Program Kulturnog centra Zrenjanina do 16. marta 2023.

Zrenjanin – Kulturni centar Zrenjanina

U narednom periodu u Kulturnom centru Zrenjanina posetioce očekuje otvaranje nove postavke – izložbe pod nazivom „Dekonstrukcija“, održavanje umetničke radionice,  bioskopske projekcije i pozorišna predstava…

Izložba „Dekonstrukcija“ Danijele Dimković

Izložba „Dekonstrukcija“ Danijele Dimković biće otvorena u okviru programa vizuelnih umetnosti zrenjaninskog Kulturnog centra u četvrtak, 9. marta u 19 časova.

Publici se predstavlja devet crteža i pet instalacija/skulptura realizovanih u čeličnom limu.

Radovi koji se predstavljaju zrenjaninskoj publici do 21. marta su deo projekta koji je, kako navodi autorka, pokrenut sa ciljem sagledavanja pamćenja i sećanja u predstavljanju važnog koncepta na osnovu koga se ustanovljava i počiva konstrukcija prostora, arhitektura sećanja i memorijalizacija Holokausta…

Danijela Dimković je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, zvanje doktora nauka umetnosti i medija stekla je 2018. godine.

Sažeti koncept izložbe:

„Cilj ovog projekta je sagledavanje pamćenja i sećanja u predstavljanju važnog koncepta na osnovu koga se ustanovljava i počiva konstrukcija prostora, arhitektura sećanja i memorijalizacija Holokausta. Određeni primeri memorijalnih centara kao vizuelne umetnosti u evokacijama Holokausta ukazuju na promenu ideološke slike pamćenja i pristupu shvatanja evropskog nasleđa posle pada Berlinskog zida.

Arhitektonski, memorijalni prostori stvaraju sistem aluzija, kodiranja realnih prostora i novih nalaza koji su sastavni deo realizacije i prezentacije arhitekture sećanja.

Sećanje je stalno aktuelni problem, onaj koji nas povezuje sa večitom sadašnjicom, dok istorija predstavlja samo reprezentaciju prošlosti. Sećanje je apsolutno sa svojim izvorom u konkretnom, prostorima, gestovima, predstavama i predmetima. Transformacija sećanja češće se bazira na psihološkim nego na istorijskim principima, na subjektivnoj percepciji različitih poruka.

Kraća biografija

Danijela Dimković (1976) je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2001. godine, na odseku za Unutrašnju arhitekturu. Doktorske interdisciplinarne studije – „Teorija umetnosti i medija“ upisuje 2012. godine na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Doktorsku disertaciju „Fotografija kao mesto prelaska efemernog u eternalno“  (Prostori sećanja i pamćenja sa kraja XIX i početka XX veka u Kraljevini Srbiji), odbranila je 2018. godine i stekla akademski naziv doktor nauka – umetnost i mediji. Od 2002. do 2009. godine zaposlena je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, u zvanju asistenta. Od 2009. godine radi na Filološko-umetničkom fakultetu u zvanju docenta.  Od 2019. godine zaposlena je na Fakultetu primenjenjenih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu i izvodi nastavu na predmetima „Stilovi u enterijeru“ (OAS) i „Razvoj regionalne arhitekture“ (MAS).

Od 2014. godine autor i učesnik je programa predavanja i edukacije, pratećih studentskih radionica u okviru međunarodnog Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu. Učesnik (jedan od autora, predavač) je manifestacije „Pre Salona“ u okviru „Salona arhitekture“, od 2014. godine.

Dečji program Kulturnog centra Zrenjanina

U subotu, 11. marta u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održaće se kreativna umetnička radionica «Luča ateljea» koju će voditi Sanela Dunđerski.

Podsetnik – U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

Predstava “Državni posao –  Velika seoba arhivatora ”

Zbog velikog interesovanja, nakon decembarskog  izvođenja predstave iz čuvenog serijala Državni posao – “Velika seoba arhivatora” zakazano je novo igranje na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 11. marta. Poznata ekipa: Čvarkov, Torbica i Boškić u ovom pozorišnom komadu silom prilika bivaju izmešteni iz svog prirodnog okruženja (kancelarije), u istureno odeljenje (magacin) u jednom malom mestu na Fruškoj gori. Kako će se snaći u  nepoznatoj sredini ostaje vam da vidite u ovom  pozorišnom komadu koji se ovaj put na humoristički način bavi problemom migracija u regionu.

Glumačku ekipu i pisce scenarija čine Dejan Ćirjaković, Dimitrije Banjac, i Nikola Škorić. Reditelj predstave je Petar Jovanović.

Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1200 dinara.

Informacije o prodaji karata: 023/566712

Pozorišna komedija „Šećer je sitan osim kad je kocka“

Pozorišna komedija „Šećer je sitan osim kad je kocka“ biće izvedena u utorak, 28. marta na Velikoj sceni zrenjaninskog Kulturnog centra. Predstava je urađena po istoimenom komadu i u režiji Nikole Pejakovića a glumačku ekipu čine Andrija Milošević, Aleksandra Tomić, Sloboda Mićalović i Viktor Savić

Reč je o komičnoj priči o bračnim odnosima u kojoj publika lako može da prepozna i svoju svakodnevicu prateći priču, deo iz života jednog bračnog para i njihove turbulentne odnose sa prijateljima, kumovima, komšija kao i međusobne partnerske svađe i mirenja. Predstava je prepuna glumačkih bravura i detalja koji će vas nasmejati do suza.

Predstava počinje u 20 časova.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra  radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni (u zavisnosti od mesta sedenja) od 1300-1500 dinara.

Informacije o prodaji karata: 023/566712 ili 063/562783.

Bioskopske projekcije Kulturnog centra Zrenjanina – Domaći igrani film „Indigo kristal“

Domaći igrani film „Indigo kristal“ urađen u režiji Luke Mihajlovića prikazuje se u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 9. i u nedelju, 12. marta. Projekcije počinju u 20 časova.

Više o filmu:

„Priča je smeštena u četiri dana i prati Vuka, tridesetogodišnjeg povratnika iz zatvora koji, gonjen samoubistvom najboljeg druga, pokušava da spase njegovog mlađeg brata na veče godišnjice samoubistva. Poučen iskustvom, Vuk počinje svoj put asimilacije u društvo usputno pokušavajući da sazna zbog čega je pušten dve godine ranije.“

U glavnim ulogama: Miodrag Radonjić, Denis Murić, Nina Janković, Miloš Petrović Trojpec, Miloš Đurović, Pavle Mensur, Mateja Popović, Relja Despotović, Đorđe Bibić, Gorica Popović, Milan Čučilović, Dragomir Mršić, Siniša Maksimović, Milan Pelivanović, Dimitrije Lacku Spirovski, Iva Jovanović i mnogi drugi.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Trejler na linku.

Filmski matine – Film: „Baš super“

U okviru filmskog matinea u nedelju, 12. marta na programu je dečji animirani film „Baš super“. Projekcija počinje u 11 časova.

O filmu:

„Jedanaestogodišnja devojčica Hedviga, zaljubljenik u igrice, otkriva da joj se život okreće naglavačke kada je primorana da zameni svoga oca kao superheroja grada i to mnogo pre nego što je očekivala. Izazovi pred kojima se našla mnogo su veći nego što je mogla i da pretpostavi, a usled nespretnih poteza otac se odlučuje za rođaka Adirana, kao budućeg heroja. Hedviga mora brzo da reaguje!“

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px