Program Kulturnog centra Zrenjanina do 2. marta 2023. Koncerti, tribine, izložbe…

Zrenjanin – Program Kulturnog centra

TRIBINA - „PANONIA VIA HERCEGOVINA“ - UTORAK, 21. FEBRUAR – 18 ČASOVA

 „Panonia Via Hercegovina“ naziv je tribine koja će se održati u Kulturnom centru u utorak, 21. februara sa početkom u 18 časova. Na tribini će se govoriti o književnom opusu Slobodana Mandića. Pored Mandića govoriće  i Zoran Slavić, književnik. Moderator je urednik tribinskog programa Đorđo Prstojević.

OTVARANJE NOVE POSTAVKE IZLOŽBA BOJANA MILOSAVLjEVIĆA „PORTRET KAO IZAZOV“

-Kulturni centar Zrenjanina, od 23. februara do 7. marta. Izložba «Portret kao izazov» zrenjaninskog likovnog umetnika Bojana Milosavljevića otvara se u četvrtak, 23. februara u 19 časova u velikom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Trideset slika i crteža  nastalih u periodu od 1997 – 2022. godine, rađeni u različitim tehnikama biće izloženi  do 7. marta svakog dana od 8 do 20 časova.

Б. Милосављевић Стваралац, 2003 уље на платну, 58x68
Б. Милосављевић Немањић, 2003 уље на платну, 38x52,5

O svojim radovima autor navodi da je portret  poseban izazov za umetnika i da je  njegova prva spoznaja prepoznatljivost ličnosti kojoj umetnik prilazi. Osnovna karakteristika (portreta) je psihologija lika, koja je i osnovna njegova vrednost. Složenost duhovnih stanja poput bola, tuge, straha, radosti je zahtevno izneti kroz lik koji se predstavlja…

PREMIJERA TREĆE EPIZODE MINI SERIJALA „ISKUŠENIJE“

-Kulturni centar Zrenjanina -vČetvrtak, 23. februar – 19 časova

Premijera treće epizode mini serijala „Iskušenije“ urađenog u produkciji Oreol Tim-a održaće se u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 23. februara u 19 časova.

-Mini-serijal „Iskušenije“  je vrlo složen projekat. Priča je smeštena u drugom veku, ali drugoj dimenziji gde vladaju drugačija pravila.

iskusenije plakat 23. 2. 2023 c.

DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

Fejsbuk strana KCZR – Subota, 25. februar. – U subotu, 25. februara na Fejsbuk strani Kulturnog centra sa početkom u 10 časova na programu je dečja radionica robotike.

Podsetnik: U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

17. VOJVOĐANSKI BRAS FESTIVAL

-Kulturni centar Zrenjanina – Subota, 25. februar – 15 časova

Gradski duvački orkestar Zrenjanin, i Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, Muzičkom školom „Josif Marinković“ – Zrenjanin i  Fúvószenekarok és Együttesek Hungarian and East Central European Association Közép-Kelet-Európai Szövetsége WASBE-Tagszervezet – WASBE (World Association for Symphonic Bands and Ensembles) ove godine organizuju XVII VOJVOĐANSKI BRAS FESTIVAL (Brass festival).

vojvodanski brass festival

Na festivalu će učestvovati učenici limenih duvačkih odseka iz skoro svih vojvođanskih muzičkih škola.

BIOSKOPSKE PROJEKCIJE KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

Filmski matine, Nedelja, 26.  februar – 11 časova, Film: „Bamzi i grad lopova“

U okviru filmskog matinea u nedelju. 26. februara  u 11 časova u  Kulturnom centru prikazuje se dečji animirani film  «Bamzi i grad lopova». Karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

FILM: «TROUGAO TUGE» - NEDELJA, 26. FEBRUAR – 20 ČASOVA

U nedelju, 26. februara na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra je dugoočekivana filmska drama švedskog reditelja Rubena Ostlunda (Ruben Östlund) –  «Trougao tuge» /Triangle of Sadness  koji je svoju premijeru imao na prošlogodišnjem Kanskom festivalu i osvojio prestižnu Zlatnu plamu.  Projekcija počinje u 20 časova

O filmu: „Novi film „Trougao tuge“, u kom se u ulozi besnog marksiste koji je igrom slučaja kapetan na krstarenju za super bogate našao čuveni Woody Harrelson, svojevsrna je kritika savremenog sveta u pravom ostlundovskom ključu. Film je smešten u svet visoke mode, gde srećemo par manekena koji se nalaze na raskrsnici svojih karijera. Par Carl i Yaya su pozvani na luksuzno krstarenje kao instagram influenseri kako bi dodatno doprineli glamuru neobičnog i pre svega prebogatog društva koje se našlo na jahti .

Karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

STRUČNA TRIBINA O VINU

– Tema: „Kiseonik prijatelj ili neprijatelj vina“ Sreda, 1. mart – 18 časova

U Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 1. marta u 18 časova biće održana stručna tribina o vinu, pod nazivom, „Kiseonik prijatelj ili neprijatelj vina“. Predavač je Šandor Šomođi, diplomirani tehnolog a moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra.

O predavanju: Stručno predavanje za vinogradare, proizvođače vina i sve one koji žele da saznaju nešto više o samoj proizvodnji vina sa osvrtom na svetska iskustva kada je ta problematika u pitanju. Sve što treba da znate o redukciji, oksidaciji i ulozi kiseonika u proizvodnji vina možete saznati na ovoj tribini.

POZORIŠNA KOMEDIJA „BOING BOING“ Četvrtak, 2. mart – 20 časova

Pozorišna komedija „Boing Boing“ biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 2. marta u 20 časova. Planetarno poznata, punih dvadeset godina igrana je u pozorištima u Parizu i Londonu, izašla je iz pera Marka Kamoletija doživevši veliku popularnost sa preko 200 adaptacija izvedenih na pozorišnim daskama a snimljena su i četiri igrana filma. Domaću adapataciju je kreirala Branislava Ilić, a u režiji Predraga Stojmenovića u predstavi igraju Radovan Vujović, Viktor Savić, Borka Tomović, Aleksandra Bibić, Nada Macanković, Milena Radulović i Marina Vodeničar.

– Karte se prodaju  na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1200 dinara. Informacije o prodaji karata: 023/566712 i 063/562783

PRVI NASTUP MAĐARSKOG PEVAČA ĐEMANT VALENTINA, U SRBIJI, U ZRENJANINU – SUBOTA, 4. MART, VELIKA SCENA KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA – 18 SATI

Poznati pevač zabavne, sentimentalne muzike iz Budimpešte Đemant Valentin, sa plesačkim sastavom Milieu Dance, nastupiće u subotu, 4.  marta u 18 časova u Kulturnom centru  Zrenjanina.  Koncert se organizuje pod nazivom ,, Ljubav živi,, a povodom Osmog marta –  Međunarodnog dana žena.

Osim što trenutno priprema drugi album, i ide s nastupa na nastup, mladi pevač se sprema i za sasvim novu produkciju, o čemu kaže sledeće: ,, Izvodim pesme iz svih perioda mog autorskog rada. Sa ovom novom turnejom, publika će imati priliku da čuje i da se podseti na stare, klasične, retrodens i romantične-pop muzičke večeri i žurke, naravno uz pomoć pesama primerenih ovom stilu. U pripremi je i novi album, i nadam se da će publika koja voli ovakvu muziku, ovaj žanr,  uživati u njoj. Turneju započinjem u Zrenjaninu, i posle toga slede i ostali gradovi u Srbiji, i Vojvodini, gde  uglavnom žive građani mađarske nacionalnosti, ali naravno da su pozvani  svi koji vole i žele da se zabave i uživaju u mom izvođenju ovakvih pesama.“

plakat koncert 4. 3. 2023.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 600 dinara. Dodatne informacije o prodaji karata možete potražiti na broj telefona: 060/021-10-60

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px