Mesečni program Kulturnog centra Zrenjanina – Avgust 2022.

Zrenjanin – Kulturni centar

Podelite vest

IZLOŽBA MILANE LANE PAUNOVIĆ RAJŠIĆ „FOTOGRAFIJA – ZAUSTAVLjENI PERFORMANS“

Izložba radova Milane Lane Paunović Rajšić, dobitnice prve nagrade prošlogodišnjeg likovnog konkursa 30X30, pod nazivom „Fotografija – zaustavljeni performans“ biće otvorena u Malom salonu zrenjaninskog Narodnog muzeja u ponedeljak, 1. jula u 19 časova. Na izložbi su zastupljene fotografije iz različitih perioda autorkinog stvaralaštva nastale od 2008 – 2022. godine. Milana Lana Paunović Rajšić svoj umetnički izraz stvara koristeći kombinovane tehnike, fotografiju, body art, body paint, fotomontažu, projekcije i skulpture. Na svakoj fotografiji postoji neki vid autorkine intervencije. Na izložbi se predstavljaju radovi iz tri autorkina ciklusa. Kako se navodi jedna od važnih odlika Milaninog stvaralaštva je moć transfortmacije motiva kroz vreme, strukturu i medijsku realizaciju… Milana Paunović do sada je imala 14 samostalnih i učestvovala je na preko 70 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA DANIJELE SAVIČIĆ „DETINjSTVO KROZ MOJE OČI“

Izložba fotografija po nazivom „Detinjstvo kroz moje oči“ autorke Danijele Savičić, biće otvorena u četvrtak,  4. avgusta  u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. „Ovo je Danijelina prva samostalna izložba, koja je zamišljena kao retrospektiva petogodišnjeg, vrlo bogatog, opusa naše sugrađanke. Danijela se bavi fotografijom već duži niz godina ali je ovaj period od poslednjih pet godina  odabran kao period u kojem su nastale upravo one fotografije koje su definisale i koje najbolje prezentuju stil i pravac u fotografiji kojim se ova autorka bavi. U pitanju su fotografije koje za temu uglavnom imaju decu i porodicu sa nešto naglašenim „retro“ stilom i interesantnim, veoma kreativnim scenografijama. Naglašena kreativnost scene, kompozicije, kolorit i sposobnost da ‘izvuče’ maksimum iz malih modela karakterišu izložbu. Izložba će biti otvorena do 9. avgusta.

ZROK FEST - Amfiteatar Kulturog centra Zrenjanina

U Kulturnom centru Zrenjanina u toku je ZROK fest, letnja muzička manifestacija koja je počela početkom jula  sa trajanjem  do  27. avgusta. U tom periodu  posetioce svake subote u Amfiteatru Kulturnog centra  očekuju  rokenrol svirke. Nastupi počinju u 22 sata. Ulaz je besplatan. Ovogodišnji koncept organizovanja, nastupi i predstavljanja zrenjaninskih i gostujućih muzičara (bendova), pregled (muzičkih) aktuelnosti, izvođenje bendovskih hitova obogaćuje muzičku ponudu  ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima u okviru ovog letnjeg zrenjaninskog  rokenrol festa koji iznova sadržajno usmerava pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac…

Predviđen raspored nastupa: 6. avgust – MIST i „Nepalac“, 20. avgust – Sedativ, Direct Drive, Forgotten Scream, 27. avgust – „Prljava frekvencija“, Overdrive

DANI PIVA U GRADSKOJ BAŠTI 11, 13. i 14. avgust – 21 sat

U Gradskoj bašti u okviru manifestacije „Dani piva“ organizuju se dve predstave i jedno poetsko veče. Jedanaestog avgusta na programu je monodrama „Hapšenje sa predumišljajem“. Scenario za ovu predstavu  je uradio Cvetin Aničić, režiju potpisuje Petar Mitić a glavni lik policijaca iz monodrame igra Bojan Miloradović iz jagodinskog „Velikog teatra“. Trinaestog avgusta publiku očekuje još jedna komedija urađena u formi monodrame pod nazivom „Ubiću se, majke mi“ koja govori o ženi koja se nalazi na životnoj prekretnici i koju sa svim komičnim elementima glumački interpretira Jovana Petronjević  u režiji Katarine Mitrović Janković. Četrnaestog avgusta na programu je poetsko veče „Hod po strunama“ sa glumcima Aleksandrom Lazićem, Jelicom Kovačević i muzičarem Ninoslavom Ademovićem.

DEČJI PROGRAM „DANI PIVA“ „Zabavilište u parkiću plankiću“

U okviru gradske manifestacije “Dani piva“ u Plankovoj bašti pored Kulturnog centra Zrenjanina od četvrtka, 11. avgusta do nedelje, 14. avgusta biće održan  dečji program –“Zabavilište u parkiću plankiću“. Raznovrsni sadržaji namenjeni najmlađima obuhvataće niz svakodnevnih kreativnih i edukativnih radionica kao i zabavnih programa namenjenih njihovom uzrastu. Svi programi su besplatni ali imajući u vidu da je „Zabavilište“ i humanitarnog karaktera, simbolične ulaznice na radionice su plastični čepovi (doniraće se udruženju “Čep za hendikep“) i dečije stare stvari, igračke, knjige (doniraće se “Crvenom krstu“). Napravljene stvari na radionicama, ukoliko deca žele da ponesu kući, otkupljuju i po svojoj želji doniraju udruženjima “Zelene šape“ i “Nurdor“.

Četvrtak 11. avgust
18 časova – “Sovice mudrice“ i Otilija Buheker Ilić
19 časova – Logopedska radionica sa Donom Podunavac
Petak 12. avgust
18 časova – Kreativna radionica
19 časova – NTC radionica sa Teom Topić
Subota 13. avgust
10-13 časova
Dečija pijaca
10 časova – Radionica štaparije “Diginet“
11 časova – Radionica cvećare “Daruši“
12 časova – Arheološka radionica „Vajamo i družimo se“ Narodnog muzeja Zrenjanin
Animacija studija “Cekom“ – gusari (maskenbal ) – za najmlađe
Iron – sportski poligon i “Čigra“
Nedelja 14. avgust
SPORTSKI DAN 10-13 časova Zip Line
Radionice:
Realni Aikido, Uechi ryu, Luk i strela, Golf, Ronjenje, Samoodbrana za žene, Joga za odrasle
Iron sportski poligon i “Čigra“
“Prva pomoć“ – radionica Crvenog krsta
Lokacija: Amfiteatar Kulturnog centra
18 časova – Radionica i predstava lutkara Jovana Carana
19 časova – Mini koncert dečijeg hora “Sanjalice“

IZLOŽBA „ZNAMENITI SRBI DALMACIJE“

Izložba fotografija „Znameniti Srbi Dalmacije“ autora Milorada S. Kuraice biće otvorena  u petak, 12. avgusta u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba je posvećena znamenitim Srbima koji su poreklom iz Dalmacije. Ovaj  svojevrsni omaž obuhvatio je 105 velikana koji su na svoj način doprineli stvaranju kulturnog identiteta i  kulturne baštine u oblasti nauke i kulture, svog  diplomatskog, književnog, publicističkog, akademskog, umetničkog ili sportskog rada. Analiziranjem većeg vremenskog raspona od par vekova sistematizovana celina  daje uvid u širok okvir delovanja i stvaralačkog rada velikog broja ljudi od Branko Žeželj (20. vek), građevinskog inženjera, konstruktora, inovator i akademika, Petra Trifunovića, poznatog šahiste (20. vek), jednog od najznačajnijih političara iz 19. veka Save Bjelanovića, Ruđera Boškovića… Izložba je otvorena u periodu od 12. do 23. avgusta svakog dana od 8 do 20 časova.

ZRENjANIN ZOVE - Festival alternativnog zvuka

Subota, 13. avgust-Amfiteatar Kulturnog centra Zrenjanina. Publika je već navikla da se u toku gradske manifestacije „Dani piva“ već deceniju unazad u Kulturnom centru Zrenjanina organizuje i Festival alternativnog zvuka „Zrenjanin zove“. Ove godine na jednodnevnom festivalu nastupaju sledeći bendovi: Restore, Madresi , „Neke face“  i  Vizelj. Festival se održava u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Nastupi počinju u 22 sata. Ulaz je besplatan.

IZLOŽBA „ŠTEP LjUBAVI“

Izložba plesnih kostima pod nazivom „Štep ljubavi“, izrađenih u periodu od 1983. do 2021. godine, veštim rukama Gizele Marton, biće otvorena 25. avgusta u 19 sati u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Posetioci izložbu mogu da  pogledaju  do 30. avgusta. Marton Gizela rođena je 20. marta 1954 godine. Posle završene osnovne škole upisuje srednju školu za krojača ženske odeće. Nakon uspešno završene srednje škole upisuje i usavršavanje za modelara odeće. Profesionalnu karijeru obavljala je kao šef krojačnice i vođa pogona u firmama „Slavica“ „Mideri“…

MANIFESTACIJA BANATSKA BAJKA – LETO U GRADSKOJ BAŠTI

U zrenjaninskoj Gradskoj bašti u toku je  manifestacija «Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“. Kulturno umetnički programi za sve generacije održavaće se do 28. avgusta. Detaljan prgramski sadržaj objavljuje se na stranici  https://www.facebook.com/Banatska-Bajka-Leto-U-Gradskoj-Ba%C5%A1ti 1341842445907622/. Manifestaciju organizuju Kulturni centar, Turistička organizacija i IP Media 023 Zrenjanin. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

Ponedeljak, 1. avgust – 20 časova – nastup muzičara Dragoljuba Grbića iz Aleksandrova
Utorak,  2. avgust – 20  časova –  Pivsko veče – predstavljanje  Male Pivare „Crna kornjača„ iz  Beograda uz nastup  dua „Hand Made“
Sreda, 3. avgust – 20 časova –  promocija knjige „Avramovi iz Panonije“ Biljane Dimitrijevič Martinov – autorka i prijatelji –
Četvrtak,  4. avgust – U 18 časova  studio Cekom  realizuje radionicu animacije, od 19 časova organizuje se radionicadečjeg centra „Smajli“  a od 20 časova radionica „Planeta“ Kreativnog  centra „Dečije carstvo“. U 21 sat na programu je  projekcija filma za decu «Usršnji zeka».
Petak, 5. avgust – 20 časova – nastup Milice Dosković sa gostima
Subota, 6. avgust – 20 časova – veče udruženja „Srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva“  iz Zrenjanina
Nedelja, 7. avgust  – 21 sat  – Projekcija dečjeg filma „Vreme je za sankanje“…

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px