Program Kulturnog centra Zrenjanina do 31. avgusta 2023.

ZROK FEST - Subota, 26. avgust 2023.

U subotu, 26. avgusta na završnici ovogodišnjeg ZROK festivala nastupa zrenjaninski  rok sastav  „Madresi“ i novosadska „Prljava Frekvencija“.  ZROK se održava u Amfiteatru Kulturnog centra  od 22h. Rokenrol svirke pod navedenim nazivom organizovale su se  svake subote   u toku jula i avgusta. Ovogodišnji koncept organizovanja, nastupi i predstavljanja zrenjaninskih i gostujućih muzičara (bendova), pregled (muzičkih) aktuelnosti, izvođenje bendovskih hitova obogaćuje muzičku ponudu  ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima u okviru ovog letnjeg zrenjaninskog  rokenrol festivala koji iznova sadržajno usmerava pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac… Ulaz je besplatan.

U TOKU: IZLOŽBA „BETON“ LUKE DRLjANA Od 17. do 29. avgusta 2023.

Izložba slika Luke Drljana, likovnog umetnika iz Rume, predstavlja se zrenjaninskoj publici u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra  do 29. avgusta. Likovna celina pod nazivom „Beton“ sadrži 10 radova. Autor je u  svom dosadašnjem radu usmeren na  slikanje urbanih monumentalnih pejzaža prožetih hladnom atmosferom. Ovim slikama pokušava da odgonetne uzajamni odnos između čoveka i njegovog veštački stvorenog okruženja.

MANIFESTACIJA - BANATSKA BAJKA - LETO U GRADSKOJ BAŠTI 2023. PROGRAM

21.08. (ponedeljak) 20h Kocert Miroslav Mile Dojkov, violinista , popularna umetnička muzika, evergrin, starogradska romansa, džez
22.08. (utorak) 20h Vinsko veče – predstavljanje vinarija „Molovin“ iz Šida uz muziku tria „Hand Made“
23.08. (sreda) 20h Veče poetsko muzičkog iznenađenja
24.08. (četvrtak) 18h Realni aikido i karate „Protić“, 19h predstava „U potrazi za Malim Princom“ – Centra za kreativno odrastanje („Cekom“), 21h Crtani film
25.08. (petak) 20h Koncert dua „Hand Made“
26.08. (subota) 20h Koncert „Bid Bend“ Gagić i prijatelji
27.08. (nedelja) 19h – nastup KUD „Uroš Predić“ iz Orlovata, 21h Crtani film

IZLOŽBA: „IZGUBLjENI RAJ“ - od 31. avgusta do 12. septembra

„Izgubljeni raj“ naziv je zajedničke izložbe Natalije Stamenković i Aleksandre Stojanović, likovnih umetnica  koje će se predstaviti zrenjaninskoj publici u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina od 31. avgusta do 12. septembra. Otvaranje izložbe i razgovor sa autorkama zakazan je za četvrtak, 31. avgust u 19 časova. U okviru ove celine predstavlja se 10 crteža  i jedan video rad .  Autorke navode da u okviru svojih interesovanja neguju zasebne likovne teme, razmatraju njihove mogućnosti i spajaju ih u interaktivnu vizuelnu celinu. Predstaviće se dva različita koncepta viđenog i doživljenog sveta u kojem živimo, koji nas okružuje i u kojem obitava čovek, međusobno se ukrštajući stvarajući pritom imaginarnu ili paralelnu realnost. Reč je kombinaciji pejzaža i čoveka u njemu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022