Program Kulturnog centra Zrenjanina do 30. novembra 2023.

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Godišnja izložba zrenjaninskog Foto kluba CD13 „Zrenjaninska fotografska scena 2023.“

Jedanaesta godišnja izložba Foto-kluba CD13 pod nazivom: „Zrenjaninska fotografska scena 2023.“, biće otvorena 23. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

O izložbi: „Izložba se organizuje sa namerom da prezentuje radove zrenjaninskih fotografa koji su nastali tokom prethodne dve godine. Tim povodom iz foto kluba navode da je ovo  jedinstvena prilika da se  fotografi, svojim najboljim radovima, predstave (našim) sugrađanima. Fotografija je u poslednjih 10-ak godina sve prisutnija na zrenjaninskoj umetničkoj sceni a Zrenjaninci umeju i znaju da cene dobru fotografiju…“

Izložbi je prethoditio  konkurs koji je klub raspisao krajem oktobra. Proglašenje najuspešnijih učesnika biće upriličino u okviru ceremonije svečanog otvaranja. Izložba će biti otvorena do 5. decembra svakog dana od 8 do 20 časova u salonu KCZR. Izložbu organizuje Foto klub CD13 u saradnji sa zrenjaninskim Kulturnim centrom.

Koncert Bojane Peković i Zrenjaninskog kamernog orkestra

Koncert Bojane Peković sa muzičkom grupom Umetnička porodica, Zrenjaninskim kamernim orkestrom i pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića biće održan u petak, 24. novembra u Kulturnom centru  Zrenjanina sa početkom u 20 časova. Publici će se predstaviti program pod nazivom «Prožimanje» koji je inspirisan viševekovnim nematerijalnim blagom naših prostora, guslarskom praksom a  kroz prizmu današnjeg vremena, kao i brojnih muzičkih nadahnuća.  Prožimanje spaja poetske, vokalne, instrumentalne, pa i žanrovske oblike Bojaninog stvaralačkog identiteta kojim već duže vreme otvara nove prostore guslarske prakse u zemlji i svetu.

Publika će imati priliku da čuje epiku, liriku, klasičnu muziku i druge muzičke uplive i njehove prelazne oblike koji pripadaju žanru globalne muzike – world music. Pored  Bojaninih najpoznatijih pesama, kao i onih novijih, specijalno aranžiranih za ovu priliku od strane kompozitora Aleksandra Beljakovića, veče će biti obeleženo i sa dve svetske premijere za gusle, glas, harmoniku i orkestar domaćih kompozitora Vladimira Tošića i Dragane Jovanović. 

Na harmonici će se predstaviti solista Nikola Peković, Bojanin brat sa kojim je i započela duo 2012. godine, a ubrzo potom i osnovala grupu Umetnička porodica koju čine i Nikola Cvetković (klavir), Đorđe Hartl (bubnjevi i perkusije), Andrija Minčić (klarinet), Pavle Popović (čelo), David Saramandić (violina) i Aleksandr Beljaković (kompozicija i bas gitara). Ovim koncertom  Bojana simbolički proslavlja i završetak petogodišnjih studija na Sibelius muzičkoj akademiji u Helsinkiju, Finska, te zrenjaninskoj publici predstavlja i prožima zvuk i iskustva koja je sticala na severu.

Pokrovitelji koncerta: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grad Zrenjanin uz podršku Kulturnog centra Vojvodine «Miloš Crnjanski» i Kulturnog centra Zrenjanina.

Karte po ceni od 700  i 500  dinara (u zavisnosti od mesta sedenja) prodaju se na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Dečji program Kulturnog centra Zrenjanina

Tokom novembra nastavljamo sa onlajn radionicama Kulturnog centra. Svake subote pratioci i posetioce  naše Fejsbuk strane mogu da očekuju nova znanja, uputstva za savladavanje određenih veština, praktične savete, edukativne i zabavne sadržaje namenjene najmlađima…

U subotu, 25. novembra na Fejsbuk strani Kulturnog centra od 10 časova biće održana  radionica „Drugarstvo“ koju će voditi Tanja Brcan.

Podsetnik – U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

Bioskop Kulturnog centra Zrenjanina

U bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 26. novembra u 11 časova u okviru matinea prikazuje se dečji animirani film «Želja» a u večernjem terminu od 20 časova dokumentarni film «Na brodu Adaman» Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra za dečji film po ceni od 250 a za film u večernjem terminu po ceni od 300 dinara, radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova kao i pre početka projekcije.

Nedelja, 26. 11. /11 č. / dečji animirani film « Želja»

Radnja filma:

«Smeštena u magičnom carstvu Rosas, priča „Želja“ nas upoznaje sa Ašom, optimističnom devojkom britkog uma koja veoma brine o svojoj zajednici. U trenutku kada se Aša okrene ka zvezdama kako bi zamislila želju ispred nje se pojavljuje nebeska sila, mala lopta bezgranične energije. Zajedno, one se suočavaju sa najstrašnijim neprijateljem. Kako bi spasili zajednicu dokazuju da volja jednog hrabrog ljudskog bića i magije zvezde mogu činiti čudesne stvari.»

Trejler:

Nedelja, 26. 11. / 20 č. /dokumentarni film “Na brodu Adaman“ /On the Adamant

O filmu:

„Film ‘Na brodu Adaman’ osvojio je Zlatnog medveda na ovogodišnjem Berlinalu. Ovo je portret dnevnog prihvatnog centra Adaman za ljude sa mentalnim poremećajima. Smešten na desnoj obali Sene, tik uz Šarl de Gol most ovaj brod je sigurna luka za ljude sa mentalnim poremećajima iz prva 4 arondismana Pariza. Deluje pomalo nestvarno činjenica da su Francuzi deo obale ustupili instituciji koja ne donosi nikakav prihod i bavi se ljudima koji bi u nekom drugom sistemu bili neviljivi. Adaman im nudi ono što im je najpotrebnije, a to je dnevna rutina. Na njemu rade psihijatri, psiholozi, medicinske sestre, specijalni edukatori, psihomotorni specijalisti i razni drugi terapeuti umetnošću. Film prati nekoliko korisnika i na veoma nežan način gledaoce upoznaje sa njihovim životima, problemima, radostima, nedoumicama, ali i talentima. To je emotivan zapis o ljudima kojima naizgled jednostavna nega na dnevnom nivou poput šivenja, slikanja ili kuvanja džema znači opstanak i život.“

Trejler na linku.

Promocija knjige „Melodija mladosti“ Mile Stašević

Promocija knjige Mile Stašević „Melodija mladosti“ biće održana u sredu, 29. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. U okviru programa pored autorke gost večeri je Milorad Bibin pesnik, pisac i aforističar i književnica Radmila V. Stojanović. U programu učestvuje i recitatorska sekcija „Lirski kristali“ i izvorna grupa „Zavičajni snovi“ koja svoj deo programa priprema u udruženju „Majkina kuća“ koje deluje pri Kulturnom centru Zrenjanina.

Promocija počinje u 17 časova. Program organizuje grupa „Zavičajni snovi“ uz podršku Kulturnog centra.

Pozorišna komedija „Ženski razgovori“

Urnebesna komedija „Ženski razgovori“ sa Svetlanom Bojković, Vesnom Čipčić i Milanom Cacom Mihailovićem u naslovnim ulogama, biće izvedena na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 29. novembra sa početkom u 20 časova. Komedija je nastala po tekstovima Duška Radovića na temu muških i ženskih razgovora. Reč je o šarmantnom igrokazu troje naših vrhunskih glumaca koji dovode do toga da publika uvek nasmejana napusti salu.

Karte po ceni od 1200 dinara prodaju se na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Više o predstavi: Predstava pod nazivom „Ženski razgovori“  nastala je po tekstovima Duška Radovića. Ova predstava slovi za jednu od onih koja nikoga na ostavlja ravnodušnim i koja će vas nasmejati do suza. U pitanju je urnebesna komedija koja redovno puni dvorane i uspešno zabavlja publiku. Uz antologijske rečenice Duška Radovića, muške razgovore, ženske razgovore, šarmantan i zabavan igrokaz troje naših vrhunskih glumaca dovodi do toga da publika uvek nasmejana napusti salu. «Igrati jednu predstavu 10 godina mnogo je, a 29 godina biti na sceni sa istim partnerima, u istom komadu i kostimu, na ivici je čuda! E to se meni desilo sa predstavom ‘Ženski razgovori“ Koliko zadovoljstva i radosti, interesantnih gradova, zemalja, ljudi i utisaka. Da sam posle svake predstave napisala samo po jednu rečenicu sklopila bi se respektabilna knjiga, ali avaj… Publika nam se beskrajno radostila. Uživali smo i mi glumci i to istinski. Reakcije su bile gotovo kao na rok koncertima. Razgovor nakon predstave dirljiv. Samo trajanje od gotovo 30 godina potvrda je da smo odličan tim – dobitna kombinacija», napisala je komentarišući predstavu u svom blogu Vesna Čipčić.

Futurologija 30. novembra i 1. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina

U Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 30. novembra i petak, 1. decembra održaće se „Futurologija“, tehnološka konferencija posvećena razvoju veštačke inteligencije, savremenim tehnološkim znanjima i informacija vezanim za digitalizaciju i digitalne izazove. Istaknuti predavači, panelisti i stručnjaci iz oblasti informacionih tehnologija će kroz 13 predavanja, dva panela i praktične radionice podeliti znanja o primeni veštačke inteligencije u poslovanju, a učesnici radionica savladaće i osnove upravljanja alatima na platformi veštačke inteligencije.

Konferenciju organizuje Zrenjaninski IKT klaster u saradnji sa Kulturnim centrom.

Informacije o programu, predavanjima, učesnicima, pokroviteljima i prodaji karata možete pogledati na zvaničnom sajtu futurologija.rs.

Zabavni dečji program – Dečja mađioničarska predstava – „ Magična komedija“

U subotu, 2. decembra u 18 časova na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena predstava „Magična komedija“. Kako se navodi,  predstava je zasnovana na vrhunskoj magiji i kvalitetnom humoru a kroz nju će vas voditi Strahinja –  mađioničar.

O predstavi

Strahinjin jedinstven interaktivan pristup omogućiće deci da budu mađioničari na sceni, a na kraju će dobiti i magični poklon.  Od prvog do poslednjeg minuta i starija i mlađa publika će sedeti na ivici stolice i bez daha gledati iluzije u kojima nikada neće znati šta će se desiti sledeće. Publika može da očekuje veliki broj iluzija i efekata od levitacije predmeta, letećih  vatrenih  kugli kao  i druga mađioničarska iznenađenja.

O prodaji karata

Karte su u prodaji na blagajni Kulturnog centra od ponedeljka, 20. novembra   po ceni od 800 dinara,  radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. U cenu ulaznice je uključen i jedan onlajn trik – mađioničarski video koji se dobija na kraju predstave.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px