Program Kulturnog centra Zrenjanina do 23. februara 2023.

Zrenjanin – Program Kulturnog centra

Podelite vest

DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

Fejsbuk strana KCZR – Subota, 18. februar – U subotu, 18. februara na Fejsbuk strani Kulturnog centra sa početkom u 10 časova na programu je dečja radionica «Mali kurs snimanja».

Podsetnik: U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA – Kulturni centar Zrenjanina, nedelja, 19. februar

U nedelju, 19. februara  od 10 do 14 časova u Kulturnom  centru Zrenjanina  biće održana BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

BIOSKOPSKE PROJEKCIJE KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

Filmski matine, Nedelja, 19.  februar – 11 časova

Film: „Moja vila šeprtlja“. U okviru filmskog matinea u nedelju. 19. februara  u 11 časova u  Kulturnom centru prikazuje se dečji animirani film  «Moja vila šeprtlja». Karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

O filmu: „Violeta, radoznala i luckasta vila se izgubila u ljudskom svetu. Da bi se vratila u svoj vilinski svet, ona se udružuje sa dvanaestogodišnjom devojčicom Maksi i otkriva svoju pravu sudbinu. Violeta je na obuci da postane zubić vila, ali umesto da stvara zabavne igračke kao prava zubić vila, sve što ona uspeva da napravi su… ljubičice.

moja vila seprtlja 1

IGRANI FILMOVI -Kulturni centar Zrenjanina -NEDELjOM U 20 ČASOVA

Film: «Vavilon» – Nedelja, 19. februar – 20 časova

U nedelju, 19. februara na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra je filmska drama o počecima Holivoda i čuvene filmske inudustrije dvadesetih godina – 20. veka:  «Vavilon“/ Babylon. Projekcija počinje u 20 časova

O filmu: «U režiji Dejmijena Šazela, VAVILON je originalna priča epskih razmera smeštena u Los Anđeles 1920 – ih, predvođena Bredom Pitom, Margo Robi, Dijegom Kalvom, kao i ansamblom koji čine Džovan Adepo, Li Jun i Džin Smart. Priča o ogromnoj ambiciji i nečuvenim ekscesima, prati uspone i padove više likova tokom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti koja je vladala u počecima Holivuda».

– Karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

TRIBINA – „Panonia Via Hercegovina“ – Utorak, 21. februar – 18 časova

 „Panonia Via Hercegovina“ naziv je tribine koja će se održati u Kulturnom centru u utorak, 21. februara sa početkom u 18 časova. Na tribini će se govoriti o književnom opusu Slobodana Mandića. Pored Mandića govoriće  i Zoran Slavić, književnik. Moderator je urednik tribinskog programa Đorđo Prstojević.

O tribini: Tribina je posvećena  književnom opusu Slobodana Mandića  vrsnog srpskog književnika iz Banata, koji je u svojim delima dao verne prikaze ove naše pitome i rodne ravnice isprepletane širokim ravničarskim rekama Tamišom, Tisom i Begejom. Mandić je u svojim delima dao prikaz života u banatskim selima  nastanjenim kolonistima iz Hercegovine i njihovoj emancipaciji u sredini u koju su došli. Naravno „ Zemlja priča“, Hercegovina u kojoj je sve počelo i kojoj su se uvek sve generacije banatskih hercegovaca uvek rado vraćale, zauzima posebno mesto u Mandićevoj književnosti i književnom izrazu. Slobodan Mandić je književnik, novinar, publicista . Diplomirao je na Filološkom fakultetu, na Katedri za opštu književnost sa teorijom , Beogradskog univeziteta. Za svoja književna dela dobitnik je više prestižnih nagrada iz književnosti. Dobitnik  je nagrade „Danko Popović“ za najbolju knjigu proze za 2016 god. Nagradom Matice srpske „Beskrajan plavi krug „  za najbolji roman na srpskom jeziku za 2018/2019 godinu, nagradom „ Isidora Sekulić“ 2022 god. i nagradom „ Svetozar Ćorović“ za roman „Regina Panonija“ 2021 godine.

Otvaranje nove postavke IZLOŽBA BOJANA MILOSAVLjEVIĆA „PORTRET KAO IZAZOV“ -Kulturni centar Zrenjanina Od 23. februara do 7. marta

Izložba «Portret kao izazov» zrenjaninskog likovnog umetnika Bojana Milosavljevića otvara se u četvrtak, 23. februara u 19 časova u velikom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Trideset slika i crteža  nastalih u periodu od 1997 – 2022. godine, rađeni u različitim tehnikama biće izloženi  do 7. marta svakog dana od 8 do 20 časova.

O svojim radovima autor navodi da je portret  poseban izazov za umetnika i da je  njegova prva spoznaja prepoznatljivost ličnosti kojoj umetnik prilazi. Osnovna karakteristika (portreta) je psihologija lika, koja je i osnovna njegova vrednost. Složenost duhovnih stanja poput bola, tuge, straha, radosti je zahtevno izneti kroz lik koji se predstavlja…

Kraći biografski zapis

Akademski slikar Bojan Milosavljević rođen je  1978. godine u Zrenjaninu. Završio je Akademiju  umetnosti Novi Sad na smeru – slikarstvo, u klasi prof. Dušana Todorovića. Kolektivne izložbe:  Foaje Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad (1997);  Galerija „Podrum“ Novi Sad (2002); Muzej „Destrukcije“ Zrenjanin (2005);  Savremena galerija Zrenjanin (2007); Savremena galerija Zrenjanin (2014); Savremena galerija Zrenjanin (2016); UM-ING, Umetnička kolonija, Zrenjanin (2018); Galerija ALUZ-a, Zrenjanin (2019).

 

Samostalne izložbe: Duhovni centar „Prepodobni Rafailo Banatski“ Zrenjanin (2011); Galerija „Jovan Popović“ Opovo (2012); Narodni muzej Zrenjanin (2013); Duhovni centar „Prepodobni Rafailo Banatski“ Zrenjanin (2014); Dunđerski pivara Zrenjanin (2017); Zavod za kulturu Vojvodine –   Galerija „Most“, Novi Sad (2018); Kulturni centar Novog Sada –  Dvorac  „Eđšeg“, Novi Sad (2018); Galerija ALUZ-a, Zrenjanin (2020); Galerija  MZ „Veljko Vlahović“ Zrenjanin (2022); Mali salon Kulturnog centra Zrenjanina (2022).

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px