u staklu, vodi, vazduhu, svetlosti“

Izložba „Skulptura u staklu, vodi, vazduhu, svetlosti“ Tomislava Todorovića dobitnika prve nagrade prošlogodišnjeg 17. Međunarodnog likovnog konkursa „30X30“ biće otvorena u Malom salonu zrenjaninskog Narodnog muzeja u četvrtak, 13. jula u 19 časova. Autor navodi da ova izložba skulptura za svoje postulate ima providnost, fluid vode, vazduha, svetlosti. Oni su po svojoj građi krhki, a dovoljni da opstanu u vremenu i prostoru…

O autoru – Tomislav Todorović je diplomirao vajarstvo 1972. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, 1974. godine završio je i poslediplomske studije. Od 1988. bavi se pedagošškim radom a od 1998. zaposlen je na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, prvo kao docent, a potom i kao redovni profesor. Samostalno izlaže od 1974. godine. Izlagao je na 25 samostalnih i preko 500 kolektivnih izložbi u zemlji, bivšoj Jugoslaviji i inostranstvu (Poljska, Švedska, SAD i dr.). Učestvovao je u radu 43 umetničke kolonije i simpozijuma u zemlji i širom Evrope. Dobitnik je više od 24 nagrada za skulpturu i crtež. Izveo je skulpture u slobodnom prostoru, njegova dela čuvaju mnoge muzejsko-galerijske ustanove kao i privatne i javne kolekcije u zemlji i inostranstvu.

Skulptorski radovi Tomislava Todorovića predstaviće se publici do 27. jula.

Likovni konkurs 30X30 raspisuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Izložbu organizuje Kulturni centar Zrenjanina  u saradnji sa zrenjaninskim Narodnim muzejom.

Izložba „Kaligrafski gest – izložba eksperimentalne kaligrafije“ slikarke Isidore Jovčić

Otvaranje izložbe „Kaligrafski gest – izložba eksperimentalne kaligrafije“ likovne umetnice Isidore Jovčić biće otvorena u Velikom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 20. jula u 19 časova. U svom radu kroz znak i rukopis autorka navodi da u slikarstvo uvodi tenziju između slučajnosti i namere. Iako je rukopis već sam po sebi individualno kretanje, ujedinjenjem spontanosti i kontrole pokušava da stvori  vlastiti (likovni) jezik koji kroz kodirane (likovne) poruke komunicira sa publikom.  Zrenjaninskoj publici do 1. avgusta predstaviće  se 17 slika nastalih u periodu od  2021.  do 2022. godine.

Kraći biografski zapis – Isidora Jovčić, srpska je akademska umetnica slikarstva savremene umetnosti 21. veka.

Pripada mlađoj generaciji slikara ekspresionizma, enformela, i akcionog slikarstva. Njeno stručno zvanje je diplomirani dizajner i master likovni umetnik , rođena je 26. 2. 1993. godine u Knjaževcu . Završila je srednju stručnu Umetničku skolu u Nišu pod nazivom ’’Škola za umetnost i dizajn’’, na smeru Grafički dizajn, 2012 godine. Diplomirala je na ’’Filološko umetničkom fakultetu’’ u Kragujevcu, odsek Grafički dizajn u klasi profesora Aleksandra Zarića, 2016. masterirala je takođe na ’’Filološko umetničkom fakultetu’’ u Kragujevcu, odsek Likovne umetnosti – modul slikarstvo, u klasi mentora profesora Aleksandra Zarića, sa radnom tezom pod nazivom ’’Transformacija tela’’, 2019. Svoje školovanje nastavlja i upisuje se 2019. godine na doktorskim studijama na ’Fakultetu primenjenih umetnosti’’ u Beogradu. Trenutno je na trećoj godini studija, u pratnji mentora Ivana Grubanova i komentora Miroslava Lazovića. Svoje pisane naučno – istraživačke radove pisala je na temu apstraktnog akcionog slikarstva kao i kritiku američkog apstraktnog ekspresionizma. Trenutni umetnički rad joj se zasniva na gestualnim apstraktnim formama tela u kombinaciji sa savremenim kaligrafskim izrazom…

Više o izložbenom konceptu,  napisanom od strane autorke,  pročitajte na www.kczr.org

Manifestacija – Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti 2023.

Manifestacija „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti“, sedma po redu,  ove godine se održava od subote,  10. juna do nedelje, 27.avgusta. Svakog dana posetioci će  imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu koji će se održavati  u Gradskoj bašti. 

Predviđena je organizacija  70 programa. 

Ponedeljak, petak i subota rezervisani su za  muzičke večeri, utorkom su vinske i pivske priče i degustacije uz muziku, sredom su zakazani multimedijalni programi, četvrtkom programi za decu koji se završavaju projekcijom dečjih  filmova a filmovi za najmlađe organizvaće se i nedeljom u večernjem terminu. Programi su besplatni, većina počinje  u 20 časova osim dečijih koji su od 18 č.  i filmske projekcije, nedeljom  od 21 sat. Organizatori su Kulturni centar Zrenjanina, IP Media 023 i Turistička organizacija a pokrovitelj je Grad Zrenjanin.  

PROGRAM MANIFESTACIJE

10.7. (ponedeljak) –  20 č. –  Kocert Miroslav Mile Dojkov, violinista, popularna umetnička muzika, evergrin, starogradska romansa, džez

  1. 7. (utorak) – 20 časova –  Hobi proizvođač – rakije i likeri „Živković“ Čurug  i trio „Hand Made“
  2. 7. (sreda) – 20 časova – Umetničko veče Glorija Njolf sa prijateljima
  3. 7. (četrvtak) – 18 č. –  Radionica Gradske biblioteke “ Moj prijatelj i ja“ sa Tanjom Ćirić

                              19 č. –  Radionica centra “ Todorović“ sa defektologom i psihoterapeutom Tanjom  Todorović

                               20 č. –  Pozorišna predstava za decu „Iza sedam brda“ – Teatar „Zvezdica“

                               21 č. –  Crtani film : „Najbolji rođendan“

  1. 7. (petak) – 20 časova – Koncert Milica Dosković, vokalna solistkinja
  2. 7. (subota) – 20 časova –  Koncert „Bid Bend“ Gagić i prijatelji
  3. 7. (nedelja) – 19 časova – Koncert klasične muzike Miodrag Đorđević, umetnik na harmonici iz Kragujevca   – 21 č. –  Film: „Čuvena invazija medveda na Siciliju“ 
  4. 7. (ponedeljak) – 20č. –   Kocert Miroslav Mile Dojkov, violinista , popularna umetnička muzika, evergrin, starogradska romansa, džez
  5. 7. (utorak) – 20 č. –  Vinsko veče uz muziku tria  „Hand Made“
  6. 7. (sreda) – 20 č.  –  Umetničko i zabavno veče Ervin Gazdag sa prijateljima
  7. 7. (četvrtak) – 18 č. – Kreativna radionica „Sovice mudrice“

                                  19 č.  „Sanjalište“  radionica telesne muzike dečijeg centra “ Smajli“

                                21 č. –  Crtani film

Korzo fest 2023.

U petak, 7. jula 2023. počela je zrenjaninska letnja manifestacija “KORZO FEST”. Ovogodišnji “Korzo fest” organizuje se do 29. jula svakog petka i subote, u večernjim satima od 19 do 24h u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Programi su prilagođeni svim uzrastima. Za najmlađe, programi će počinjati u 19 časova. Deca će imati priliku da učestvuju u raznim edukativnim radionicama, gledaju i uživaju u pozorišnim predstavama, animacijama i plesu. Koncerti bendova različitih muzičkih žanrova održavaće se od 21:30h na bini kod Vodotornja.

Organizatori manifestacije su: Kulturni centar Zrenjanina i Turistička organizacija grada Zrenjanina. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin. Prijatelji manifestacije su PerSu marketi.

Pozivamo sve sugrađane da posete manifestaciju i uživaju u besplatnim zabavnim, umetničkim i edukativnim programima u centru grada.

Program manifestacije Korzo fest u narednom periodu

PETAK 14. JUL
19 č. ROBNA KUĆA – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANjA VIORELA FLORE“
19 č. ROBNA KUĆA – RADIONICA STARIH ZANATA „JANjINE STAKLENE ISKRE“
19 č. ROBNA KUĆA – RADIONICA KERAMIKE
19 č. ROBNA KUĆA – RADIONICA ZA DECU „SOVICE MUDRICE“
19:30 č. VODOTORANj – PLESNI STUDIO „FREE DANCE“
19:50. č VODOTORANj – PLESNI STUDIO „Golden Way“
21:30. č. VODOTORANj – MUZIČKI KONCERT DEJAN CUKIĆ
SUBOTA 15. JUL
19 č. ROBNA KUĆA – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANjA VIORELA FLORE“
19 č. ROBNA KUĆA – RADIONICA STARIH ZANATA „JANjINE STAKLENE ISKRE“
19 č. ROBNA KUĆA – RADIONICA KERAMIKE
19 č. ROBNA KUĆA – LjUBITELjI ŽIVOTINjA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKATIVNA
RADIONICA I ŠTAND
19:30. č. VODOTORANj – PREDSTAVA ZA DECU – JOVAN CARAN
21:30. č. VODOTORANj – MUZIČKI KONCERT GRUPA ZANA

Peskultura

U okviru letnje manifestacije „Peskultura“ koja se održava na zrenjaninskom kupalištu „Peskara“ i koja je usmerena na veliki broj dečjih radionica koje će se realizovati u toku ovog meseca za posetioce kupališta u nedelju, 16. jula od 10.30 č. održaće se radionica „U vodi bezbedni“  na kojoj će se pomoću instruktora kluba Tec Sidemount Divers savladavati veštine i znanja vezana za plivanje i ronjenje. U 11.15 č. na programu je radionica „Priča o spondilus školjki“.

Organizator programa je  Kulturni centar u saradnji sa gradskom Turističkom organizacijom a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px