Program Kulturnog centra Zrenjanina do 2. marta 2022.

Zrenjanin – Kulturni centar

Podelite vest

TRIBINA „ZNAČAJ VERONAUKE“

Kulturni centar Zrenjanina – Utorak, 22. februar – 18 časova
U Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 22. februara biće održana tribina pod nazivom „Značaj veronauke“. O značaju veronauke kao izbornog predmeta u obrazovnom sistemu Republike Srbije govoriće protonamesnik Branislav Petrović, sveštenik pri Uspenskon hramu u Zrenjaninu i Čipak Čaba, referent za veronauku Zrenjaninske biskupije.
Moderator tribine je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina.

IZLOŽBA „ANTOLOGIJA BUDUĆIH SNOVA“ SENKE VLAHOVIĆ

U Kulturnom centru Zrenjanina  od 24. februara do 8. marta predstaviće se  ilustracije Senke Vlahović  u okviru celine „Antologija budućih snova“. Izložbu čine 22 ilustracije iz istoimene knjige koje je autorka napisala, ilustrovala i dizajnirala. Senkino stvaralaštvo  spaja više tehnika približavajući se svakom pojedincu sa ambicijom stvaranja kompleksnog  umetničkog doživljaja u okviru teme koja se nalazi u krugu umetnikovog interesovanja.  Ilustracije,  kojima  u ovom slučaju posvećujemo više pažnje, nastale su kombinovanom tehnikom crnog tuša i crvene akrilne boje  u slobodnim jednostavnim potezima i čistim stilizovanim linijama sa lazurnim prelivima crnog tuša i guste crvene paste  i uz minimalnu digitalnu obradu. Na ilustracijama su rukom ispisani, kao stihovi, delovi teksta iz knjige koja će se takođe kao eksponat naći u izložbenom salonu Kulturnog centra.

Izložbu otvaramo u četvrtak, 24. februara u 19 časova a otvaranje će se prenositi i uživo na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina.

O autorki:

Senka Vlahović (1985, Novi Sad) je vizuelna umetnica, ilustratorka i dizajnerka knjiga, i autorka stručnih knjiga i tekstova o ilustraciji. Na Grafičkom odseku Visoke tehničke škole u Novom Sadu diplomirala je primenjenu fotografiju, gde je i specijalizirala ilustraciju knjige. Master rad na temu «Video-ilustracija knjige» odbranila je na Akademiji umetnosti u Beogradu. Autorka je sedam knjiga: četiri stručne knjige u oblasti ilustracije (na srpskom i engleskom) i tri umetničke knjige u kojima je objedinila autorski tekst, ilustraciju i dizajn.

DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

Fejsbuk strana Kulturnog centra – 10 časova, Subota, 26. februar
U subotu, 26. februara u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održaće se edukativna radionica pod nazivom „Čitanjac sa bibliotekarima“.

MUZIČKI FESTIVAL ŠESNAESTI VOJVOĐANSKI BRAS FESTIVAL

Kulturni centar Zrenjanina Subota, 26. februar, Početak programa u 15 časova

Gradski duvački orkestar Zrenjanin, i Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, Muzičkom školom „Josif Marinković“ – Zrenjanin i asocijacijom WASBE (World Association for Symphonic Bands and Ensembles) ove godine organizuju  XVI VOJVOĐANSKI BRAS FESTIVAL  koji će se održati u subotu,  26. februara u Velikoj sali Kulturnog centra sa početkom u 15 sati.

Na festivalu će učestvovati učenici limenih duvačkih odseka iz skoro svih vojvođanskih muzičkih škola. Festival je revijalnog karaktera i jedini je ovakvog tipa za limene duvače u Vojvodini i šire.

Nastupaju najbolji učenici muzičkih škola iz Vojvodine (Novi Sad, Pančevo, Subotica, Apatin, Sombor, Vršac, Senta, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Zemun, Novi Kneževac …). Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora kao i kompozicije iz drugih žanrova poput popularne – evergrin muzike, džez standardi, starogradske i narodne muzike…

BIOSKOPSKI MATINE

Velika sala Kulturnog centra – nedelja, 27.  februar Dva termina prikazivanja: od 11 i od 16 časova. U okviru filmskog matinea Kulturnog centra u nedelju, 27. februara prikazuje se dečji animirani film „Raja i poslednji zmaj“. Film je sinhronizovana na srpski jezik i prikazuje u dva termina, od 11 i od 16 časova.

Karte se prodaju na biletranici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po popularnoj ceni od 250 dinara.

Davno, u čarobnom gradu Kumandra, ljudi i zmajevi živeli su zajedno u slozi. Ali kada su zlokobna čudovišta poznata kao Drun postala pretnja za planetu, zmajevi su žrtvujući sebe, spasli čovečanstvo. Sada, 500 godina kasnije, ta ista čudovišta su se vratila. Usamljena ratnica Raja mora da uđe u trag poslednjem zmaju u nadi da će zauvek da zaustavi neprijatelja. Međutim, tokom svog putovanja naučiće da je za spas sveta potrebno nešto više od magije –neophodno je i poverenje.

SREDA, 2. MART TRIBINA „KAKO DA VASPITAVAMO BEZ KRITIKOVANjA“

Kulturni centar Zrenjanina – 18 časova
U Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 2. marta biće održana tribina „Kako da vaspitavamo bez kritikovanja“. Na tribini govori Biljana Grbović, diplomirani pedagog, predsednica udruženja „Matica“ i autorka knjige o roditeljstvu „Volim što sam rodila baš tebe, baš takvu, takvog“. Predavanje je namenjeno prvenstveno roditeljima kao i svima koji se bave vaspitnim radom sa decom. Tribina ima za cilj da osnaži roditelje kao ličnosti kako bi bili u stanju da deci pruže kako ljubav i prihvatanje tako i disciplinu i čvrste granice.
Moderator tribine je Đorđo Prstojević.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022