Program Kulturnog centra Zrenjanina do 20.04.2023. Promocije, filmovi, izložbe…

Zrenjanin – Kulturni centar

PONEDELJAK, 10. APRIL KNJIŽEVNO VEČE I PROMOCIJA KNJIGA RADOŠA ZEJAKA - MALA SALA KULTURNOG CENTRA – 18 ČASOVA

Književni veče i promocija knjiga Radoša Zejaka održaće se u ponedeljak, 10. aprila u Maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 18 časova. Na promociji se predstavljaju  dve autorove knjige «Nauka o mozgovima» i «Nauka o ljudima». Pored autora na promociji govore dr Boris Folić i Atina Folić, student FTN.

17. TURNEJA FILMSKOG FESTIVALA „SLOBODNA ZONA“ APRIL 2023. – ČETVRTKOM U 20 ČASOVA

U okviru ovogodišnje sedamnaeste turneje filmskog festivala „Slobodna zona”  u Kulturnom centru Zrenjanina u toku aprila prikazuju se tri igrana i jedan dokumentarni film. Turneja donosi najnovije  filmove koji su bili izuzetno zapaženi na globalnoj angažovanoj filmskoj sceni. Pažljivom selekcijom tima festivala prikazaće se filmovi koji su osvajali najveće nagrade i/ili pokazali izuzetan potencijal kod publike i kritike od Berlina do Kana i drugih velikih svetskih filmskih manifestacija.

U četvrtak, 13. aprila na programu je francuski igrani film «Prekovremeni rad» a 20. aprila igrani film: „Ljubav, nemačke marke i smrt“.  Projekcije počinju u 20 časova. Ulaz je slobodan.

film ljubav nemacke marke i smrt

ČETVRTAK, 13. APRIL - IGRANI FILM: „PREKOVREMENI RAD“ REŽIJA: ERIK GRAVEL (FRANCUSKA)

Džuli zatičemo u luksuznom hotelu u Parizu, gde kao glavna sobarica užurbano i pedantno sređuje apartmane u kojima noć košta verovatno više nego što ona zarađuje održavajući ih besprekornim. Film čiju režiju potpisuje Erik Gravel smešta Džuli upravo u trenutak nacionalnog štrajka javnih prevoznika i razgovora za posao u struci na koji je upravo pozvana. Počinje njena trka s vremenom, i tu leži ceo zaplet: kao u odličnim akcionim filmovima, ova drama je nabijena tempom koji potcrtava sve one paradoksalne situacije u kojima se svaka osoba može naći – kako obezbediti sebi nešto ako konstatno moramo da ostajemo u zoni komfora da bismo uspeli da preživimo?

film prekovremeni rad

ČETVRTAK, 20. APRIL IGRANI FLIM: „LJUBAV, NEMAČKE MARKE I SMRT“ REŽIJA: DŽEM KAJA (NEMAČKA)

Sporazum Nemačke i Turske iz 1961. godine nije doveo samo „gastarbajtere” u Nemačku,  s njima je došla i njihova muzika. Ovaj dokumentarni filmski esej predstavlja tutorijal iz turske i nemačke novije istorije i priča priču o poslovima turskih emigranata na montažnoj traci, nostalgiji i spajanju porodice, bazaru na železničkoj stanici u Bilovštrase u Berlinu, ksenofobiji i rasizmu, setnim pesmama ranih godina i hip-hop periodu nakon ujedinjenja Nemačke.

Ovo je svet Radija Jilmaz, raznih muzičkih pravaca, svadbenih bendova koji pevaju i na kurdskom i arapskom jeziku kako bi zadovoljili zahteve tržišta. Filmom “Ljubav, nemačke marke i smrt”, Džem Kaja stvorio je ritmičnu i živo ispričanu filmsku enciklopediju turske muzike u Nemačkoj.

DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA FEJSBUK STRANICA KCZR – SUBOTA, 15. APRIL U 10 Č

U okviru dečjeg onlajn programa na Fejsbuk straniKulturnog centra u subotu, 15. aprila biće održana  i emitovana  zanatska radionica  u OSŠ„9 maj„ u saradnji sa učenicima OŠ „Jovan Cvijić„ iz Zrenjanina. Radionica počinje  u 10 časova.

image description

KONCERT RASTKA MARINKOVIĆA MUZIČKA ŠKOLA „JOSIF MARINKOVIĆ“ - SREDA, 19. APRIL – 19 ČASOVA

Koncert Rastka Marinkovića na gitari biće održan u sredu, 19. aprila u 19 časova u koncertnoj sali zrenjaninske Muzičke škole „Josif Marinković“. Na programu su dela kompozitora Heitora Vilja Lobosa (Heitor Villa Lobos),  Astora Pjacole (Astor Piazzolla) i  Hoakina Rodriga (Joaquin Rodrigo).  Ulaz je slobodan. Rastko Marinković završio je zrenjaninsku muzičku školu a svoje školovanje nastavio je na jednom od najprestižnijih austrijskih univerziteta (Universität für Musik und dastellende Kunst, Wien) u klasi profesorke Margarite Garcia Escarpa.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA «NAJLEPŠA ZEMLjA» RUSKOG GEOGRAFSKOG DRUŠTVA OD 20. APRILA DO 3. MAJA

Izložba fotografija  „Najlepša zemlja“   biće otvorena u četvrtak, 20. aprila u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova.   Na izložbi se predstavljaju  radovi finalista i pobednika istoimenog  III i IV Sveruskog foto konkursa Ruskog geografskog društva. Fotografije od strane žirija ocenjivane su u 14  kategorija a zrenjaninskoj publici se predstavljaju kroz objedinjenu  celinu.  Izložba je otvorena do  3. maja svakog dana od 8 do 20 časova a organizuje se u saradnji zrenjaninskog Kulturnog centra i Centra Ruskog geografskog društva u Srbiji. U okviru programa otvaranja publici će se obratiti predstavnici organizatora izložbe, nastupiće  zrenjaninski crkveni hor „Žene Mironosice“, recitatori, pevači i Kulturno umetničko društvo „GIK Banat-Pionir“.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022